Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Podle triptychu historických příběhů Petera Karvaše natočil Martin Hollý vášnivě rozehrané výpovědi o odvěké touze lidí po šťastnějším životě, ať již jejich osudy jsou zasazeny do jakékoli doby. Zdůrazňuje, že se mění pouze vnější kulisy, nikoli beznaděj rebelujících lidí a často násilné události, kterými proto musí projít - tak se postupně staneme svědky hornické vzpoury, nahlédneme do zákulisí roku 1848 a v posledku budeme sledovat ústup povstalecké jednotky v časech Slovenského národního povstání o století později. Pro zdůraznění opakujících se dějinných mechanismů režisér obsadil do hlavních rolí pokaždé tytéž herce, jejichž postavy se liší jen jmény. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Když jsem uviděla obsazení, měla jsem trochu strach, že nebudu schopna se věnovat příběhům, neboť se zde vzácně sešlo celé trio nejatraktivnějších Slováků. Ale mé obavy byly rozptýleny velmi záhy. Zajímavý nápad, kvalitní scénář, špičkové herecké obsazení a divák ani nedutá, i když kouká „jen" na televizní inscenaci. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Filmografia Martina Hollého ponúka vždy vynikajúci zážitok a je tomu tak aj pri tomto televíznom filme. Príbeh je rozdelený do troch častí (Vzbura, Revolúcia a Povstanie ) a každá časť sa venuje inému úseku slovenských dejín. Herecké obsadenie je ako vždy vynikajúce. Druhý komentár. 4+ ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Výborné historické drama po všech stránkách, tři strhující příběhy mužů, kteří byli ochotní riskovat vlastní život pro pravdu, svobodu, svou zem.. Herecký ansámbl vynikající, upřímně řečeno nevěděla jsem, kam dřív s očima, no a ve finále mě dostal na lopatu Ivan Mistrík, slzy jak hrachy.. Moc pěkně zpracované a krásně napsané nadčasové sdělení.. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Je to celkom zaujímavý moment dať do troch veľmi vzdialených časových období rovnakých hercov s podobnými vlastnosťami a ešte aj podobným príbehom. Je to akoby cestovanie v čase, ale tým všetko zaujímavé na filme končí. Teda ešte herecké obsadenie je dobré, ale to pomerne nudný príbeh nenapravilo a dobrý iba začiatok každej časti je málo. ()

Reklama

Reklama