Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Náčelník policejní školy major Václav Maisner je fandou amerických filmových komedií o policejní akademii, a tak se rozhodne školu co nejvíc přiblížit svému vzoru. Připraví nové osnovy a nutí podřízené tvářit se stejně jako postavy v jeho oblíbených filmech. Na začátku školního roku vítá nové studenty. Poté mu náměstek ministra vnitra sdělí informaci, že jeden z nováčků je agentem FBI a na základě jeho hodnocení bude major buď povýšen, nebo degradován. Zatímco se Maisner pokouší agenta objevit, jeho zástupci - mohutný poručík Kuře a drobný poručík Hrubec - těžko zvládají výcvik podle jeho osnov. Situace se zkomplikuje, když patolog Slavíček při vyučování omdlí poté, co ho mrtvola na pitevním stole chytne za ruku. Přestože to byl jen Maisnerův kanadský žertík, Slavíček skončí v blázinci. Později odtud uprchne a zorganizuje loupež v bance, kde právě poručík Kuře vybírá peníze na výplaty. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (10)

  • Na začátku filmu sleduje major Václav Maisner (Ladislav Potměšil) první díl slavné parodie Policejní akademie (1984). Později si pouští i další díly. Několikrát prohlásí, že má všech 7 filmů, které si pouští stále dokola a řídí se jimi. (noelcoward73)
  • Když teta (Květa Fialová) popisuje synovci (Rudolf Hrušínský nejml.) fotografie se všemi policisty rodiny, zastaví se u posledního se slovy: „Tohle byla černá ovce rodiny.“ Obrázek, na kterém je tento rodinný příslušník, je plakát k filmu Král Šumavy z roku 1959. Postavou na obrázku je herec Radovan Lukavský. (Prochy38)
  • Film sa ako jediný český zástupca dostal do top 10 najnavštevovanejších filmov v českých kinách za rok 1995, a to na 9. miesto s počtom divákov 175 205. (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Reklama

Reklama