Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Major Maisner, svérázný policista a v současné době šéf Interpolu pro "střední Evropu a přilehlé asijské oblasti", nejprve brilantním způsobem dostane v Bangkoku asijské mafiány do blázince a poté se vrací do vlasti, aby se opět ujal svého místa ve Svitavách i v Praze, kde je pobočka Interpolu maskována jako psychiatrická léčebna. Před náměstkem ministra vnitra a kapitánem Hrubcem se však musí nejprve prokázat vytetovaným drakem. Ve skutečnosti totiž nejde o majora Meisnera, ale o jeho dokonalého dvojníka. Pravý major sedí ve vězení v Bangkoku, což zařídil právě náměstek s Hrubcem, kteří se ho chtěli nadobro zbavit. Jenže to neznají nezničitelného českého poldu. Tomu se samozřejmě podaří uprchnout a v přestrojení za asijského zemědělce dorazí do vlasti. Ani on, ani jeho dvojník, nemají o tom druhém nejmenší ponětí, což vede k celé řadě omylů, záměn a nedorozumění. Náměstek s Hrubcem se sice pokusí dvojníka přinutit, aby skutečného Meisnera zabil, ten to však nedokáže. Místo toho zřídí na policejní stanici tajný nevěstinec, kam se mu podaří naverbovat nejen věčně neukojenou psychiatričku Kudlákovou, ale také starostovu ženu. Bláznivé situace a překvapivá odhalení se kupí takovým tempem, že občas ztrácí přehled i sám Meisner. Přesto však dokáže dotáhnout celou záležitost s dvojníkem do absolutně nečekaného a pochopitelně zdárného konce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (394)

Derek odpad!

všechny recenze uživatele

Čierna diera alebo gravitačný kolapsar je koncentráciou hmoty s tak vysokou hustotou, že jej gravitačná sila zabraňuje úniku akýchkoľvek častíc (možno s výnimkou efektu nazývaného kvantové tunelovanie). Z toho vyplýva, že nič, ani elektromagnetické žiarenie vrátane svetla, nemôže uniknúť gravitácii čiernej diery, preto sa nazýva „čierna“. Pojem čierna diera sa stal zaužívaným, aj keď teória nespomína žiadnu „dieru“ v normálnom slova zmysle, ale oblasť vesmíru, z ktorej nič neunikne. Existenciu čiernych dier predpokladá Einsteinova teória relativity. Podľa klasickej všeobecnej relativity, žiadna hmota ani informácia nemôže prúdiť z vnútra čiernej diery k vonkajšiemu pozorovateľovi. Napríklad nie je možné dostať von žiadnu z jej častí, ani odrazené svetlo od zdroja podobného fotografickému blesku, alebo získať akúkoľvek informáciu o látke, ktorá vstúpila do čiernej diery. Kvantovomechanické efekty však dovoľujú látke energiu vyžarovať z čiernych dier v podobe röntgenového žiarenia, aj keď sa predpokladá, že žiarenie nezávisí od toho, čo do čiernej diery padlo v minulosti. Existencia čiernych dier vo vesmíre je dobre podložená astronomickými pozorovaniami, hlavne zo štúdia supernov, röntgenového žiarenia z aktívneho galaktického jadra a správania hmoty a žiarenia okolo nej. to iste je i posledny diel soukupovej policajnej trilogie... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

No o moc horší než již tak slabá dvojka to nebylo. Objevilo se tu pár humorných situací, pomalu ale jistě skončil Maisner na dně toho jezera a začínám mu věřit, že bez toho padáku skočil i s režisérem. Vyčpělý humor už prostě netáhne tolik jako v prvním dílu, trapnost dosahuje extrémních rozměrů a už ani ty zbývající (osvědčené“ postavy nejsou takové, jako ze začátku. No blbost u některých jedinců přetrvala – to bych zase lhal…30% ()

Reklama

pytlik... 

všechny recenze uživatele

No jo no, svět je nespravedlivej. Comtovi de Lautréamontovi za jeho "krásné jako nahodilé setkání deštníku a šicího stroje na operačním stole" každej tleská, a na Soukupa za jeho mnohem surrealističtější dílo každej kydá tuny odpadu. Přitom kam se hrabe nějakej operační stůl na těhotnýho Sypala, Moravce s myší maskou, kuře chovající si kozu na mlíko, kozu coby příslušníka policie ČR a vola coby ministra, ha?! ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Ja tomu nechápem. Čo vám ....... . Vidím že kritizujete fakt kvalitne ale až takto ? Je to komédia ktorú som videl už aspoň 3 krát a stále ma baví. A teraz hovorím za všetky diely nie iba za tento skúste sa nad sebou zamyslieť než niečo komentujete.Je to váš názor a ja vám ho neberiem ale tak toto ma vážne vytočilo ! ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Úplně stejný případ jako u série Slunce, seno.. Třetí díl je prostě naprostá fraška s otřesným smyslem pro humor. Zase si tvůrci vyjeli na dovolenou do ciziny a využili to pro natáčení a vypadá to spíš jak rodinný výlet natáčený bez scénáře s kecama do kamery a zbytek? To je taky hrůza. Majora Maisnera mám rád ale jen první díl.. velká škoda. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • Některé scény hrál skutečný dvojník Ladislava Potměšila. (A.MacGyver)
  • Bylo plánováno i čtvrté pokračování oblíbené série, ale režisér Soukup nesehnal potřebné finanční prostředky. (Dawe_Holi)

Reklama

Reklama