Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na dívčím internátu se odehrává citlivě vyprávěný příběh o prvních milostných nadějích i tvrdých zklamáních, o děvčatech něžných a neprůbojných, ale také o těch, která se vyznačuje bezohledností... Debutující režisér Karel Smyczek (někdejší dětská hvězda českého filmu) svým snímkem otevřel celou vlnu výpovědí o dospívající mládeži. Dodnes cenná je věrohodnost jednotlivých situací, herecké ztvárnění výrazně přispívá k celkovému zdaru. "Housata" jistě dosáhla vlastní osobitosti, ale přesto nezapřou vliv 60. let, zvláště v tragikomicky rozněžnělém líčení mladičkých hrdinek. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (50)

Jossie 

všechny recenze uživatele

Na Housatech jsme byli se školou několikrát. Byla to aspoň změna proti válečným filmům. Ale lepší než průměr ten film bohužel nebyl. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Příběhy ze života nějakejch učnic na interfernátu mě prostě nezajímaly. Bylo to pro mě dost nudný a celej film mi přišel naprosto o ničem a navíc bez konce. Tohle se Smyczkovi moc nepovedlo. Zajímavý na celym filmu je akorát to, že Yvetta Kornová kdysi dávno nevypadala jako chodící reklama na tvrdý drogy. ()

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Tento typ filmů zrovna nemusím za každou cenu vidět,ale, když už se natáčel v městě, kde bydlím... Mládež tehdejší doby snad mohl zaujmout. Ještě přidám zajímavost z natáčení -Yvetta Kornová si způsobila úrazem tržnou ránu ve vlasaté části hlavy a byla ošetřena v místní nemocnici, kde dostala pár stehů. Byla statečná a natáčení nemuselo být přerušeno. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Až drasticky dobově reálné, v tom nejlepším slova smyslu, milé s nádherným moravským dialektem. Soudružko a kdy vlastně bude ten komunismus...tož, dcérky, to záleží také na Vás" "Vojáčku, já su tady...nemáš odznáček?. Zajímavé obsazení. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Obyčejný příběh dospívajících holek je podán na 70. léta neobyčejně - zajímavě působí lyricky laděné scény (rozhovor školních bačkor). ()

stub 

všechny recenze uživatele

Tohle asi řekne něco hlavně jen pamětníkům, nebo spíš pamětnicím. Za zmínku nicméně stojí mimořádný půvab a nadání mladé Y. Kornové. Je bolestné, když si člověk vybaví její následné životní pády, ale jsem rád, že to nakonec víceméně ustála a dnes má, přes všechny šrámy, fungující vztah a tři zdravé děti. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Příjemný film pro mě z neobvyklého prostředí. Na intru jsem nebydlela a v textilce jsem se nikdy neocitla. Smyczkovi se ale podařilo velmi věrně vystihnout atmoséru takového života i se všemi problémy, klady i zápory, které to přináší. Jak je někde moc holek, tak to vždycky zavání průšvihem. Kladem filmu je přítomnost Yvetty Kornové a i dalších mladých hereček. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

Smyczekov debut vo mne vzbudil pocit akoby to reziroval sam Forman, i ked Housata su k svojim hrdinkam o dost laskavejsie. skutocne prostredie a dobre vykony mladych bab dost pridavaju na doverihodnosti, skoda ze dejovo to je prazdnejsie a koniec vyprcha do stratena... ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

moja zaujímavosť: Film získal Hlavnú cenu na festivale českých filmov v Košiciach v roku 1980. (dyfur) Premiéru mal film na Filmovom festivale mladých v Trutnově. Film Housata sa považuje za filmový debut Karla Smyczeka. (Predtým natočené filmy boli tkz. "študentské".) -neuznaná zaujímavosť ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Film jsem dokoukal snad jen proto, abych mohl hodnotit, jinak se jedná o průměrnou nudu. Zaujala mě v podstatě jen neoholená podpaží mladých slečen a to, jací se jim líbili staří muži. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Podobne filmy o zacich strednich skol a ucilist mam rad. Starosti divek z krnovskeho internatu me ale moc nezaujaly a postupem casu i zacaly trochu nudit. Nevyrazny debut rezisera Karla Smyczka. ()

1frida2 

všechny recenze uživatele

Tady je jasný příklad toho, ze Y.K. jako herečka nestála za nic. Ostatní také za starou belu, zrovna tak, jako celý příběh. Byla to hodně špatná hra na život. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Dobová podoba tvorby na téma učňovství a věku dospívání. SIlná nastupující generace hereček v příhodném věku, kvalitní nástup Smyczkovy tvorby. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu asi nejpravdě-podobnější snimek o mláďatech...😍Uprostřed města dlouhá řeka teče, sedm mostů ji spíná, po nábřeží chodí tisíc krásných dívek a každá je jiná. Od srdce k srdci jdeš zahřát si ruce v paprscích lásky veliké a hřejné, po nábřeží chodí tisíc krásných dívek a všecky jsou stejné. ()

M-arta 

všechny recenze uživatele

Film pro mě získal nečekaně zábavný rozměr, když se ukázalo, že moje extrémně hovorná starší spolužačka v něm zamlada hrála tiché zakřiknuté děvče... :-)) ()

jack.hnut 

všechny recenze uživatele

Příjemný film z konce sedmdesátých let o dívčím učilišti.Sledoval jsem ho matkou,která z něho byla úplně unešená.Připomnělo jí to její mladí:) ()

Reklama

Reklama