Televizní komedie o tom, co způsobila dočasná nepřítomnost matky v rodině.
Pánská jízda je v podstatě konverzační hrou, v níž zásadní jsou rozhovory, mlčení i pouhé dorozumívání mezi otcem a jeho třináctiletým synem. Žijí spolu už třináct let, ale teprve teď se poprvé ocitli uprostřed všedních dní sami dva. Jejich rodinný katalyzátor - matka - odjela na několik dnů na služební cestu. A ti dva si najednou chtě nechtě jeden druhého nějak více uvědomují. S klady i nedostatky na obou stránkách. Každý žije jako dřív svůj soukromý život, ale i ten ve spektru vidění toho druhého nahlíží jinak.
Do hlavních rolí - otce a syna - režisér Karel Smyczek obsadil Oldřicha Navrátila a Viktora Krále. (oficiální text distributora)
Brouk
V hlavní roli se býskla I.Huttnerová a O.Navrátil.Velmi zdařilá rodinná komedie(6.4.2005)
blackrain
I toto je jedna z možností, jak to může dopadnout, když páni tvorstva zůstanou pár dnů doma bez manželky a matky, která by je opečovávala. Musím říct, že pánové si s tím vším poradili s vervou sobě vlastní. Nakonec se také v rodině vyčistil vzduch a to je někdy samozřejmě také potřeba, aby rodina mohla dál spokojeně fungovat. Herce Oldřicha Navrátila nijak zvlášť nemusím, ale tady se mi líbil. Z tématu se dalo vytřískat mnohem víc, ale i tak to byl celkem příjemný film.(29.8.2011)
Terva
Scénář : Alexandra Berková.(8.6.2011)
pufina
Král, Kvasničková a nejml. Hrušínský, dobrá podívaná..(27.8.2011)
Elisebah
Povedená rodinná komedie a dobrými představiteli hlavních hrdinů.(9.9.2008)
pulnicek
Podle mě je to dětský film,ti tam hrají 90 %...Viktor Král byl stejně talent..a Monča Kvasničků kóča.. Nadprůměrné dětské výkony ..no jo Smyczek..(13.1.2011)
Kovaja
Sen kluka a jeho otce.Mamina vytahne paty z bytu a týden mají jen pro sebe:-))O.Navrátil a V.Král tu svobodu pěkně rozjedou.Jak se říká to nejlepší na závěr ,když se maminka vrátí a dovede si na noc spolupracovníka.To co předvede namíchnutý tatínek je opravdu nádhera!!!Jeho scéna a výbuch nervů stojí za to!!!(29.11.2011)