Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šestnáctiletý Jirka Horáček (Rudolf Hrušinský nejml.) žije s otcem (Ladislav Potměšil) na plzeňském sídlišti. Táta mu dává dobře míněné rady, avšak Jirka jeho rad příliš nedbá. Čas tráví s kamarádem Romanem na diskotékách, kde se mu velice líbí Eva (Mariana Slováková). Ta patří k o něco staršímu frajírkovi Cáfovi, ale Jirka se nevzdává a snaží se dívku získat pro sebe. Ztracenou legitimaci mu domu přichází vrátit Jitka (Jaroslava Stránská), které dává najevo svůj nezájem. Avšak osud tomu chce, aby Jirkova veškerá snaha získat Evu, ztroskotala, čímž i prohrál sázku a musí se vydat do holičství. Otec ztrácí nervy a syn chodí domů pouze v době otcovi nepřítomnosti. Nakonec se náhodou setkají u snídaně a usmíří se. (TV Prima)

(více)

Recenze (560)

Lima odpad!

všechny recenze uživatele

Doba mrkváčů, křiklavě barevných triček a barevných trvalých. A vlezlé hudby muzikanta s vizáží čínského mandarína - Michala Davida. Uff! To byla 80.léta, desetiletí podivného vkusu. Ne, děkuji, podruhé už nemám zájem. ()

Galadriel odpad!

všechny recenze uživatele

Opravdu ze srdce nesnáším Michala Davida a jeho písničky. Když se k tomu přidá film bez pořádného ... vlastně všeho, tak mi nic jiného než odpad opravdu nemůže vyjít. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Ani v době, kdy byl tento film novinka, se mi ani trochu nelíbil. Michala Davida jsem naposledy poslouchal v jeho úplných začátcích, ale když začal chrlit muziku stylem 2 hity měsíčně, pustil jsem ho k vodě. Rudolf Hrušínský nejml. tímhle filmem možná udělal rodině radost, že se potatil a podědil, ale mě moc nepotěšil, protože se mi zdá, že v něm z jeho dědy zbylo asi tak 1 % herce. Zbytek je jen šaškovství. ()

Marigold odpad!

všechny recenze uživatele

Normalizační skanzen se vším všudy. Ještě pár let a bude to stejně exotické jako cestopisy Hanzelky a Zikmunda. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Česká komedie z dob komunismu. Mladý Rudolf Hrušinský nejml. a Ladislav Potměšil vytvořil velmi dobré duo otce a syna. Hudba Michala Davida už neni tak dobrá jako ve své době, ale dostačuje. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Dalsi oblibeny film meho mladi - kupodivu se na nej da koukat i dnes - prihody kominickeho ucne dokazi perfektne zvednout naladu. ()

woody odpad!

všechny recenze uživatele

Pan Soukup šel na diskošku,zfetoval se,něco popil a na papír si napsal scénář.Jinak než takhle nemohl tady ten...co to je?...no, asi film, vzniknout. ()

Radek99 odpad!

všechny recenze uživatele

Běloskvouce čistočistý odpad... Nejvíc ale děsí to nostalgicko-recesistické retro opojení, které je k významovému ukotvení a hudební složce tohoto filmu připojené... 80. léta byla ale ve skutečnosti humus...viz právě Discopříběh. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

:::::::::::::::::::::::::::: Mě se to líbilo ! Samozřejmě, když se na to dívám dnes, tak už to nemá takové kouzlo jako před lety, ale je to pořád zábavné a hlavně ta hudba je skvělá ! Film skvěle vyjadřuje atmodféru před 25 lety ! :::::::::::::::::::::::::::: ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nechapu, co proti tomuhle filmu vsichni maj, podle me to je skvela zabava. I kdyz scenar neni nic moc a v podstate se tu toho moc nedeje a ani to neni nijak zvlast vtipny a pulka filmu je jen z peveckejch vystupu Hrusinskeho, je to fakt pohoda. Navic nektery pisnicky jsou docela chytlavy a herci fajn. Jednoznacne nejlepsi je Potmesil, ale i ostatni se dost snazi. Navic Soukup tu je jeste docela ve forme a v porovnani z nekterejma jeho kravinama je tohle skvost. Zkratka film, na kterej se da divat porad, takze pekny 4*. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála teen komedií, které se mi opravdu líbí. Příběh je takový "ze života" sídlištní mládeže, jenže tady ta mládež ještě přeci jen není tak úplně ztracená, jako ve skutečnosti. Nechutnosti tam nejsou vůbec žádný, i když semtam něco je trochu přehnaný (běh po náměstí třeba). Navíc je příjemný, že to není hlavně a především o sexu (jako v nových teen komediích ala Prcičky), že ze sexu a pití a podobně tam není vytvořen hlavní životní důvod mladých lidí. Osobně doufám, že Prcičky a jim podobné balasty jsou jen extrémním výstřelkem, který nemá se skutečností nic společného (a pravděpodobně se bohužel velice mýlím). Hudba Michala Davida jistě není můj milovaný Frankieboy, ale přesto se mi v tomhle filmu líbila a hodně dlouho jsem si myslel, že to mladej Hrušínskej skutečně zpívá sám a to je zase tím, že on to zpívání skvěle předstírá. Jelikož film se soustředí hlavně kolem Jirky, jeho otce a pak taky trochu té dívčiny Jitky, ostatní postavy jsou prostě jen figurky do počtu. Ale tihle dva, respektive tři, byli i dobře zahraný. Kritizovat dnes tenhle film je myslím hlavně otázkou módy, protože když to bylo nový, miloval to každej kolem těch dvaceti (a je celkem jedno, co dnes tvrdí). ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Duo Hrušínský nejml. - Potměšil vytvořili výborné duo otec - syn. Bohužel ho vytvořili ve filmu, ze kterého přímo křicí 80. léta, doba mrkváčů, křiklavých barev a muziky Michala Davida. Když jsem byl malý, tak jsem tento film žral a tak z nostalgie dávám tři hvězdičky. ()

