Reklama

Reklama

Série(7) / Epizody(121)

Tlustý cynický kocour, který zbožňuje italské těstoviny, nenávidí sport a pondělky, sleduje televizi, ať dávají cokoli, ponižuje svého majitele a pohrdá psy. Vychytralá potvůrka, se smyslem pro anglický humor stejně jako nejstarší banánové gagy. Sebevědomý, cynický, lehce ješitný a hlavně nejtlustší kočičí elegán v historii, pán domu i ledničky. Kocour Garfield – král postaviček komiksového stripu. Narodil se v roce 1978 z pera a z čisté lásky kreslíře Jima Davise, kdy jeho tříokénkové kreslené historky začaly vycházet v novinách. V té době netušil, že se stane světovým fenoménem a jednou ho bude denně číst více než 220 milionů fanoušků v 250 zemích světa. I české čtenáře provází tato svérázná postavička na stránkách některých deníků i samostatných knížek už několik let. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (78)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Už podle mého avataru je asi zřejmé, že Garfield, ten cynický, sebestředný, líný a sarkastický kocour, je můj životní vzor, a Daviesovi komiksové stripy patří mezi to nejlepší, co dokážou komiksy nabídnout- miluju ten humor. Z něho toho v tomto seriálu moc nezbylo, inu tvůrci (a hlavně producenti) si řekli, že dětský divák by takovou várku ironie asi nerozdýchal a tak udělali z Garfielda jen tak trochu nerudného kocoura. Jenže v porovnání s tím, co za zrůdnosti udělali z toho tlustýho kocoura soudruzi po roce 2000, je toto ještě pořád masterpiece. Navíc miluju dabing Vladimíra Čecha, i ze samotných stripů na mě Garfield promlouvá přesně jeho hlasem. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, že je tu vícej Garfieldových fanoušků.Já patřím mezi ně a rozhodně si myslím, že komixy s Garfieldem jsou parádní.Nemají chybu a pobaví každého :D Tenhle seriál taky neni uplně přesný jak komix .. ale je rozhodně lepší než 2 filmové díly.Rohodně, ale stojí za shlédnutí.Vtipný a cinický Garfield tak jako ho známe. ()

Reklama

Allegro.g. 

všechny recenze uživatele

Seriál se vyloženě nepovedl. Je to slepenec dvou částí, z nich jedna nemá s Garfieldem společného vůbec nic a je jen slabým odvarem klasické americké looney tunes. ale i ta Garfieldovská je dost málo zajímavá. Dětská a bez spádu. Z velkého charismatu Garfielda se nepovedlo vytěžit téměř nic. Ale i to málo stačí na dvě hvězdy ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Původní strip je skvělá záležitost, svým cynickým humorem zacílená spíš na dospělého čtenáře, kdežto tvůrci animovaného seriálu sice zachovali základní půdorys se všemi postavami, ale posunuli se směrem k nekonfliktní rodinné zábavě, zaměřené na dětské publikum. Není to špatné, ale je to úplně jiné, než bych si přál. Celkový dojem: 50 %. Jedinečnost se zkrátka vytratila, zůstala rutina a mainstream. ()

AnniqueCh 

všechny recenze uživatele

Dámy a pánové, Garfield a jeho přátelé. Česká televize uvádí americký seriál. MY! JSME! RÁDi RÁDI! ŽE!  JSTE!  S NÁMI!  Vezem ti písničky z planet! Jen doufám, že máte dost špaget.  Neboj!  Hledáme zem, kde se lidé umí bavit.  Hádejte, jak asi budem dneska slavit.  Tancem!  Smím prosit? A láskou!  Až potom. Jídlem!  To jistě. Co chceš více?  Chci herce.  My taky!  Překvápka!  Všech druhů!  A vtípky!  A klípky!  Salonů!  Našli jsme zem, kde se lidé dobře baví.  Hádejte s kým asi lidi rádi slaví.  Garfield nás v žádné síni neunaví.  Už jsme tady!  Jediný kreslený pořad, kde máte záruku, že se vám peníze dvojnásob vrátí.  Touhle znělkou začínal animovaný seriál o kocouřím žroutovi výborných Italských pokrmů Lasagní, Makaronů, Špaget, Pizzy a dalších Garfieldovi, o jeho starostlivém páníčkovi Johnovi a jeho psím příteli nepříteli  Oudiemu který sledovali možná víc než děti pubártáci. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (7)

  • Část každé epizody s názvem "U. S. Acres" (do češtiny v seriálu přeloženo jako "Seldova farma") má kořeny ve stejnojmenném komiksovém stripu, který Jim Davis (známý jako autor komiksových stripů s Garfieldem) vydával v letech 1986-1989. (Zodd)
  • Garfield v okénku s nápisem pořadu řekne: „Hey, Heathcliff! Eat your heart out,“ čímž říká, že je lepší než Kocour Cliff, jiný slavný tlustý orangový kocour s vlastním animovaným seriálem, a že Cliff by měl taky pořádně žárlit. (Vitox)
  • Garfield během segmentu, kde říká vtip na konci znělky, povídá: „Žádný obří roboti nebo otravní modří lidé.“ Naráží tím na konkurenční animáky Šmoulové (od r. 1981) a Transformers (od r. 1984). (Vitox)

Reklama

Reklama