Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film Karla Smyczka podle scénáře Radka Johna a Ivo Pelanta je námětem velmi podobný o rok staršímu Smyczkovu filmu Jen si tak trochu písknout. Vypráví příběh odehrávající se v rekreační oblasti na Slapech, kde se dva rozdílní chlapci Petr a Michal po počáteční oboustranné nedůvěře stávají kamarády. Jejich vztah je konzultován nejen jejich rozdílnými povahami, ale i různými přístupy rodičů k jejich výchově. Negativní vliv civilizace se zde promítá do života dospělých i dětí, kteří hledají romantiku a odpočinek v rekreační oblasti, přesto se nedokážou oprostit od problémů maloměšťáctví. (rodo)

(více)

Recenze (30)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Kraj okolo slapské přehrady patří mezi moje srdcovky. Mám velmi ráda tamnější přírodu a atmosféru. Jezdím se tam vyluftovat. Herci v dětských rolích mi přišli nesympatičtí. S dospělými herci to bylo jiné. Charaktery postav byly perfektně vyladěné. Závěrečnou scénu s rozebíráním hausboatu považuju za symbolickou. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

To prostředí chatový osady bylo vykreslený fakt výborně. Pokřivený vztahy mezi sousedama, různý žabo-myší války, atd... to se povedlo. Navíc osvědčený herecký obsazení ála třeba Vesničko má středisková (Svěrák, Štibich, Vlach a další). Problém je, že minimálně půlka filmu se soustředí na nějaký nevychovaný fakany, který by potřebovali pořádnou gumoléčbu. Mam z toho pocit, jak kdyby Smyczek nevěděl, jestli chce točit film pro děti a nebo pro dospělý, tak natočil od každýho trochu. dětská část - odpad, dospělá část - 4 hvězdy = celkově 2 hvězdy ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

Film, zkoumající charakter a čestnost dětí i dospělých. Výsledek? Děti moc rychle dospívají a dospělí vedou dětinské spory. Karel Smyczek a jeho tým i ve svých počátcích drželi kvalitu mládežnických filmů pevně v rukou. I když dospělé složení herců, krom klasického Svěráka a např. Ježkové, není moc silné, spíše se jedná o druhořadé herce, snímek svůj žánr a myšlenku naplňuje dostatečně kvalitně a ani zde pan režisér nezapomíná na své klasické odhalování hereček...různého věku. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Velmi zřídka na našich obrazovkách objevující se film, který zaujme hned z několika důvodů: zajímavá postava Zdeňka Svěráka, která je velmi civilní. Dále poměrně otevřená kritika poměrů v dobách normalizace. Romantický pohled na život u přehrady očima kluků je v ostré konfrontaci s pohledem a problémy dospělých, úcta k životu a přírodě je v rozporu s pohledem lidí z města, kteří si hrabou jen na svém písečku. Kluci hráli docela pěkně, i když postava Michala Dlouhého mi příliš sympatická nebyla. Možná, kdyby byl film vysílán častěji, tak bych nehodnotil tak vysoko, ale (nejen) pro tu vzácnost dávám 4*. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Na dětský film je to pěkně drsné. Zabíjejí se tam myši golfovými holemi, připravuje se zabití králíka a prázdninová romantika se někam vytratila. Karel Smyczek se vykašlal na laskavou poetiku a natočil deziluzivní příběh o problémech života v chatařské oblasti. Závist, osobní zájmy, intrikaření, i prosté bodání do zad jsou běžná politika, a nikdo se nad nimi nepozastavuje. Docela se divím že mu to prošlo, protože tahle satira tehdejší společnosti není zjemněná ani nezbtným humorem, ani laskavými charaktery. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Filmovalo se na Slapské přehradě. (M.B)
  • Ve filmu se objevil v malé roli i režisér snímku Karel Smyczek, a to jako jeden z chatařů rozebírajíce houseboat na konci filmu. (Marator)

Reklama

Reklama