Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na dívčím internátu se odehrává citlivě vyprávěný příběh o prvních milostných nadějích i tvrdých zklamáních, o děvčatech něžných a neprůbojných, ale také o těch, která se vyznačuje bezohledností... Debutující režisér Karel Smyczek (někdejší dětská hvězda českého filmu) svým snímkem otevřel celou vlnu výpovědí o dospívající mládeži. Dodnes cenná je věrohodnost jednotlivých situací, herecké ztvárnění výrazně přispívá k celkovému zdaru. "Housata" jistě dosáhla vlastní osobitosti, ale přesto nezapřou vliv 60. let, zvláště v tragikomicky rozněžnělém líčení mladičkých hrdinek. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (50)

Tominni 

všechny recenze uživatele

Housata - příběh z dívčího internátu, kde to vypadá, že nejdůležitější je mít nějakého kluka a je celkem jedno, jestli je ženatý, zadaný, svobodný, voják, mladý, starý........ale je to take film o křehkých vztazích mezi dívkami. Misty i pobaví - I zde si zazpíváme, I když jen chodíme, chodíme......takový průměr. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Příjemný film pro mě z neobvyklého prostředí. Na intru jsem nebydlela a v textilce jsem se nikdy neocitla. Smyczkovi se ale podařilo velmi věrně vystihnout atmoséru takového života i se všemi problémy, klady i zápory, které to přináší. Jak je někde moc holek, tak to vždycky zavání průšvihem. Kladem filmu je přítomnost Yvetty Kornové a i dalších mladých hereček. ()

Reklama

Anubiska 

všechny recenze uživatele

Hodnotím vysoko,protože Smyczkovi se podařilo velmi dobře vystihnout tehdejší puberťačky. Kornové je věčná škoda,nesporně měla talent. Dobové reálie také nejsou k zahození. Recitační pásma z budovatelské poezie žel bohu také pamatuji. Housata jsou rozhodně film,který stojí za zhlédnutí,i když ne každý mu asi správně porozumí,jak jsem pochopila z některých zdejších komentářů. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu asi nejpravdě-podobnější snimek o mláďatech...😍Uprostřed města dlouhá řeka teče, sedm mostů ji spíná, po nábřeží chodí tisíc krásných dívek a každá je jiná. Od srdce k srdci jdeš zahřát si ruce v paprscích lásky veliké a hřejné, po nábřeží chodí tisíc krásných dívek a všecky jsou stejné. ()

stub 

všechny recenze uživatele

Tohle asi řekne něco hlavně jen pamětníkům, nebo spíš pamětnicím. Za zmínku nicméně stojí mimořádný půvab a nadání mladé Y. Kornové. Je bolestné, když si člověk vybaví její následné životní pády, ale jsem rád, že to nakonec víceméně ustála a dnes má, přes všechny šrámy, fungující vztah a tři zdravé děti. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (7)

  • Exteriéry byly filmovány ve městě Krnov. (Lelíček)
  • Yvetta Kornová se při natáčení filmu dost vážně zranila, když si nevšimla zasklených lítaček a prolítla jimi. Zůstala jí na čele jizva, kterou pak maskéři museli po zbytek natáčení maskovat. (raininface)

Reklama

Reklama