Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Temperamentní americký dobrodruh a voják cizinecké legie Rick O'Connell hledá v Egyptě své štěstí. Čirou náhodou objeví dávno ztracené Město mrtvých. Jeho objev je pro půvabnou knihovnici káhirského muzea a nadšenou egyptoložku Evelyn archeologický nález století. O'Connell dostane nabídku zavést Evelyn s výstředním bratrem Jonathanem do pouště. Evelyn touží objevit ztracenou Knihu mrtvých, Rick zase prahne po legendárním faraónově pokladu. Ruiny střežené bojovnými Tuaregy však skrývají děsivé tajemství - sarkofág s mumií staroegyptského kněze Imhotepa, jenž byl za svá provinění pohřben zaživa. Zemřel strašnou smrtí, byl sežrán tisíci brouky. Pokud by ho ale někdo oživil, znamenalo by to katastrofu pro celou zemi. Evelyn s Jonathanem a Rickem budou muset překonat strašlivé, životu nebezpečné nástrahy, uniknout příšerným kusadlům smrtících brouků a vést boj se starověkou sektou. A přesně ve chvíli, kdy mohou konečně nabrat dech, Evelyn nechtěně probudí Imhotepa. (TV Nova)

(více)

Diskuze

Tiberian

Tiberian (hodnocení, recenze)

Ked sa pozrem co vsetko sa v tomto zanry uz vyprodukovalo, tak si hovorim, ze po Mumii by sme mali skakat od radosti este dnes. Oproti nej su totiz nejaky Lovci Pokladov alebo nieco podobne do neba volajuci zlocin. 

JackBurda

JackBurda (hodnocení, recenze)

Správná kombinace akce a humoru, Egyptské prostředí, skvělý Imhotep, působivé efekty a nádherná dobrodružná atmosféra. 5*

SoHai

SoHai (hodnocení, recenze)

Mumie je keckařina. Moc by mne zajímalo, jak chcete provést mumifikaci za živa? A kdy se proboha mumiím vyndavalo srdce? Odkdy bylo pět kanop? Kterého měla představovat ta pátá? Pokud se však odhlédne od těchto věcí, pak je to moc hezké fantasy a já se u něj docela i bavím.

Pítrs85

Pítrs85 (hodnocení, recenze)

Anarvin: To jsou dementi, je vidět, že se v tom Hollywoodu drbou v prdeli a nevěděj coby a tak recyklujou pořád ještě docela nové filmy (viz. Spider-Man).

Jednička a dvojka Mumie jsou parádní, mám rád dobrodružné filmy a kdyby se v podobném duchu natočil i novej Tomb Raider, tak by to byla paráda. Naopak trojku jsem už neviděl a pro zachování duševního zdraví to ani nemám v plánu... :)

xhc

xhc (hodnocení, recenze)

velmi dobre pozeratelna dobrodruzna vyprava ktora aj pobavi)  trochu citit nadrziavanie hl. hrdinom vdaka scenaru ale to vobec nevadilo) 5*

zlattucky

zlattucky (hodnocení, recenze)

Podľa mňa kultový film, ktorý by si zaslúžil aj väčšie hodnotenie ako len 76 %... musím dať 5*

vilusinska

vilusinska (hodnocení, recenze)

tohle je super film,takové podání mumie se mi fakt líbilo,bylo to akční,vtipné a občas se tam člověk dozvěděl i věci které nevěděl.

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

Nemôžem si pomôcť, ale táto jednotka mi príde ako slabý predchodca dvojky, ktorá mi prišla po všetkých stránkach lepšia. Aj toto je dobrý diel, ale pre mňa zostane len v tieni svojho pokračovania.

duhovnik

duhovnik (hodnocení, recenze)

Múmia bola dobrá, až na tú poslednú scénu ktorou chceli akože nadviazať na ďaľší diel kde majú spolu dieťa, tak preto aby to nevyzeralo divne že si počas celého prvého filmu ani ruku nepodali tak preto sa v poslednej scéne začali oblizovať. Bleh.

Steawi

Steawi (hodnocení, recenze)

No ano mumie.Pro mne to byl,byl a vždy bude film s naprostou originalitou,dobrodružstvím,napětím a sem tam i lehkou srandou.Bezpochyby si ho vždy rád pustím a povedla se i 2.Doporučuju na 1000%.

Marius_ss

Marius_ss (hodnocení, recenze)

Za mládi moj najobľubenejší flim :).Akoby to bolo včera keď som nedočkavo vyčkával mamu kedy sa vrati aj s VHSkou s požičovne :D.Nemohol som sa ho nabažiť.Skvela akcia,úžasné prostredie,inteligentne vtipne.Proste parada.Aj herecke výkony su pomerna slušné.Ak tento film ešte nevideli..neváhajte !

pavol.g

pavol.g (hodnocení, recenze)

čauko lidi, nevíte, kde bych sehnal dvd s puvodním dabingem českým, kde Odeda Fehra daboval Zdeněk Podhúrský? díky moc za odpověď.

sonnak

sonnak (hodnocení, recenze)

Ale pozor, snad se tu všichni bavíme o Indym 4, na staré Indiany Mumije ani nedohlídne.

E=mc2

E=mc2 (hodnocení, recenze)

veru lepsi nez indy da sa pozerat dookola a stale nieco nove :)

sonnak

sonnak (hodnocení, recenze)

sylvian: Hahaha, teď po premiéře Indyho4 dostal ten tvůj výrok uplně nový význam.

Související novinky

Brendan Fraser by se nebránil nové Mumii

Brendan Fraser by se nebránil nové Mumii

13.10.2022

Čeká nás v budoucnu Frasernasance? Díky potenciálně oscarovému želízku v ohni The Whale od režiséra Darrena Aronofskyho (matka!, Fontána) se herec nyní pomalu ale jistě vrací do velkého Hollywoodu, a… (více)

Navštivte lokace slavných filmových scén!

Navštivte lokace slavných filmových scén!

09.04.2022

Přemýšlíte, kam letos na dovolenou? Máme pro vás tip na tři destinace, které vám učarují stejně jako tvůrcům ikonických děl světové kinematografie. 1. Maroko - Středověké medíny, barvami hýřící… (více)

Mumie s Cruisem potvrzena

Mumie s Cruisem potvrzena

22.01.2016

Studio Universal má za sebou díky Jurskému světu nebo Rychle a zběsile 7 vynikající rok. A nejspíš se mu bude dařit i dál, na letošek totiž chystá Warcraft nebo pátého Bournea a v roce 2017 rozjede… (více)

Film Music Prague 2014

Film Music Prague 2014

20.07.2014

Americký skladatel Elliot Goldenthal, který je držitelem Oscara® za hudbu k filmu Frida, a britský skladatel Patrick Doyle, jež je autorem hudby k velkofilmům jako Thor, Harry Potter a Ohnivý pohár… (více)

Reklama

Reklama