Nedovo zázračné vzkříšení

Komedie

Irsko / Velká Británie / Francie / USA, 1998, 91 min

Kirk Jones

Shaun Davey

Rozpočet $3miliónyTržby USA $24,792,251Tržby Celosvetovo $55,257,450(5.5.2010)

Veľmi milá, "starouškovská" čierna komédia, ktorej vládne ústredná dvojica dedkov pripomínajúca na prvý pohľad ufrfľaného Lemmona s Matthauom v Daj si pohov, kamoš. Ostatní obyvatelia dediny sú tak trochu obyčajní dobrosrdeční Íri a tak trochu "masky" na pohľadanie. Zaručene sa pobavíte, aj keď tempo je skôr pomalé, no zavďačí sa vám zábermi na prekrásnu Írsku krajinu podfarbenú náladovou hudbou.(30.4.2005)

• jondzavid

Nízku známku dávam z dôvodu, že film doslova zabil potenciál slušného nápadu a dobre vybraného obsadenia. Takto sa komédia doslova vlečie a napriek stopáži 90 minút mi to pripadalo aspoň o hodinu dlhšie. Pár gagov je fajn (najmä nahý motorkár a telefónna búdka, ale práve tu tvorcovia mali pridať - zopár vtipnejších momentov namiesto tradičnej a docela nezáživnej bočnej romantickej linky a mohlo to fungovať lepšie). Takto sa dostáva len nedopečenej snímky, ktorá neurazí a neunudí, ale ktorá mala na viac.(22.8.2005)

Tohle byla opravdu osvěžující podívaná! Šarmantní černá komedie, plná přirozeného, nenuceného humoru na pozadí idylického irského venkova. Ústřední sympatický pár rozpustilých staroušků je poháněn výborným scénářem a jejich čertovský plán jak nepřijít o jmění, které je tak blízko na dosah, prostě nemůže neklapnout. Skvělý soundtrack.(13.11.2009)

Chvílemi opravdu drsný humor. Irský, asi... :) Stařenka na elektrickém vozíčku dostane, co si zaslouží (?)(4.2.2007)

Nedovo zázračné vzkříšení je film ,který ačkoli jsem ho viděl v Angličtině , tak sem se i zasmal přišlo mi to jako brilantní nápad,ale musím říct , že jestli se tohle doopravdy stalo tak to mohlo být super ja osobně jsem o tom neslyšel ? Ani ve zprávách a ani nikde jinde , ale vratme se k filmu , který mi od prvních pár minut připadal dobrý čekal jsem , že tam budou nějací mladící a tam byly takovy "pánové ve starším věku" , ale jim sem se taky smál možná i víc než kdyby tam byly nějací pubertáci ;) Jinak super dědina :D , ale co to bych chtěl zažít , alespon to nejlepší na spojení Irska kde jsem strávil poměrně dost času pak VB kde jsem také strávil dost času a i ve Francii jsem strávil dost času vím jaký mají filmy chodíval sem tam dost do kina na jejich filmy , ale tohle mi přišlo takové no prostě za takový rozpočet dobrej film -------83%----(31.12.2011)