Hodně slabý Smyszek, ale Suchánek už tehdy velmi dobrý. Vzhledem k účasti mojí maličkosti na natáčení a v komparsu dovolím si hvězdičku přidat :-)(29.1.2003)

Skvělý snímek s mladým Suchánkem.(22.8.2008)

Pohodová česká komedie s příjemnými mladými herci. 7/10*(24.3.2008)

Příjemný snímek natočený podle románu Džínový svět od Radka Johna. Kniha je sice lepší, ale i Karel Smyczek dokázal do svého filmu dát tu volnost a ducha Johnových románů. V jedné z hlavních rolí se představil Michal Suchánek, který ve svém "dětském" období (dávno před Tele Tele) uměl docela solidně hrát.(21.7.2006)

50% - Suchánek byl už od dětství fajn. Samotný film sice za moc nestál, ale díky němu byl přeci jen koukatelný...(22.3.2008)

Když jsem letos o Velikonocích koukal na celý film, tak jsem si scénu s rybičkami, přiotrávenými alkoholem, taky vybavil. Film mě mile překvapil, zobrazení vztahů mezi rodiči a dětmi nadčasové. Suchánkova filmová matka skvěle komentuje pubertu svého syna: "Já ho koupu pravidelně každý týden a žádné puberty jsem si ještě nevšimla." A Suchánek před spolužáky kontruje: "Ne že ještě nemám pubertu. Já UŽ ji nemám." Herecké obsazení Suchánek - Freimanová jako zdařilý prolog pro Sněženky a machry.(9.7.2008)

Měla jsem pocit, že mladý Michal Suchánek byl mentálně starší (vyzrálejší) než byla jeho postava v příběhu. Musím uznat, že režisér Karel Smyczek měl pravdu, když v jednom rozhovoru řekl, že tenhle film je o tom, že něco jiného se dětem říká a něco jiného se ve skutečnosti dělá. Přesně takhle to ve filmu bylo.(7.7.2011)

Další prda z neuvěřitelné doby. „Mám pro tebe známku z NDR. Ani nevím, jestli si ji zasloužíš.“ A servírují to řádně. Výrostek Suchánek exceluje, Poloczek naděluje a nechybí rating puberťaček - předchůdce X-Teenu „Prsa 2.“ „Sotva 1! A mínus 2 body za blbý kecy.“ „Proč dáváš za poctivost 10? Já nevím, jestli je to pro naše účely dobrý.“ (10.2.2012)

Celkem povedený a mírně odvážný film z dob kdy Karel Smyczek byl brán ještě za kontroverzního režiséra. Příběh problémového chlapce a chlapce ze slušné rodiny je podán nepodbízivou formou a nehodlá posuzovat dobré či špatné, ale spíše čeká jak na to bude reagovat divák. Dětští herečtí představitelé si vedou opravdu skvěle a sígr Dana Šediváka umí u diváka probudit emoce a Michal Suchánek v roli slušnáka je přesným kontrastem k němu. Nakonec ani nejde o to za jakou cenu si ti dva "tak trochu pískly", ale jde o to, že tak zajímavě podané snímky o mládeži se přestali točit nebo či spíše už není kdo by je natočil.(17.11.2009)

Nenechte si zdejšími uživateli namluvit, že tento film není až tak dobrý. Je dobrý, dokonce je to jeden z nejlepších českých snímků o dramatické (a často i tragické) propasti, která se vytvoří mezi dospívajícími dětmi a jejich rodiči. 80%(10.7.2011)

Jediný, co si pamatuju je otrávení rybyček v akvárku chlastem:)(8.11.2007)

Film pro děti místy humorný, ale s dramatickou pointou. Smyczek a John se nezapře, opět je to spíše moralita na tehdější mládež.(30.12.2007)

Film hodně podobný (obsazením i tématikou) "Sněženkám a machrům", ale v mnohem vážnějším tónu. Výkony dětských herců jsou hodně zajímavé, takže se nebojím vyššího hodnocení.(29.12.2006)

Nieje problém sa vžiť a zosobniť s hlavnými predstaviteľmi. Väčšina z nás prešla v detstve ešte väčšími kravinami. Úsmevné.(11.2.2011)

Od tohoto filmu jsem očekával dětskou podívanou, ale nakonec jsem byl překvapen. Podívaná sice není fantastická, ale je vzhledem k tomuto žánru lehce nadprůměrná a je plná klučičího dobrodružství. Líbilo se mi naprosto vše, především klučičí vylomeniny - krádež píšťal, kšeftování s hanbatými obrázky a leklé rybičky vlivem alkoholu v akvárku. [929. hodnocení, 24. komentář](2.10.2011)

Tenhle film mě i po letech utkvěl v paměti, Suchánek byl dost autentickej, ostatně B. Poloczek jako alkáč taky. ;-) Jinak je to čistě průměrný film z období dospívání.(21.8.2008)

• Lyžař

NO tak abych řekl pravdu, víc než děj mě zde zaujali už v takovémhle mládí výkony Michala Suchánka a Lucky Zedníčkové. Dalo by se říci, že z tohohle snímku dýchá atmosféra osmdesátek zleva zprava a to bez jakýchkoliv příkras. Děti chtěli mít nějaká dobrodružství a něco svého, rodiče zase měli totálně svůj svět a kolikrát na děti z různých důvodů kašlali nebo museli kašlat. Režie: ***; Scénář: *; Hudba: *; Herci: **** (PS: Koukal jsem na film s bráchou a ten usnul. Upřímně řečeno jsem měl "na kahánku" i já.)(29.1.2012)

Džínový svět jsem jako pubescent četl a zdál se mi lepší, než toto filmové zpracování. byť Michal Suchánek ukázal, že byl poprávu považován za dětskou hereckou superhvězdu (v podmínkách soc. čs. filmu) - jeho herecký výkon byl naprosto přirozený.(25.3.2008)

Vynikající film (nejen) pro mladé. Velmi blízko má k Sněženkám a machrům, ostatně tvůrčí tým je u obou snímků stejný. Je to typ filmu "smích skrz slzy", kdy se velmi vtipné momenty odehrávají v dramatičtějších kulisách, nutí k zamyšlení i nad námi samotnými a mohou u nás vyvolat neblahé vzpomínky na minulost, protože Jen si tak trochu písknout je o reálném životě, zachycujícím ve větší nebo menší míře střípky všedních dnů každého z nás. Radku Johnovi a Ivo Pelantovi se to velmi vydařilo.(29.1.2010)

skvělý Smyczkův film z 80. let pro mládež(2.10.2011)

<< předchozí 1 2