Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřicetiletý Jack Foley by už možná měl myslet na to, aby se usadil. Ale nechce se mu do toho a raději se dál věnuje svému koníčku - vylupování bank. Zvládá to v pohodě a s přehledem, až na jeden drobný problém: Často ho při tom chytnou. Jako recidivistu čeká Jacka několik desetiletí za mřížemi. Jackovi se tam ale nechce. Místo toho chce provést ještě jednu poslední velkou akci a pak spokojeně žít z "vydělaných" peněz. Problém nastane, když se při útěku z vězení setká s pohlednou federální agentkou Karen. Chvíli se dohadují, kdo koho vlastně unesl/zatkl a nakonec se za kuriózních okolností rozejdou. Ovšem Karen našla v sympatickém zločinci zalíbení, zdá se jí o něm a něco ji k němu prostě neodolatelně táhne. Musí ho znovu vidět. Přinejmenším vidět... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (186)

Lima 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že trochu větší spád by neškodil a vlastně se toho tady moc neděje, ale co byste čekali od přepisu Leonardovy novely. A přesto tenhle film mám rád. Dýchá z něho POHODA. Clooney je sympaťák, Lopez je sexy a navíc tady i překvapivě slušná herečka a Soderbergh je značka kvality. Také mně potěšil Don Cheadle ve své padoušské kreaci, jeho výstup s "rybičkami" mně vždycky spolehlivě rozesměje. Také scéna, kdy Clooney balí Lopez v kufru auta a dialog, který jí doprovází, je naprosto kouzelná. Celkovou příjemnou náladu snímku bezvadně dokresluje pohodářský soundtrack Davida Holmese. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Sledovali jste už někdy film na Universal Channel ? Já včera poprvý a jako totální masakr. Film přetnula reklamní pauza, ale pozor nešla v ní reklama, asi žádnou nesehnali, ale rozhovory !! Představte si, že koukáte na film Zakázaný ovoce, najednou znělka, čekáte reklamu a ono prd, on začně mluvit Ewan Gregor o Hvězdných válkách, uprostřed filmu Zakazáný ovoce jsem najednou poslouchal jak Gregor žvatlá o Hvězdných válkách a pak z ničeho nic zase běželo Zakázaný ovoce. Zajímalo by mě, kolik drog člověk do sebe musí naprat, aby něco takovýho vymyslel. Samotný ovoce bylo docelo dobrý, scéna kdy Clooney balí Jenifer v kufru autě je prezidentská. Ona Jennifer je sexy ne že ne, sice nechápu proč si tu svou prdel nechala pojistit na desítky milionu, protože co se asi tak může stát samotný prdeli ?? Ale tak jasně ne každej může říkat že má nejdražší prdel na světě, já bych se na ní asi bál uplně šáhnout, abych jí nějak nepoškodil. To George je odvážnější chalan a jeho ruce si přišli asi na svý. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zábavný film, kde George Clooney hraje tu roli, která mu sedne ze všech absolutně nejlíp a dalo by se říci, že nic nového by se od něj nedalo čekat a komedií na podobné téma se s ním natočilo hafo, ale právě tahle krimi-komedie je něčím, co se jen tak nezapomíná, alespoň na mé straně to zaručeně funguje. Slušní herci, kteří jsou všeobecně dost známí, zajímavý námět, který se ponejprvá zdá být okoukaným, ale nakonec překvapí svým průběhem a parádní nevtíravá hudba, která už dost tak podtrhuje příjemnou nekousavou atmosféru krádeží bank, bank a jenom dalších bank. Co také jiného krást, co může být jednoduší, pane Clooney? Možná už jen to kasíno, ale to opět patří do jiného příběhu, žé? --- Mladá paní, počkejte já vám s tím pomůžu. Tohle je práce pro pořádnýho chlapa - ...ale peníze nečekejte. Byl to Váš nápad. - V pořádku madam. Mně stačí to auto. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Tento Soderbeghuv film mi v kine nastesti unikl, protoze pri jeho sledovani na DVD jsem se nemohl zbavit horkeho pocitu zklamani – spatny scenar a prehravajici herci. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Soderbergha mám rád už tak z principu takže mě nepřekvapilo, že je tenhle film takovej jakej je. Ving Rhames je cool, George Clooney má tu klasickou šarmantní roli a Jennifer je k sežrání (jako vždy a všude). Naproti tomu mě neuvěřitelně sral Steve Zahn fakt mi vadil i on i ta postava. Dále překvapí Don Cheadle v netradiční roli zlýho drsnýho negra a jako bonus cameo Samuela L. Jacksona. Když se to shrne tak např. Dannyho Parťáci jsou lepší, ale Zakázané ovoce stojí za hřích. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Rozvláčný a bezzubý hon, kde si policajtská lovkyně a zločinecká kořist čile prohazují role a jsou k sobě přitahováni jako magnety s opačnými póly. Na jedné straně misky vah George Charisma Clooney, na druhé Jennifer Nuda Lopez. Mám na její obsazování propracovanou teorii: hollywoodští režiséři uzavřeli sázku, kdo vykřeše z Lopeziných oblin hereckou jiskru. Zkusil to Oliver Stone, Lasse Halstrom, Kevin Smith, Wayne Wang a teď i Soderbergh. Lituji, Stevene, tu sázku jste projel na celé čáře. A všichni před vámi též. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack David Holmes: 1. It's Your Thing ,2. I Think You Flooded It ,3. Watermelon Man ,4. Jailbreak ,5. Ain't That A Kick In The Head ,6. The Trunk Scene ,7. Foley Part 2 ,8. Rip Rip ,9. Spanish Grease ,10. Fight The Power ,11. Tub Scene ,12. One Note Samba ,13. The Drive To Ripley's ,14. Bitch Out ,15. No More Time Outs, ()

