Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uplynulo skoro deset let od doby, kdy dobrodruh Rick O'Connell a nebojácná egyptoložka Evelyn bojovali o své životy s 3000 let starou mumií. Vzali se, usadili se v Londýně a mají osmiletého syna Alexe, který je kombinací vlastností svých rodičů, chytrý a zvídavý po mamince, silný a odvážný po tatínkovi. Prapodivný Evelynin sen přivede celou rodinu zpátky do Egypta, kde objeví vzácný zlatý náramek boha Anúbida. Svůj vzácný nález dopraví do svého domu v Londýně, ale záhy jsou přepadeni nevítanými hosty, kteří znají jeho zázračnou moc. V první chvíli náramek zachrání malý Alex, který si ho nasadí na ruku. Protože nejde sundat, stane se rukojmím těch, co neváhají znovu oživit mumii egyptského velekněze Imhotepa a riskovat zánik celé civilizace. Rick, Evelyn i její potrhlý bratr Jonathan se neprodleně vydávají na cestu za záchranou Alexe. (TV Nova)

(více)

Recenze (561)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

O tom, že méně je více, se můžeme přesvědčit na příkladě Mumií, i když Stephen Sommers a jeho parta si to zjevně nemyslí. Tam, kde v jedničce byl vtip, invence, romantika, tajemno, je tady hafo triků a jakkoli jsou důmyslné a propracované, velmi rychle se na ně dá zvyknout a pak zbyde jen zívačka a nostalgie za roztomilostí jedničky. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Bohužel typický druhý díl. Více bezduché akce a samoúčelných efektů, zato rozbředlá atmosféra a hodně okleštěná působivost originálu. Pár vtípků hodně zachraňuje. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Je toho nějak moc, navíc plné děsných logických hovadin a žánrových klišé. Moc akční, moc bombastické, slabý scénář a slušná výprava, hudba a technická stránka. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

...a s ní všichni staří známí, opět v super formě. Prolínaček do starověkého Egypta je víc a konečně vám docvakne, proč Imhotep tak jel po Rachel Weisz. Patricia Velasquez je jako převtělení Anck-Su Namon k nakousnutí. Ale co je hlavní - Mumie 2 přináší novou postavu - geroje a bijce Scorpion Kinga (asi nejsympatičtější wrestler současnosti, Rock), kvůli kterému se to vlastně celé semele :) A zase je na co se dívat, obzvlášť Anubisovo vojsko je super. Černí šejkové jsou zpátky také, a hlavně díky nim se dočkáte opravdu gigantické bojové scény (takový předobraz Helmova Žlebu:). A hudbu spáchal Alan Silvestri, takže je i co poslouchat... ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

