Vladimír Javorský vás svým civilním projevem ve filmu plném pravdy o životě se statrostmi naprosto dostane!(11.9.2003)

Velmi dobrý film. Tragikomický příběh nesmělého mládence, který čeká se svojí dívkou dítě a plánují svatbu. Dívka ho však po porodu opustí a on se o něho musí starat sám. Velice příjemný lidský příběh je sice nenápadný, ale i tak má sílu a každý si v něm může najít kus svého příběhu. Velmi dobrý herecké výkony Vladimíra Javorského, Lubomíra Kostelka a Petra Čepka ještě dokreslují tu obyčejnou a lidskou atmosféru.(7.5.2006)

Začátky skvělého herce Javorského. :-)(27.12.2009)

• WANDRWALL

Film pro nás pro muže. O tom, jak to nemáme s některými ženskými jednoduché, jak odmítají být zodpovědné a vezmou roha, když mají dítě a nechají to na muži. Bohužel poznal jsem osobně dost takových žen, které si ale nemyslí, že jsou špatné (jak jinak, jinak by nebyly takové jaké jsou), ale ve většině případů chtějí mužům vládnout a stále s nimi bojovat, a mít nad nimi vrch, i když je to hra kocoura s myškou. Svého času byl tenhle film dojákem především pro ženy, které se dušovaly, že by nic podobného neudělaly jako představitelka záporné ženy, kterých je ale požehnaně. V.Javorský se touhle rolí zaškatulkoval do hodného, měkkého chlapce, dnes již muže, ale lépe by udělal, kdyby nehrál, neb se přitom svém povolání trápí a moc mu nejde. Ale co by měl v jeho věku dělat?(13.7.2010)

O tomto filmu jsem nikdy neslyšel a byl jsem silně překvapen. Výborný příběh se skvělým hereckým obsazením. Suverénně nejlepší výkon Vladimíra Javorského.(27.12.2009)

Neprávem opomíjený snímek. Střízlivě vyprávěný příběh o tom, jak se dá jediným neuváženým krokem změnit celý další život. Snad nejlepší role Vladimíra Javorského. A k tomu tajemný malíř Petra Čepka, mrcha Yvetty Kornové a půvabná Markéta Fišerová naposledy na filmovém plátně.(7.12.2006)

Jak může být někdo v životě tak naivní. Může? Vladimír Javorský to zahrál výborně, až mi z něj bylo k pláči. Měl smůlu velkou jako kolo od vozu a k tomu povahu "muchy, sežerte si mě", ale nakonec se postavil k problému jako chlap, který umí čelit problémům. Klobouk dolů před takovými lidmi a takovým filmem.(31.8.2009)

Pravdivý príbeh o mladosti, nezrelosti chybách a zodpovednosti.(20.4.2004)

Opravdu unikátně natočený příběh o mládenci a malém dítěti.Herecký výkon V.Javorského je perfektní , ale i P.Čepek co by malíř není špatný.Film na , který se vždy ráda podívám.(19.3.2007)

To nejlepší na "Krajině s nábytkem" je hudba Emila Viklického. Námět není špatný, scénář obstojný, i když poněkud vyumělkovaný, ovšem režie dosti nudná, nevynalézavá a značně televizní. Totéž platí o kameře, která v celém filmu nenabídne jediný zajímavější záběr, o zhusta velmi průměrném, rádoby bodrém herectví, které by se snad sneslo v nějaké televizní inscenaci, ale ve filmu působí spíše jako nepatřičný omyl. Druhá polovina je sice o dost lepší než dosti roztěkaná první, ale vcelku se tenhle "derivát z Kachyňi" vážně moc nepovedl... Celkový dojem: 65%(16.10.2011)

