Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na dívčím internátu se odehrává citlivě vyprávěný příběh o prvních milostných nadějích i tvrdých zklamáních, o děvčatech něžných a neprůbojných, ale také o těch, která se vyznačuje bezohledností... Debutující režisér Karel Smyczek (někdejší dětská hvězda českého filmu) svým snímkem otevřel celou vlnu výpovědí o dospívající mládeži. Dodnes cenná je věrohodnost jednotlivých situací, herecké ztvárnění výrazně přispívá k celkovému zdaru. "Housata" jistě dosáhla vlastní osobitosti, ale přesto nezapřou vliv 60. let, zvláště v tragikomicky rozněžnělém líčení mladičkých hrdinek. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (50)

antragus 

všechny recenze uživatele

Čtyři dávám jen za to (a hlavně za to), že většina začínajících a v některých případech tímto filmem i končících hereček byla uvěřitelná a na můj vkus a jejich filmografii nepodávaly zase tak špatné výkony. Dějově je to takové milé připomenutí zákonů genetiky, kdy kráva zůstane krávou, svině sviní, tupé ovce tupými ovcemi a dámské přirození dámským přirozením. Nic víc, nic míň. Mohlo by se to stát a dít s drobnými obmněnami kdekoli a kdykoli. No tak tentokrát na dívčím intru... ()

stub 

všechny recenze uživatele

Tohle asi řekne něco hlavně jen pamětníkům, nebo spíš pamětnicím. Za zmínku nicméně stojí mimořádný půvab a nadání mladé Y. Kornové. Je bolestné, když si člověk vybaví její následné životní pády, ale jsem rád, že to nakonec víceméně ustála a dnes má, přes všechny šrámy, fungující vztah a tři zdravé děti. ()

Reklama

sator 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu asi nejpravdě-podobnější snimek o mláďatech...😍Uprostřed města dlouhá řeka teče, sedm mostů ji spíná, po nábřeží chodí tisíc krásných dívek a každá je jiná. Od srdce k srdci jdeš zahřát si ruce v paprscích lásky veliké a hřejné, po nábřeží chodí tisíc krásných dívek a všecky jsou stejné. ()

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Tento typ filmů zrovna nemusím za každou cenu vidět,ale, když už se natáčel v městě, kde bydlím... Mládež tehdejší doby snad mohl zaujmout. Ještě přidám zajímavost z natáčení -Yvetta Kornová si způsobila úrazem tržnou ránu ve vlasaté části hlavy a byla ošetřena v místní nemocnici, kde dostala pár stehů. Byla statečná a natáčení nemuselo být přerušeno. ()

Koryntos 

všechny recenze uživatele

Zlaté Lásky jedné plavovlásky.Tada jestli Yvetta měla takhle nudnej život i normálně a ne jen ve filmu ani se nedivím, že začala fetovat. Z téhle nůdi by si i normální člověk radši bouchnul zlatou než to vidět znovu. I když přiznávám na intru jsem měli taky nůďu, ale tohle byl extrém. Jediné krásně ze života bylo jak manželka žárlila na tu mladou učnici a zakázala starému se s ní stýkat. Vždycky mě dostávalo jak v barech byli postarší vošousti i s manželkou a okatě po nás házeli vočima a ty manželky tak žárlily a teď už vím proč, protože taková Máňa po 3 dětech nemůžu konkurovat takovému mladému nadrženému naivnímu telecímu, ámen. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (7)

  • Exteriéry byly filmovány ve městě Krnov. (Lelíček)
  • Yvetta Kornová se při natáčení filmu dost vážně zranila, když si nevšimla zasklených lítaček a prolítla jimi. Zůstala jí na čele jizva, kterou pak maskéři museli po zbytek natáčení maskovat. (raininface)

Reklama

Reklama