Faidra odpad!

všechny recenze uživatele

Peklo má údajně devět okruhů. To sedí. 1/ beznadějně impotentní režie Jaroslava Soukupa, 2/ diváka s rafinovaným sadismem mučící scénář, 3/ ejaculatio praecox trpící herectví nejmladšího výhonku rodu Hrušínských, 4/ příběh, který... který nic, protože o něčem, co nebylo ani zplozeno, ani zrozeno, se toho moc říct nedá, 5/ barvičky jak ze snu masochisticky založeného psychedelika, 6/ písničky v čase zamrzlého idolu s hláskem prozrazujícím nešťastný úraz v dětství v podobě pádu obkročmo na svodidlo, 7/ móda vhodná tak pro fetišisty na nevkus, což samozřejmě není ani tak vina filmu jako doby, v níž se odehrává, ale protože z toho oči bolí i mě, takto delikventa, na kterém by si každá módní policie smlsla jak na propečené kachně, milosrdná ne a nebudu, 8/ pedofilní vložka s obnaženým hlavním hrdinou v centru města, 9/ v užaslé voyeurství se měnící divákova naděje, že to třeba aspoň ostatní herci trochu vytáhnou. Tož nevím, byl to film, ilustrace k Dantovu Peklu nebo lexikon sexuálních dysfunkcí? ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tak já ti jako blbec dělám bábovku a ty si zatím lítáš nahej po Plzni?" Svůj discopříběh jsem si nikdy neprožil a sledovat kominickou solvinu Jirku, kterak do kamery vyřvává hity i shity Michala Davida mě nikdy nebavilo. Hvězdu tomu dám za to, že je to odraz doby, která se sice nikdy nestala, ale přesto si ji dobře pamatuju. A druhou přihodím za naivní optimismus Davidových "vypalovaček", který mi v dnešním trápícím se světě trošku chybí. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Nemám ráda Michala Davida a nemám ráda tenhle film...tedy alespoň ty "muzikálové" části. Jediné pozitivum je tu pan Potměšil. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Discopříběh jsem měl v paměti zafixovanej, že je to docela sračka, kterou nemám potřebu vidět ještě někdy znova. Ale včera večer jsem tak zapnul televizi a zrovna Discopříběh začínal, tak jsem se na to zkusil po dlouhý době podívat a úplně v pohodě jsem to dokoukal. Herecký výkony některých mladých (ne)herců jsou poněkud prkenný, takže mě ani moc nepřekvapuje, že nikdo z nich později ve filmu žádnou velkou díru do světa neudělal. Navíc film tak trochu postrádá pointu. Je to prostě komedie od Soukupa plná písniček od Michala Davida, takže opravdu od toho nemůžete chtít žádný velký umění nebo hlubokou myšlenku. Ale ani bych Discopříběh nezatracoval. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

já mam tenhle film rád, vždycky mě zaručeněn pobaví a to i když to neni úplně komediální film. Rudolf hrušínský nejml. je tady výbornej a je to určitě jeden z jeho nejlepších filmů, možná úplně nejlepší, ale mě se daleko víc líbil výkon Ladislava Potměšila, kterej prostě neměl chybu. Celým filmem provází dobrá hudba a pěkný písničky vztahující se k příběhu, sice to neni zrovna moje nejoblíbenější hudba, ale do filmu se perfektně hodila a nápad se zpívajícím Hrušínským nebyl špatnej, i když mu ty písníčky nazpíval Michal David. Je to jeden z mých oblíbených čekých filmů ()

Související novinky

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Reklama

Reklama