Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Julia Robertsová získala Oscara za nejlepší ženský herecký výkon v tomto vzrušujícím, zábavném a nekonvenčním dramatu natočeném podle skutečných událostí. Erin Brockovichová (Robertsová) se ocitne ve svízelné situaci poté, co po automobilové nehodě, kterou nezavinila, prohraje spor o odškodné. Erin, která je bez peněz, bez práce i bez jakýchkoli vyhlídek, přiměje svého advokáta Eda Masryho (Albert Finney), jenž pro ni u soudu nedokázal vymoci slíbenou náhradu, aby ji zaměstnal ve své advokátní kanceláři. Tam náhodou narazí na případ znečišťování půdy a podzemních vod, které má zhoubné následky pro členy zdejší komunity. Svou neústupností a osobním zaujetím si Erin nakonec získá důvěru místních a pomůže Edovi vyhrát soudní spor s energetickou společností, která musí více než 600 poškozeným vyplatit nejvyšší odškodnění v dějinách Spojených států. (HBO Europe)

(více)

Recenze (389)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Julia Roberts byla výborná, ale ruku na srdce, tahle role byla oscarově napsaná a to už by musela být hodně jalová herečka, která by z ní nevytěžila. Pokud jde o Erin, to, co se jí podařilo, je jistě chvályhodné, ale jestli někdo zasloužil metál, tak její motorkář za svou trpělivost a loajalitu. A druhý Aaron Eckhart za opravdu "povedenou" image. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavé téma příběhu, kterému by se jen těžko věřilo, kdybych nevěděla, že se to opravdu stalo. Poutavě natočené a navíc s velmi slušným hereckým obsazením (a odpovídajícími výkony). ()

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

Díky tomuto filmu jsem pochopil, co znamená pojem "lidová hvězda", a proč jí je právě Julia Robertsová. To, co podle premisy vypadá jako běžná politicko-korektní soudnička, nakonec vyroste v životný příběh o "spravedlnosti zdola" - čili pravý opak konvenčních televizních soudních dramat a seriálů. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

No, nevím, zda to bylo na Ozzyho, ale rozhodně jde o pozoruhodný výkon. Julii Roberts se daří prezentovat vyzývavou a na nic si nehrající Erin Brockovich způsobem, jaký by si ona dáma nejspíš sama přála, a to není řeč jenom o těch dlouhých nohách;) Anyway - film občas ztrácí tempo, ale to se při hledání v archivech a hrabání se ve spisech (také občas;)) stává, a ten zbytek si rozhodně divákovu pozornost udrží. Nezdolný duch či triumf vůle, whatever, skutečná Erin Brockovich si zaslouží obdiv. Julia Roberts ji "jenom" zahrála...a abych nezapomněl - typické rukopisy jsou v tomhle filmu hned dva - režisérský a skladatelský - a oba se předvádějí v dobře vyladěné formě, takže nemám problém s osmdesátkou. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Angažované soudní dokudrama, které výborně vužívá hvězdné osobnosti Julie Roberts, jež pod Soderberghovým vedením předvádí zřejmě nejvybalancovanější výkon její kariéry. 75% Zajímavé komentáře: Radko, Honzzaq, GREGOIRE ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré soudní drama podpořené právě tím, že jde o film, založený na skutečné události. V jedné z hlavních rolí exceluje Albert Finney. Julia Roberts má samozřejmě krásný prsa, ale podle mého názoru si ztasloužila Oscara mnohem víc než Kim Basinger v L.A. Confidental (viz můj komentář.) Jo a víte co? Já bych Oscara za ty prsa klidně udělil. Tak ;-) ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

