Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Temperamentní americký dobrodruh a voják cizinecké legie Rick O'Connell hledá v Egyptě své štěstí. Čirou náhodou objeví dávno ztracené Město mrtvých. Jeho objev je pro půvabnou knihovnici káhirského muzea a nadšenou egyptoložku Evelyn archeologický nález století. O'Connell dostane nabídku zavést Evelyn s výstředním bratrem Jonathanem do pouště. Evelyn touží objevit ztracenou Knihu mrtvých, Rick zase prahne po legendárním faraónově pokladu. Ruiny střežené bojovnými Tuaregy však skrývají děsivé tajemství - sarkofág s mumií staroegyptského kněze Imhotepa, jenž byl za svá provinění pohřben zaživa. Zemřel strašnou smrtí, byl sežrán tisíci brouky. Pokud by ho ale někdo oživil, znamenalo by to katastrofu pro celou zemi. Evelyn s Jonathanem a Rickem budou muset překonat strašlivé, životu nebezpečné nástrahy, uniknout příšerným kusadlům smrtících brouků a vést boj se starověkou sektou. A přesně ve chvíli, kdy mohou konečně nabrat dech, Evelyn nechtěně probudí Imhotepa. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (813)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Rozhodne to nie je žiaden Indiana Jones. Keď si to uvedomíte hneď na začiatku a dáte šancu popcornovému príbehu s dobrodružným scenárom a podarenými filmovými trikmi, nemali by ste byť sklamaní. Herecké obsadenie je tiež pomerne sympatické. Ústrednej dvojici Brendan Fraser a Rachel Weisz to celkom pristane. Trochu kŕčovitý sa mi zdál Arnold Vosloo v úlohe oživlého mumifikovaného faraona. *** ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Režisér Stephen Sommers, který před Mumií natočil vcelku blafy opravdu mile překvapil. Je to hlavně díky skvělým hereckým výkonům hlavně ze strany Brendena Frasera a Rachel Weiszové, ale taky díky tomu, že právě starověký příběh oživlé mrtvoly skloubený s humorem tu byl potřeba jako sůl. Nepamatuju si, že by něco takového chytlavého někdo natočil, samozřejmě krom Indiana Jonese, i když ten kráčí krapet na jiné koleji. Srovnávat by se to sice dalo, ale kvalitně je Indy někde jinde, hlavně kdo spolupracoval na něm a kdo na Mumii, že. I tak je to zábava pro celou rodinu, u které se budete bavit, strachovat se o hlavní hrdiny a na plno si užívat filmové triky, kterých je film obdařen opravdu požehnaně a i po několikerém shlédnutí se rozhodně nebudete nudit, ba naopak. --- Říkáte si, co taková poušť jako já dělá na téhle holce ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Parádní dobrodružný propletenec mnoha vedlejších postav, charizmatického záporáka, příznačně odvážného hlavního hrdiny a krásné a nemotorné dívky v nesnázích. Tuhle srdeční záležitost bych mohl sledovat od rána do večera, hudba Jerryho Goldsmithe a Sommersova nadšená režie pomohly stvořit nezapomenutelnou jízdu. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

I po mnoha letehc tnehle dobrodružný filmík neztrácí nic ze své zábavnosti. Naprosto jednoduchoučký příběh, ale velmi solidní atmosféra, povedená hudba, maximálně zábavné charktery, výborné obsazení hlavních i vedlejších rolí, Rachel Weisz Brendan Fraser mají tu správné napětí mezi sebou. Triky jsou naprosto v poho, já marně přemýšlím, který dobrodružný film let devadesátých překonal v trvanlivosti Mumii. Je to tak hezky starosvětské a retro. Škoda, že Sommers později už nebyl schopen přijít s něčím vyloženě dobrým. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Jerry Goldsmith: 1. Imhotep [4:21] ,2. The Sarcophagus [2:17] ,3. Tauger Attack [2:23] ,4. Giza Port [2:02] ,5. Night Boarders [4:09] ,6. The Caravan [2:52] ,7. Camel Race [3:27] ,8. The Crypt [2:27] ,9. Mumia Attack [2:20] ,10. Discoveries [3:41] ,11. My Favorite Plague [3:59] ,12. Crowd Control [3:13] ,13. Rebirth [8:33] ,14. The Mummy [6:19] ,15. The Sand Volcano [5:41], ()

Galerie (64)

Zajímavosti (75)

  • Arnold Vosloo (Imhotep) nebol spokojný s virtuálnou podobou svojej múmie. Bol zvyknutý na drsňácke postavy, preto chcel mať ako múmia oveľa strašidelnejší výzor. (jandomi10)
  • Po otevření rakve má mumie Imhotepa (Arnold Vosloo) dolní čelist natočenou doprava. V dalším záběru ji má však natočenou doleva. (Mr.Hudson)

Související novinky

Brendan Fraser by se nebránil nové Mumii

Brendan Fraser by se nebránil nové Mumii

13.10.2022

Čeká nás v budoucnu Frasernasance? Díky potenciálně oscarovému želízku v ohni The Whale od režiséra Darrena Aronofskyho (matka!, Fontána) se herec nyní pomalu ale jistě vrací do velkého Hollywoodu, a… (více)

Navštivte lokace slavných filmových scén!

Navštivte lokace slavných filmových scén!

09.04.2022

Přemýšlíte, kam letos na dovolenou? Máme pro vás tip na tři destinace, které vám učarují stejně jako tvůrcům ikonických děl světové kinematografie. 1. Maroko - Středověké medíny, barvami hýřící… (více)

Mumie s Cruisem potvrzena

Mumie s Cruisem potvrzena

22.01.2016

Studio Universal má za sebou díky Jurskému světu nebo Rychle a zběsile 7 vynikající rok. A nejspíš se mu bude dařit i dál, na letošek totiž chystá Warcraft nebo pátého Bournea a v roce 2017 rozjede… (více)

Film Music Prague 2014

Film Music Prague 2014

20.07.2014

Americký skladatel Elliot Goldenthal, který je držitelem Oscara® za hudbu k filmu Frida, a britský skladatel Patrick Doyle, jež je autorem hudby k velkofilmům jako Thor, Harry Potter a Ohnivý pohár… (více)

Reklama

Reklama