Zdeněk se rozhodl naprosto správně, i když ho to stálo spostu sil a nebylo to jednoduché. Nevím, jak mohla mít Eva tu drzost přijít si po čtyřech letech pro syna. Chápu, že Tomáška porodila, ale tím její veškere mateřské povinnosti skončily, protože se potom jako matka nechovala. Pila a fetovala. Po facce Zdeňka a malého opustila. Zdeněk s ní pak jednal velice slušně, sice ji vyhodil, ale slušně. Měl s ní vyrazit dveře, za to co udělala. Souhlasím s ostatními uživateli, že jeden neuvážený krok změní celý další budoucí život. Každý si v příběhu opravdu najde to své, co ho přitáhne. Je nenápadný a lidský. Yvetta Kornová jako mrcha byla velice přesvědčivá a role jí sedla jako ušitá. Režisér Karel Smyczek nejen, že film režíroval, ale také se vněm mihl. Byl ve scéně v samobsluze, když tam Zdeněk přinesl v tašce maličkého Tomáška. Na zádech měl krosničku s dítěm a něco si vybíral v regálu, kdyby jste ho náhodou nemohli poznat.(9.9.2009)

10/10 Jak zapadnout do zivota az po usi. (ty ma hlavni predstavitel opravdu velke, takze cekejte prelom z bezstarostneho mladi do husteho rodicovstvi se vsim vsudy. Evald tez po dlouhe dobe pustu ve sve posledni roli potesil. Zapomenuty film a to je setsakramensky skoda!(4.7.2010)

Takovým podobným Evičkám doba velmi přeje a teprve jim přát bude. Zatímco Zdeňkové budou rozmařilý život Eviček nedobrovolně financovat via nejrůznější genderové eurofondy. Ale proč předbíhat dobu a děsit občany (dekádu, víc rozhodně ne) předem...strhující výkon mladého Javorského i bručouna Čepka. Věčná škoda druhého jmenovaného.(27.9.2011)

Pomrně příjemný film s uvolněně civilním Javorským... Viděl jsem ho před rokem a vím, že jsem se bavil...jen bych už nedal dohromady o čem že byl.(20.5.2005)

Do chvile nez se narodi dite jedna se o prumernou podivanou na osudy mladeho studenta umelecke skoly, ktery si prividelava o prazdninach jako listonos. Jenomze zlomovy okamzik jeho zivota prinasi i novy vitr do samotneho filmu, takze se da rict, ze s pribyvajicim casem si film divaka pevne chytne, vtahne do dramatickeho deje a podrzi az do uplneho zaveru. 80%(25.12.2009)

"Jdi do prdele i s Emilem..." Když tohle vypustí Zdeněk v závěru na tu Evu mám neuvěřitelný pocit zadostiučinění. Velice lidský příběh s vynikajícím Vladimírem Javorským a mě osobně se zde líbil i Petr Čepek ač neměl tolik prostoru. V první části prožíváme se Zdendou bezstarostný letní čas plný příjemných událostí v životě mládence, abychom pak narazili společně s hrdinou na ostrý kontrast, kdy se (ne)musí postarat o právě narozené dítě a přemění se v muže. Humor a nadsázka k tomu patří stejně jako k životu.(26.12.2009)

Velmi dobre natoceny a zahrany film ( Javorsky, Kornova, Cepek ), ktery si zive pamatuji jiz od detstvi. Zajimave sledovat oba povahove extremy ve filmu.(15.10.2011)

Film hlavně pro toho, koho někdy opustila jeho holka nebo žena. Vždy se na to rád podívám. Subtilní Vl.Javorský podle mně ve své nejlepší roli.(26.9.2004)

Asi jeden z nejlepších Smyczekových filmů...(1.2.2007)

Velmi zajímavý film, který po úvodní pohodové půlhodině přechází v zásadní rozjímání otřepaného: "člověk míní, život mění". Nemyslím to zle, dívá se na to dobře a myslím, že není všeobecně profláklý právě proto, jak se zarývá pod nehty.(17.6.2009)

<< předchozí 1 2