V dnešní době je skoro těžké uvěřit, že ještě existují lidé, kterým záleží na někom, koho prakticky neznají. Ale je to zároveň potěšující. Zaujme i malá "cameo" role skutečné Erin Brockovich v úloze servírky. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nemám rád julii Roberts a Steven Soderberg mě zatím moc nepřesvědčil o tom jestli patří mezi to nejlepší co sedává na židličce s nápisem Director. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Není všechno (oscarové zlato), co se třpytí...Rybář: koumák Steven Soderbergh. Ryba-liberálně orientovaná Akademie. Návnady: Rozvedená, sociálně slabá matka malých dětí. Boj malého odhodlaného človíčka proti velké zlotřilé společnosti. Občanský aktivismus. Hippísácký přítel s tetováním a motorkou. Spravedlnost, která má meč sekající pomocí papričkově ostrého jazyka i váhy v podobě vyvinutého hrudníku. Based on true story...Bravo, Stevene, velrybářská výprava se zdařila. Jen se obávám, na tenhle film vzpomíná jen Julia Roberts, když honí svoje dvojčata po haciendě a v průletu mezi obývákem, zimní zahradou a kuchyní bleskne unavenýma očima po krbu, kde se navzdory klimatizaci potí jeden holohlavý chlápek. 70% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Soderbergh někdy umí a někdy naopak strašně otravuje. A osobní příběh ženy v současné společnosti prostě nemohl dopadnout jinak než druhým případem. Když Julia Roberts hraje snahu, hraje odhodlání a hraje zaslouženě úspěšnou, může to dopadnout i tak, že jí to neuvěřím ani za mák. Z žádného z přítomných herců neukápne ani troška upřímné emoce a Soderbergh celou dobu kašle na diváka, který chce vidět slibované drama. Zato nenápadně pochlebuje všem kritikům společnosti (ohavně prospěchářská veřejnost vs. svoboda a rodinné hodnoty). Američané se někdy nechají zmást pouze změnou závoje. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Sú dve veci, ktoré ma serú. Keď ma klamú a keď ma ignorujú.“ Mám tento film rád, odkedy som ho kedysi prvý raz videl na VHS. Steven Soderbergh (KAFKA, ZAKÁZANÉ OVOCIE) nie je blbý režisér ("kričanie do tmy" takto asi ešte nikto pred ním nezrežíroval) a kto by chcel mať niečo proti „rozprávkovému“ scenáru, nevšímajúc si všetky tie ťažké sociálne podmienky a ťažké choroby okolo, nech vie, že na piatich Oscarov nominovaná tragikomédia vznikla na základe skutočných udalostí ("ozajstná" Erin má cameo ako servírka) a svojím civilným poňatím pripomína rovnako výbornú – hoci vážnejšiu - Zaillianovu ŽALOBU s Travoltom. Oscarová, nezamestnaná a vulgárna Julia Robertsová (PRETTY WOMAN) exceluje, ale vyrovnanými partnermi jej sú i Albert Finney, Aaron Eckhart a Peter Coyote. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Libilo se mi to vic nez napoprve a ackoliv jsem nevidel vsechny Soderberghovo filmy, tenhle je zatim jeho nejlepsi. Pribehove sice o nic originalniho nejde, podobny filmy o vsemoznejch zalobach na velky spolecnosti tu uz byly vickrat, ale tenhle film vynika takovym vtipem a lehkosti, s jakou je vypravenej. A to hlavne zasluhou Julie Roberts, ktera je sexy, je drza, je ukecana a s nicim se moc nepare = hraje perfektne. Trosku mi pripomnela Pretty woman. Za zminku jeste stoji paradni motorkar Aarona Eckharta a slusnej Finney, akorat ma celou dobu takovej neverici prekvapenej vyraz. Na 5* to sice o fous nebude, ale film je to perfektni. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Abych citoval Ace Venturu: "Není to špatný, ale představoval jsem si to jinak." Aneb prostě jen další film, kterého hodnocení je za to duševno a ne za zábavnost. Julii toho Oskara vážně přeju, jak řekl Sebevědomí v Červeným trpaslíku: "A nikdo si to nezaslouží víc!" a to i s tím ironickým podtónem, kterej tam byl míněn. Ale naprosto chápu, proč ho dostala, ten rok prostě nebylo z čeho vybírat (Rekviem za sen, Kandidáti, Čokoláda a Na mě se můžeš spolehnout). Film mě nijak moc nechytil, Případ pelikán nebo Miluju trable jsou mnohem zábavnější a vlastně o tom samým, až na to, že tady se jedná o DRAMA a podle skutečnosti. A tak tam není humoru ani co by se za nehet vešlo, všecko je furt vážný a prostě mě to nijak nechytilo. Mnohem víc si dokážu užít i kdejaký pitomý akční béčko, než tohle. Julia mi přišla stejná jako ten film, dramatická a vážná až kamsi. Ještěže to nedostalo nejlepší film, protože to by potvrdilo jen, že to dávají kdekomu. Vlastně to je jen další ukázka americkýho snu. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Kdyby to nebylo podle skutečných událostí, asi bych si pomyslel něco o citovém vydírání, ale i tak dostala Julie R. asi doposud nejlepší roli vůbec. ()

Reklama

Reklama