S prvním dílem se tenhle nemůže měřit ani omylem. Bohužel, tvůrci zřejmě veškeré opravdu kvalitní nápady nacpali do jedničky, no a tím pádem jim pro dvojku zbyl jen odpad. I když i ten je stále ještě celkem dobře koukatelný. Obě hlavní herečky, Weiszová i Velasquezová, na tom ovšem mají takřka zásadní podíl. Btw. Já mít doma takové dítě, jako mají Fraser a Weiszová v tomhle filmu, tak si buď hodím laso, nebo to děcko nějak zprovodím ze světa. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nechápu jak někdo může takto naprosto zblbnout pokračování skvělého filmu!!!! Celý film, je jako horská dráha v které však chybí pořádný příběh. Závěr je jednoslovní tragédie. Takhle hrozné dig. efekty sem dlouho neviděl .... A doufam, že neuvidim (tak nic... Van helsing není o moc lepší) a doufam, že Sommers přestane točit a dá si už na pár let klid.... ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Pokračování jak má být – dvojka se mi líbí snad ještě více než jednička. Stephen Sommers nasadil ďábelské tempo (nebyl čas ani na úvodní titulky), jedna nabitá akční scéna střídá druhou – chvílemi by se dalo mluvit i o jisté přeplácanosti, ale to mně opravdu nevadí. Tentokrát je větší důraz na akci a humor, co se týče hororových scén, ubral režisér nohu z plynu – vždyť má jít o rodinný film – proto se tu vyskytuje i osmiletý syn Alex hlavních hrdinů. Co se jeho týče, jde o příjemné překvapení – bál jsem se otravného přehrávání a la Kevin, co je sám doma, ale malý Freddie Boath si zachovává dětskou přirozenost a jeho přidrzlé hlášky jsou skutečně vtipné. Jerryho Goldsmithe vystřídal Alan Silvestri a jde o další příjemné překvapení. Hudba je ještě monumentálnější a zajímavější než skvělá Jerryho práce v jedničce. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Větší, výpravnější, efektnější, dějově rozmáchlejší. Prostě klasické atributy, které pokračování finančně úspěšného popcornu "musí" splňovat. Ve výsledku nudnější, přeplácanější, akčnější, infantilnější (což jsem myslel, že už snad ani nejde), nekonzistentní a stopáží přemrštěné. Prostě také klasické atributy pokračování. Příjemná odpočinková podívaná, ale nic více a rozhodně ne kvalitněji, než-li v případě prvního dílu. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ve filmu NESNÁŠIM malý děti který prakem střílej do prdele 2 vrahy, piráty nebo co to bylo. Mumie se vrací je toho bohužel plná. A už to holt není jednička, třeba naprosto trapnej černoch z Human Trafficu, kterej má vytuněnou vzducholoď at. atd. Ale stejně je to docela zábava. Ale co mě zklamalo nejvíc byl super blitkovej trik se škorpiónem, to bylo jak z Heroesu trojky. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Král Scorpion zaprodal svoji duši bohu Anubiovy a ten jej postavil do čela armády, která smetla vše, co jí stálo v cestě. Poté se změnila v písek a tiše vyčkává až příjde čas.... Anubiusův náramek, kniha života, kniha smrti, mumie, pygmejové, velký brouci, Imphotep si je jistej, že mu hubu nikdo nerozbije a hrdinové zachovávají ledový klid v každé situaci. Archeologický film, jaké mám rád, spousta nadsázky a digitální orgie, které jsou schopny kolikrát držet krok i s LOTR. A synek Alex, který vnáší svěží vánek. Jo, jo, být tátou je hrozná dřina. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alan Silvestri: 1. The Legend Of The Scorpion King ,2. Scorpion Shoes ,3. Imhotep Unearthed ,4. Just A Oasis ,5. Bracelet Awakens ,6. Evy Kidnapped ,7. Rick's Tattoo ,8. Imhotep Reborn ,9. My First Bus Ride ,10. The Mushy Part ,11. A Gift And A Curse ,12. Medjai Commanders ,13. Evy Remembers ,14. Sandcastles ,15. We're In Trouble ,16. Pygmy Attach ,17. Come Back Evy ,18. The Mummy Returns ,19. Forever May Not Be Long Enough, ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Pred pár rokmi by mi to pripadalo čudné...“ Triky. To je prvé, čo si všimnete. Je nemožné si to nevšimnúť. Veľa, veľa, veľmi veľa trikov. Niektoré lepšie, iné horšie. Ale triky. STÁLE. Múmia sa vracia je typický sequel vysokorozpočtového hitu - viac trikov, viac akcie, viac postáv, vykonštruovanejšia zápletka. Miestami je toho tak veľa (všetkého), že proste nemáte šancu stíhať a vlastne vás to ani nebaví a tak len tupo vypneme mozog a so slinou, tečúcou vám z kútika úst, čumíte na plátno a nechávate sa svojvoľne unášať. Medzitým skáče rozpačitý, polonahý wrestler Dwayne Johnson, neškodná (nekrvavá) akcia, nudný Arnold Vosloo a scenár, pripomínajúci smiešne prekombinovanú počítačovú hru. Pokračovanie (pôvabnej a roztomilej) Múmie má v mnohých scénach našťastie skvelé tempo (naháňačka v Londýne, naháňačka v džungli), sympatickú trojku O´Connellovcov (plus oproti jednotke už bohužiaľ podstatne menej zábavný strýko John Hannah), zmiju a vzducholoď. Výsledkom je bláznivý a hlučný mix. Príjemná indianajonesovská old schoolová staromódnosť originálu sa každopádne bez debaty vytratila. Kino Považan NMnV 2001 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Druhej dil presne splnuje pravidla druhejch dilu. Vic zaporaku, vic trikovejch scen, vic akce, proste jeste velkolepejsi podivana. Jenze cim je tohle pokracovani vyjimecny, je to, ze tu je i vic humoru a tudiz vetsi zabava. Na druhou stranu tu uz ale chybi atmosfera prvniho dilu. Sestava z prvniho dilu zustala, coz je dobre a dostal vic prostoru John Hannah, kterej spolu s Freddie Boathem je hlavni zdroj ruznejch vtipku. Taky tu ma Brendan vic hlasek a za partaka dostal slusnyho Oded Fehra. Jedinej problem filmu je zaporak. The Rock neni nejak zvlast dobrej herec, ale to by nevadilo. Problem je v tom, ze kdyz se na zaver vynori jako Kral Skorpion, pusobi spis k smichu, navic ma hlavu jak z gumy. Az na tenhle detail to je ale opet vyborna zabavna jizda, ktera sice neprekonava prvni di, ale je zhruba na stejne urovni. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Sommers to sice maličko přehání, ale koukat se na to dá a užít si to ještě víc. Sympatičtí hrdinové, sympatičtí záporáci - celé je to velmi sympatické. Odpustit se dají i občasná zakopnutí. ()

Související novinky

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

09.04.2012

Ačkoli závěr Hrobu Dračího císaře hláškou o jistém nálezu v Peru naznačoval pokračování, už se ho nikdy nedočkáme. Studio Universal se rozhodlo, že je načase s touto sérií skončit... a začít znovu od… (více)

Reklama

Reklama