Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Major Maisner, svérázný policista a v současné době šéf Interpolu pro "střední Evropu a přilehlé asijské oblasti", nejprve brilantním způsobem dostane v Bangkoku asijské mafiány do blázince a poté se vrací do vlasti, aby se opět ujal svého místa ve Svitavách i v Praze, kde je pobočka Interpolu maskována jako psychiatrická léčebna. Před náměstkem ministra vnitra a kapitánem Hrubcem se však musí nejprve prokázat vytetovaným drakem. Ve skutečnosti totiž nejde o majora Meisnera, ale o jeho dokonalého dvojníka. Pravý major sedí ve vězení v Bangkoku, což zařídil právě náměstek s Hrubcem, kteří se ho chtěli nadobro zbavit. Jenže to neznají nezničitelného českého poldu. Tomu se samozřejmě podaří uprchnout a v přestrojení za asijského zemědělce dorazí do vlasti. Ani on, ani jeho dvojník, nemají o tom druhém nejmenší ponětí, což vede k celé řadě omylů, záměn a nedorozumění. Náměstek s Hrubcem se sice pokusí dvojníka přinutit, aby skutečného Meisnera zabil, ten to však nedokáže. Místo toho zřídí na policejní stanici tajný nevěstinec, kam se mu podaří naverbovat nejen věčně neukojenou psychiatričku Kudlákovou, ale také starostovu ženu. Bláznivé situace a překvapivá odhalení se kupí takovým tempem, že občas ztrácí přehled i sám Meisner. Přesto však dokáže dotáhnout celou záležitost s dvojníkem do absolutně nečekaného a pochopitelně zdárného konce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (394)

martins

všechny recenze uživatele

Ne, ne, ne, režisér Soukup to dokázal, natočil ještě trojku, už dva stála za..., tak nás hned rok na to nakrmil trojkou, nova do toho dala peníze a film se natočil. Maisner navíc v dvojroli to fakt ne, z původní sestavy zůstali jen Potměšil, Synková, Martincová(budoucí manželka režiséra), Sypal, Gübel, Krainová, Mareš a Hrušinský ml. jinak tam přibylo pár nových postav, celkově ještě horší než dvojka, jen se divím, proč se nenatočila ještě čtyřka... ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Pořád dokola stejné vtipy už nefungují. Trochu zajímavě přeci jen působí občasné záměny s dvojníkem, čímž se něco humorného snad najde. Ale dívat se na topornou Simonu Krainovou a Miroslava Moravce s myšákem na hlavě... Jen ta hudba zůstává mi v hlavě, ta se jim docela povedla. Ovšem beru to tak, že je to s ohledem na bláznivou komedii. A podruhé se vydali filmaři točit do zahraničí. V Českých filmech se v cizích státech - vyjma Slovenska, točí zcela výjimečně, takže je to docela unikátní záležitost. Tím tuplem hned dvakrát. Anebo, že by si zase Láďa Potměšilů udělal výlet? ()

Reklama

OughJay 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, že lidi jsou tady jak stádo krav, co se ženou za volem... Vidim odpad, tak dám taky odpad... Takový uvažování nechápu. Přitom i když je tohle nejhorší díl ze série, aspoň jednu hvězdu si zaslouží... Ať mi nikdo neřiká, že se u toho ani jednou nezasmál... Vtipnejch momentů je tam dost a i když je tam několik trapnejch, Potměšil rozesměje aspoň mě skoro pokaždý... Navíc zahrát dvojroli se mu taky povedlo... Možná časem zauvažuju i nad dvouma hvězdičkama, ale určitě ne nad odpadem, existujou miliony horších filmů... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Třetí pokračování české crazy komedie o policajtech je natolik "crazy" až mu to vlastně škodí. Major Maisner bude mít svého identického dvojníka z řad zločinců a tak dojde k řadě záměn, trapasů a omylů. Ladislav Potměšil do své role překvapivě neinvestoval tolik hereckého umění, jak bych čekal a dvojníky od sebe nijak výrazně neodlišil, zahrál je skoro stejně a tak ztížil orientaci v nich.Ve formě je však šílené duo Sypal & Moravec, které v psychiatrické léčebně spřádá svoje zákeřné plány. Nápad s dvojníky sice nebyl využit maximálně, ale jak se říká, konce dobrý, všechno dobré. Odklon od původního záměru parodovat americké policejní komedie po česku je tady nejpatrnější. Trojka už nechrlí gagy takovou kadencí,ale přesto je výrazný posun k vlastní invenci dost znatelný, i za cenu nepříliš atraktivních lokací Svitav, méně nápaditého scénáře a slabšího Potměšilova výkonu. Majora Maisnera bychom se prý možná mohli dočkat ještě počtvrté a pokud ano, jsem za vypilovanější scénář a brilantnější komické situace. Zatančit si s drakem však neodmítnu ani tentokrát. 60% ()

Alex24 odpad!

všechny recenze uživatele

Po vcelku ještě ucházející (s odřenýma zádama) jedničce, přibližně stejné dvojce, přišla v roce 99 katastrofa. No ono ani ne tak katastrofa, série filmů o českým policajtovi, kterej baští Ameriku a hlavně Policejní akademii zavání, nebo spíš dokonce těžce smrdí tehdejším čerstvě narozeným análním alpinismem Americe, na kterým si franšízáci, jako McDonald's udělalo reklamu, není zas takovým překvapením. Do takových mezí upřímně řečeno filmová série mířila už od prvního dílu první sekundy stopáže. Předchozí dva díly jsem bral spíš jako odpočinkovou záležitost u které se nemusí přemýšlet, ale to co předvedla trojka... to je příšernost nejtěžšího kalibru... Už jen úvodní rádoby cool song, do kterýho "rapuje" Potměšil je brutální. Navíc se ten song táhne celým filmem, takže se to vyrovnává přehnaným používáním písničky Relax od Frankie goes to Holywood v Bony a Klid... Navíc mi přijde, že herci, jestli se to tak v tomhle díle dá nazvat jsou snad celou dobu pod vlivem, páč takový herecký výkon jsem podával já, když jsem si jako malej hrál na filmy s kamarády. Celý příběh a vlastně film i s postavami se staly obětí šablonovitosti a v případě postav oběťmi zažitých standardů z prvního a druhého dílu. Tenhle film nemá naprosto co nabídnout. První dva byly alespoň blbosti, kterými se dá zabít čas, když je ho tedy příliš. Ale dát tohle do hlavního vysílacího času by mohla snad už jen stejně kvalitní Nova... Dnes bez hvězdy... PS:. Vsadil bych se, že u zmiňovaného závěrečného "songu" mnohým selhala pistole... do vlastního obličeje... ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • Bylo plánováno i čtvrté pokračování oblíbené série, ale režisér Soukup nesehnal potřebné finanční prostředky. (Dawe_Holi)
  • Natáčení probíhalo na zámku v Lysé nad Labem, Svitavách, Nechanicích a Praze. (M.B)

Reklama

Reklama