Reklama

Reklama

Sex, lži a video

  • USA Sex, Lies, and Videotape (více)

Obsahy(1)

Komorní psychologické drama o svérázných vztazích mladé čtveřice a jedné kameře. Právníka, který má poměr se svou švagrovou, navštíví dávno ztracený přítel ze studií, jenž má kuriózního koníčka - natáčí ženy debatující o své sexualitě. V erotické komedii se nezvyklý vztah tří hlavních postav odhaluje s doutnající smyslností a kousavým humorem skrze sex, lži a video. James Spader si odnesl Cenu pro nejlepšího herce z Filmového festivalu v Cannes za svůj geniálně nenápadný a svůdný výkon v roli Grahama, dlouho ztraceného přítele ze studií, který se vrací zpátky do města a zásadně ovlivní životy sebestředného sukničkáře Johna, jeho andělské ženy Ann a její vyzývavé sestry Cynthie. Jeden po druhém jsou zataženi do Grahamova velmi "osobního projektu", který všechny vztahy navždy promění. (Cinemax)

(více)

Recenze (130)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

REDFORD na tenhle titul řekl: Ano, dobré, ale není zde vidět zakotvení lidí v životě. To až další film ukáže, zda autor svede i tohle. Co se asi na tomhle filmu zajímavé, tak je otevřenost a jakou hlavní aktérka promlouvá o svém sexuálním zrání. Nejde o nic nezvyklého, jen řekla jak tím prošla sama. Tak jako jiné! A právě díky té otevřenosti se dvojice sblíží. V podstatě konverzačka, která zaujme díky pozastavení se "všedními" tématy a přece tak důležitými. Soderbergh mě zaujal hlavně díky filmu KAFKA, ale některé jiné katastrofa. Jen kalkul. Ale KAFKA se vydařil. Je vstupenkou pro ty, kdo neznají jeho životní osudy k zájmu o jeho personu, jeho dílo, jeho dopisy. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Pamatuju si, že jsem někde četl, že muži se učí milovat osobu, která je přitahuje, a ženy čím dál víc přitahuje osoba, kterou milují.“ Aneb jak rozklíčit jeden pořádně zamotaný milostný čtyřúhelník…Navzdory tomu, že se toho ve filmu příliš neděje, jde o až překvapivě zábavný filmový zážitek. Sex, lži a video je snímek založený vyloženě na dialozích, hereckých výkonech a chemii mezi postavami. A přesto to filmu stačí. Až se mi ani nechce věřit, že jde o Soderberghův celovečerní debut, jak působí jistě. Nejvíc mě pochopitelně bavila interakce mezi Ann, procházející si proměnou, a Grahamem, hledajícím sám sebe a něco víc (trochu podivná intimita mezi postavami MacDowell a Spadera je nějakým prazvláštním způsobem snadno uvěřitelná). Úplný konec mi přišel možná až příliš banální, nikoliv však to, co mu předcházelo. Dávám solidní 4*. „Grahame, platíš daně?“ - „Jo, platím daně. Platím. Co tím myslíš? Když neplatíš daně, jsi lhář. Nejsem lhář. Lháři jsou druhou nejnižší formou lidského života.“ - „Co je tou první?“ - „Právníci.“ ()

Reklama

aluna 

všechny recenze uživatele

Mám prostě ráda netradiční filmy o divnejch lidech, možná se mi líbí představa, že v každý frigidní ženský se skrývá něco ohnivýho, co čeká na objevení a v každým na první pohled zakřiknutým mladíkovi se schovává divoký tajemství a kouzlo dychtící po probuzení (tichý typy mě berou :-) ). Možná se mi líbí fakt, že každičkej jsme nějak zvláštní a jinej, že všichni máme svojí specifickou úchylku, že nic není na první pohled tak, jak to vypadá. Takže i když se to jmenuje "Sex, lži a video", je to vlastně o lásce a pravdě (což je a není totéž). A vztah dvou sester je pro mě jako Bermudskej trojúhelník - něco, čemu nerozumím (protože mám bratra) a díky bohu za to (oproti sourozencům jinýho pohlaví je tady i třebas nechtěná rivalita, srovnávání, která/ý je lepší ženou/chlapem - ve všech aspektech). ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řekla, při sledování tohoto vztahově konverzačního filmu jsem nebyla v úplně nejlepší kondici (po pravdě řečeno jsem na chvíli usnula), ale přesto musím uznat, že byl skvěle natočený a originální. I když jsem Andie MacDowell nikdy moc nemusela, v tomto filmu tvoří s Jamesem Spaderem jednu z nejsympatičtějších dvojic, které jsem viděla. A vyznění filmu? Pro mě hlavně v tom, že sex je pro některé lidi důležitý, jen když pro ně důležitý člověk, se kterým ho provozují. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Herectví Andie MacDowell bylo vždycky tak trapny a hrany, že jde poznat, že to je hrany. Obzvlášť ty její hrany úsměvy. Role téměř asexuální frigidní Ann k ní dost sedí a přesně taková si myslím, že je i v osobním životě. A všichni ostatní, včetně Jamese Spadera (kterej jedinej aspoň trochu vynikal), použili staré známé zaběhnuté 80kové herectví, což je samo o sobě hrůza - ono celkově z toho prýští 80. léta jak z fontánky. Celé to je bez hudby, což není vůbec sexy. Ono to celkově není moc sexy, i když je to o sexu hodně. V dnešní době internetu a všudypřítomnejch úchylů tenhle film působí trochu úsměvně, ale žádná zábava to není. Není to ani moc zajímavé. Takže prostě nuda. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (11)

Reklama

Reklama