Soukup na rozdil od komedii sportovni filmy docela umel - viz Pesti ve tme. I tento patri k lepsimu prumeru.(6.8.2002)

• dobytek

No na tomhle filmu je zajímavý asi akorát to, že se částečně natáčel v mojí kdysi oblíbený putyce U labutě na Smíchově. Jinak je to docela nuda a o Gábinu Osvaldovou bych si neopřel ani klacek na míchání pomejí.(15.3.2007)

Ladislav Mrkvička v roli žokeje-to jde. Poměrně slušně vykreslená psychologie postav. Nenáročná podívaná, nic víc ani nic míň.(19.7.2005)

Máte-li rozkoukanou Dobrou vodu, ani Dostih vás nemine.(6.3.2010)

Sportovní snímek o nezdarech sportovců a jak cesta za úspěchem může být někdy krkolomná a trnitá. Když jsem se dnes na film podíval, viděl jsem herce, kteří podle mne předvedli famozní výkony. Nerozlučné přátelství dvou žokejů v podání Zedníčka a Mrkvičky mne utvrdilo v to, že Jaroslav Soukup umí natočit i výborný dramatický snímek a rozhodně daleko více zaujme, než kde jaká tuctová komedie. Drama mělo dobrý námět, skvělou kameru a příjemnou hudbu. Ačkoliv mě filmy s koníčky moc nebaví, tenhle mě zaujal.(1.5.2011)

Příběh z koňského prostředí. Příběh o tom, kterak může skončit jedno letité přátelství.(18.6.2006)

• BoPo

Nie je to zlé, ale kvalitatívne v tom období vzniklo veľa lepších.(19.5.2010)

• argenson

Nízký hodnocení u mě začíná už tím, že prostředí koňských dostihů je pro mě zajímavé jen zřídka, tady mě to naprosto nebavilo. Příběh hodně nudně podaný navíc se zbytečnejma dějovejma vsuvkama. A nahatá Gábina Osvaldová je spíš jenom kuriozitou, kterou ona sama dnes ráda připomíná jako kuriozitu.(9.4.2012)

Co do reálií a pravdivosti naprostá špička. Námět si scénář Miroslav VAIC(23.3.2009)

V Dostihu se objeví vše, co se dá od pravých dostihů očekávat: sázky, fandění, zranění, doping, policajti, Velká pardubická a také prostý život žokejů, tedy milostné vztahy. Nejlépe se na celém filmu povedly záběry na koně při závodech. Když se na ně člověk dívá z tribuny, tak je to vše jiné. Zároveň snímku chybí zajímavěji převedený námět do filmové podoby, proto se dá o něm mluvit pouze jako o lepším průměru.(7.6.2011)

Kvůli životnímu úspěchu se kolikrát jde i přes mrtvoly a z cesty musí jít stranou i letité přátelství.Mrkvička je žokej jako víno,v těhle rolích ho mám moc rád,prostě mu sedí.No a P.Zedníček rozhodně taky nenudí.Film je opravdu koukatelný a oběvuje se tady ve vedlejších rolích pár skvělých herců viz.Větrovec,Tomek,Fakt pěkný!!!(11.3.2010)

• ihonzik

nuda, nuda, šeď, šeď(19.6.2011)

Drama dvou kamarádů, které není špatně provedeno. Jak Mrkvička tak Zedníček, (zajímavé zdrobněliny jmen) Umí podávat v tomto snímku přesvědčivé výkony. Děj se rozumným směrem odvíjí a obsahuje i určitou dávku gradace dramatičnosti. Je sice často dosti průhledný a předvídatelný, ale několik překvapivých obratů také umí představit. Sice některé okamžiky odehrávající se mezi oběma kamarády, jsou natahované a jen těžko uvěřitelné, např. neustálé rvačky mezi sebou, ale není jich na celkovou stopáž filmu natolik, aby mě nějakým větším způsobem vadily. Soukup se svým počinem dostal něco málo přes průměr a zpříjemnil televizní večer. Zpracování je klasicky socialistické. Pouze při samotných závodech jsem se dočkal poněkud akčnější kamery. Dále ve filmu překvapila Osvaldová. Tedy nikoliv vyjímečným výkonem jako spíše přítomností. Neměl jsem zatím možnost jí vídávat ve starších československých filmech často.(6.3.2010)

Slušný film a Gábina tam ukazuje bradavky. Tj ***+*=****(6.3.2010)

Na čsfd nepochopitelně nízkých 57%. Tohle je pěkné drámo z dostihového prostředí.(18.4.2012)

Film z dostihového prostředí ve stylu Dicka Francise, i když kriminální aspekt, nehraje ve filmu podstatnou roli, spíše psychologie povah jednotlivých postav. Dobře režijně zpracované a kdo má rád prostředí týkající se koní, nebude litovat, pokud opomine dobu, ve které se točil. Trochu mně tam nezapadlo vyůstění vztahu obou hlavních hrdinů ke konci ale budiž.(12.1.2004)

Poměrně solidní snímek, kterému škodí jedna věc. A to nezvládnutá dramaturgie počasí. Jednou je léto, v dalším obraze zima, a pak zase léto. Jinak moc slušný výkon L. Mrkvičky i Pečenáče P. Zedníčka.(5.3.2006)

• Stejšn

Nuda jako řemen.(6.3.2010)

Celkem dobrý, mně to docela bavilo.(30.9.2011)

Naprostou náhodou jsem na tento film narazil v TV. Chytl mě příběh, i celkem zdařile vykreslené charaktery a příběhy postav. Stručně, bez příkras... Skvělý film.(6.3.2012)