Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na dívčím internátu se odehrává citlivě vyprávěný příběh o prvních milostných nadějích i tvrdých zklamáních, o děvčatech něžných a neprůbojných, ale také o těch, která se vyznačuje bezohledností... Debutující režisér Karel Smyczek (někdejší dětská hvězda českého filmu) svým snímkem otevřel celou vlnu výpovědí o dospívající mládeži. Dodnes cenná je věrohodnost jednotlivých situací, herecké ztvárnění výrazně přispívá k celkovému zdaru. "Housata" jistě dosáhla vlastní osobitosti, ale přesto nezapřou vliv 60. let, zvláště v tragikomicky rozněžnělém líčení mladičkých hrdinek. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (50)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Příjemný film pro mě z neobvyklého prostředí. Na intru jsem nebydlela a v textilce jsem se nikdy neocitla. Smyczkovi se ale podařilo velmi věrně vystihnout atmoséru takového života i se všemi problémy, klady i zápory, které to přináší. Jak je někde moc holek, tak to vždycky zavání průšvihem. Kladem filmu je přítomnost Yvetty Kornové a i dalších mladých hereček. ()

Koryntos 

všechny recenze uživatele

Zlaté Lásky jedné plavovlásky.Tada jestli Yvetta měla takhle nudnej život i normálně a ne jen ve filmu ani se nedivím, že začala fetovat. Z téhle nůdi by si i normální člověk radši bouchnul zlatou než to vidět znovu. I když přiznávám na intru jsem měli taky nůďu, ale tohle byl extrém. Jediné krásně ze života bylo jak manželka žárlila na tu mladou učnici a zakázala starému se s ní stýkat. Vždycky mě dostávalo jak v barech byli postarší vošousti i s manželkou a okatě po nás házeli vočima a ty manželky tak žárlily a teď už vím proč, protože taková Máňa po 3 dětech nemůžu konkurovat takovému mladému nadrženému naivnímu telecímu, ámen. ()

Reklama

stub 

všechny recenze uživatele

Tohle asi řekne něco hlavně jen pamětníkům, nebo spíš pamětnicím. Za zmínku nicméně stojí mimořádný půvab a nadání mladé Y. Kornové. Je bolestné, když si člověk vybaví její následné životní pády, ale jsem rád, že to nakonec víceméně ustála a dnes má, přes všechny šrámy, fungující vztah a tři zdravé děti. ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

Housata - příběh z dívčího internátu, kde to vypadá, že nejdůležitější je mít nějakého kluka a je celkem jedno, jestli je ženatý, zadaný, svobodný, voják, mladý, starý........ale je to take film o křehkých vztazích mezi dívkami. Misty i pobaví - I zde si zazpíváme, I když jen chodíme, chodíme......takový průměr. ()

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Tento typ filmů zrovna nemusím za každou cenu vidět,ale, když už se natáčel v městě, kde bydlím... Mládež tehdejší doby snad mohl zaujmout. Ještě přidám zajímavost z natáčení -Yvetta Kornová si způsobila úrazem tržnou ránu ve vlasaté části hlavy a byla ošetřena v místní nemocnici, kde dostala pár stehů. Byla statečná a natáčení nemuselo být přerušeno. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (7)

  • Exteriéry byly filmovány ve městě Krnov. (Lelíček)
  • Yvetta Kornová se při natáčení filmu dost vážně zranila, když si nevšimla zasklených lítaček a prolítla jimi. Zůstala jí na čele jizva, kterou pak maskéři museli po zbytek natáčení maskovat. (raininface)

Reklama

Reklama