Reklama

Reklama

Série(7) / Epizody(121)

Tlustý cynický kocour, který zbožňuje italské těstoviny, nenávidí sport a pondělky, sleduje televizi, ať dávají cokoli, ponižuje svého majitele a pohrdá psy. Vychytralá potvůrka, se smyslem pro anglický humor stejně jako nejstarší banánové gagy. Sebevědomý, cynický, lehce ješitný a hlavně nejtlustší kočičí elegán v historii, pán domu i ledničky. Kocour Garfield – král postaviček komiksového stripu. Narodil se v roce 1978 z pera a z čisté lásky kreslíře Jima Davise, kdy jeho tříokénkové kreslené historky začaly vycházet v novinách. V té době netušil, že se stane světovým fenoménem a jednou ho bude denně číst více než 220 milionů fanoušků v 250 zemích světa. I české čtenáře provází tato svérázná postavička na stránkách některých deníků i samostatných knížek už několik let. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (78)

Nancy 

všechny recenze uživatele

Garfieldovi příhody jsou samozřejmě výborné, ale nikdy se to nevyrovná kreslenému comicsu. Rozdělení na několik částí v jednom pořadu je v pohodě, ale trochu jsou jednotlivé pasáže nevyrovnané. Garfield je v pohodě, ale kamarádi z farmy imho za ostatním značně zaostávají. Naopak se mi asi nejvíc líbí "Garfieldova rychlovka", která nejvíc připomíná tradiční comicsy o třech obrázcích. Škoda jen, že je to dělané pro mladší publikum, kterým zase není určena předloha. ()

AnniqueCh 

všechny recenze uživatele

Dámy a pánové, Garfield a jeho přátelé. Česká televize uvádí americký seriál. MY! JSME! RÁDi RÁDI! ŽE!  JSTE!  S NÁMI!  Vezem ti písničky z planet! Jen doufám, že máte dost špaget.  Neboj!  Hledáme zem, kde se lidé umí bavit.  Hádejte, jak asi budem dneska slavit.  Tancem!  Smím prosit? A láskou!  Až potom. Jídlem!  To jistě. Co chceš více?  Chci herce.  My taky!  Překvápka!  Všech druhů!  A vtípky!  A klípky!  Salonů!  Našli jsme zem, kde se lidé dobře baví.  Hádejte s kým asi lidi rádi slaví.  Garfield nás v žádné síni neunaví.  Už jsme tady!  Jediný kreslený pořad, kde máte záruku, že se vám peníze dvojnásob vrátí.  Touhle znělkou začínal animovaný seriál o kocouřím žroutovi výborných Italských pokrmů Lasagní, Makaronů, Špaget, Pizzy a dalších Garfieldovi, o jeho starostlivém páníčkovi Johnovi a jeho psím příteli nepříteli  Oudiemu který sledovali možná víc než děti pubártáci. ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Jsem líný a tlustý a jsem na to hrdý." Potíž je v tom, že tahle animovaná série se zaměřila primárně na dětského (tj. hloupého) diváka, takže je to docela slabota a s původními stripy to krom Garfielda, Jona, Odieho a dalších nemá nic společného. Přesto mě náklonnost k cynickému kocourovi s hubou plnou lasaní nutí přimhouřit obě oči a dát čtyři hvězdičky. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Je to určené spíš pro děti, takže klasického garfieldovského cynismu, tak jak ho známe a milujeme, si tady moc neužijete, navíc zastávám názor, že černobílému Garfieldovi se nic nevyrovná, ale co....tady je Garfield proti té počítačem animované filmové hrůze aspoň Garfield, a ne nějaká nablblá postavička pro děti. 60% by bylo OK, kdyby to bylo skutečně jen o Garfieldovi...ale někdo sem zkrátka musel vecpat ještě další postavičky ze světa zvířat, a to je kvalitativní krok "zpět". Takže 50% a šmitec. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Původní strip je skvělá záležitost, svým cynickým humorem zacílená spíš na dospělého čtenáře, kdežto tvůrci animovaného seriálu sice zachovali základní půdorys se všemi postavami, ale posunuli se směrem k nekonfliktní rodinné zábavě, zaměřené na dětské publikum. Není to špatné, ale je to úplně jiné, než bych si přál. Celkový dojem: 50 %. Jedinečnost se zkrátka vytratila, zůstala rutina a mainstream. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (7)

  • Na konci znělky Garfield řekl: „Neobtěžujte se zkontrolovat, co dávají na NBC. Úplně přestali vysílat animáky.“ Garfield a přátelé běžel na konkurenčním CBS. Později na VHS vyšla epizoda bez toho. Tehdy opravdu NBC přestalo vysílat ranní víkendové animáky. (Vitox)
  • Garfield v okénku s nápisem pořadu řekne: „Hey, Heathcliff! Eat your heart out,“ čímž říká, že je lepší než Kocour Cliff, jiný slavný tlustý orangový kocour s vlastním animovaným seriálem, a že Cliff by měl taky pořádně žárlit. (Vitox)
  • Garfield během segmentu, kde říká vtip na konci znělky, povídá: „Žádný obří roboti nebo otravní modří lidé.“ Naráží tím na konkurenční animáky Šmoulové (od r. 1981) a Transformers (od r. 1984). (Vitox)

Reklama

Reklama