novoten 

všechny recenze uživatele

V jednotlivostech je Ovoce docela příjemné, protože třeba dlouhá sbližovací scéna hlavní dvojice, do které přesně padne výtečný soundtrack, působí intimně a svěže. V celku ale Soderbergh tradičně ztrácí, do cíle pak přímo klopýtá a předznamenává tak svoje období střídavých neúspěchů. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Budem ticho ležať a čakať, čo so mnou urobíte.“ – „Hovoríte ako moja bývalá.“ To sú dialógy. To by sa dalo počúvať celý deň. Bohužiaľ, napriek tomu (a očarujúcim hereckým výkonom) je ZAKÁZANÉ OVOCIE len... fajn. Nič viac, niekedy ešte menej („časová linka“ je taká zamotaná, že som pri "vaňovej scéne“ až na štvrtý raz pochopil, že je to len sen). Inak báječne zrežírovaná snímka, vymaznaná po vizuálnej i hudobnej stránke, ponúka skvelé scény zo „žltého“ väzenia. Ponúka ale i nenápadito poňatú ľúbostnú linku a hoci sú Clooney/Rhames výborná dvojka a dokonca i Lopezová mala v roku 1998 ešte niečo do seba (plus zábavný Michael „Bruce Wayne“ Keaton v rovnakej úlohe, akú mal v JACKIE BROWNOVEJ: obidva filmy vznikli podĺa knižiek Elmorea Leonarda), je výsledok nepostačujúci. Kebyže snímka obsahuje viac labužníckych scén (prepad banky, kufor, knižnica), bolo by to lepšie. Takto ostala „obyčajná“ oddychová záležitosť, nevýrazná kriminálka a priemerná romantika. Raz za čas priklusá originálny nápad (Samuel L. Jackson) a „ksichty z vedľajších lavíc“ potešia (Zahn, Guzmán, Cheadle). Ale stále to nestačí. P.S. Čím sa Clooney snaží vyzerať škaredšie, tým je úžasnejší. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No Soderbergha nak zvlast nemusim, jeho filmy me vicemene nudi, ale tohle byla docela pohodicka. Film sice nijak zvlast nevynika pribehem, je to nevim uz kolikata variace na bandu zkusenejch lupicu, co chtej udelat posledni velkej kseft, ale tady je to proste natoceny s takovou pohodovou a klidnou atmosferou, ze se na to prijemne diva. Akorat obcas je ta klidna atmosfera tak klidna, ze to skoro nudi a obcas se toho deje opravdu dost malo. Zachranujou to vicemene herci, jednak tu je par fajn vedlejsich postav, ale hlavne Clooney, kterej je tady fakt charismatickej a Lopez, ktera je tady sexy a hrajou oba solidne a perfektne to mezi nima jiskri. Misty jsem se sice nudil, ale celkove to je zabavnej a pohodovej filmecek, jen by se dal krapet zkratit. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Skcělej film.Ale nemůžu si pomoc...ať je Clooney a Cheadle dobrej jak chce...je to i trošku dost nuda.Škoda.Málem to bylo 5* ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Slušný George Clooney a mizerná Jennifer Lopez. Scénář je natolik ohraný, že už nemůže ani pořádně zaujmout (vězeň, který uteče a zamiluje se do policistky). Průměr, ale znovu už bych to vidět nemusel. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Do kufru je Vás škoda." Tak s tím souhlasím, ale kdybych občas utíkal z vězení, tak bych rozhodně chtěl být alespoň jednou při útěku zavřenej s agentkou Sisco v kufru auta. Mě to kočkování mezi zlodějem a agentkou zkrátka docela dost bavilo, protože sympatičnost obou hrdinů hravě přebila lehce pokulhávající příběh. Ale co chtít víc, než být jako ON a užívat si to s NÍ. Někdy mě až mrzí, že se dám tak snadno obalamutit úsměvem nebo zadkem. Snad mě omlouvá to, že je to celkem slušná pohodovka. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Postavy z knížek Elmore Leonarda si spíš než akce užívají dlouhých rozhovorů o všem možném a podle toho taky vypadají filmové adaptace (Chyťte ho!, Jackie Brownová). Soderberghův chill-outový styl (s odpovídajícím soundtrackem Davida Holmese) je tu naprosto opodstatněný. Je fakt, že v první polovině by se některé košaté dialogy mohly proškrtat, hlavně v prospěch dvojice Clooney - Lopez, kde to opravdu a nefalšovaně jiskří. Zakázané ovoce je tuze elegantní a stylový biják, ale pod vyleštěným povrchem mu naštěstí bije srdce. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Průměrný film, který hodně těží z dvojice George Clooney a Jennifer Lopez, kteří dohromady vytvořili vynikající pár a je na nich vidět jak to mezi nima jiskří a celej film v podstatě táhnou, bez nich by to byla jenom slabá slátanina bez nějakýho většího příběhu a absolutně bez nápadu, ale takhle je to dobrá zábava ()

Reklama

Reklama