Reklama

Reklama

Kulový blesk

TV spot

Obsahy(1)

„Máňa říkala, že to není směroplatný..." „Kulový blesk" je největší akce v dějinách stěhování. Bytová dvanáctisměna, orgranizovaná JUDr. Radostou, vyžaduje dokonalou koordinaci. Tu však narušuje celá řada komplikací. Neustálé váhání báby Jechové, svatba postarších snoubenců Fliegera a Opatrné a nakonec i opilecké řádění skupiny pod vedením doktora Knotka. To vše a další problémy doženou ustaraného Radostu k ďábelské improvizaci až za hranicí zákona... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (637)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Jestli je mi nějaký humor fakt blízký, tak ten pánů Svěráka a Smoljaka. A jestli se na některé filmy můžu v průběhu let dívat znova a znova, tak jsou to z českých hlavně ty jejich. Kulový blesk je podle mne z těch nejlepších - situace i lidi jsou prostě ze života a ten film vlastně končí docela hořce. ()

Greg 

všechny recenze uživatele

"To je ale pěkná půdička. Ta se vám povedla. Tady se mi to bude věšet." Další z řady výborných komedií z pera mistrů Smoljaka a Svěráka. Na ně mi připadalo ve filmu hodně černého humoru, což ale vůbec nebylo na škodu. Povedený film o největší akci v dějinách stěhování je plný výborných hlášek, situací a hlavně úžasných herců, z nichž vyniká hlavně Ladislav Smoljak se Zdeňkem Svěrákem a i Rudolf Hrušínský a Josef Abrahám podali velmi slušný výkon. Určitě si ho rád pustím ještě několikrát a velmi rád dávám plné hodnocení. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Guľový blesk nie je ani zďaleka tak frekventovanou komédiou, ako iné Smoljakove komédie a je otázka, či je to dôsledkom jej neveľkej obľúbenosti u masového diváka. Pri pohľade na tunajšie hodnotenia má človek pocit, že by sa malo jednať o jednu z divácky najobľúbenejších. Možno je téma komediálne trochu mimo masový obzor, ale urobiť si na tento film objektívnejší názor v zrelšom veku by som si mohol iba vtedy, ak by ho v tej televízii niekedy aj uviedli. ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Radek99 mnohomluvně, PollyJean naopak příliš stručně, ale to není směroplatné, oba mají pravdu. Zřejmě i raroh má pravdu. Za sebe bych poznamenal, že když má Hrušínský co hrát, celý film jde o několik pater nahoru. Třeba v Rozpuštěném a vypuštěném zabírá značný prostor nepříliš zajímavou postavou a na filmu je to znát. Kdežto jeho Dr. Radosta je geniální figura. A Ježkovou-Jechovou ve dveřích viděti, záchvaty pokaždé míti. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Máte sklep? A mohla bych ho vidět?" Kulový blesk osloví zejména svým originálním námětem a skvělou sestavou herců. Film nepolechtá vyloženě bránici, spíše je bizarní až absurdní. Stěhování je běžná věc, ale v tomto filmu jde takřka o "akci století", která vypadá na papíře bezchybně - jak už tomu ale bývá, realizace je druhá věc. Paní Ježková, její dotazy a "Máňa říkala" neměly chybu, Hrušínský je sázka na jistotu a Smoljakovy vynálezy byly vcelku zábavné. Slabší čtyři hvězdičky! ()

Galerie (15)

Zajímavosti (42)

  • Když červená škodovka, řízená Ing. Severínem (Ladislav Smoljak), při zkoušce airbagu couvá do garáže, lze si všimnout, že jde o předchozí záběr výjezdu z garáže přehrávaný pozpátku. Chodec na chodníku jde pozpátku. (Stejšn)
  • Počátek scény z nočních manévrů se odehrává v činžovním domě za tmy, je pouze slyšet povídání a zvuky postav. Zmatení diváci v kině reagovali pískotem, neboť se domnívali, že jde o poruchu. (cariada)
  • Roli pana Bílka (Karel Kalaš) mohl původně ztvárnit Jan Werich. Tvůrci pana Wericha oslovili, ale nabídku vzhledem ke zhoršujícímu se zdravotnímu stavu nakonec odmítl. (Stocki)

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Reklama

Reklama