Reklama

Reklama

Šest v tom

(seriál)
  • Velká Británie Cold Feet
Velká Británie, (1997–2020), 48 h 19 min (Minutáž: 44–76 min)

Tvůrci:

Mike Bullen

Hrají:

James Nesbitt, John Thomson, Robert Bathurst, Hermione Norris, Fay Ripley, Helen Baxendale, Jacey Salles, Ceallach Spellman, Daisy Edgar-Jones, Jack Harper (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(60)

Obsahy(1)

Lehce komediální, romantický, ale místy také vážný britský seriál navazující na svůj pilotní film Cold Feet zobrazuje hořkosladký život tří párů v Manchesteru přesně takový jaký je, se vším všudy, s láskou, nadšením, smíchem ale i nevěrou, zklamáním a pláčem. Proložený typicky britským humorem představuje divákovi svět obyčejných lidí neobyčejným a poutavým způsobem... (H34D)

(více)

Recenze (43)

raneczech 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál mám opravdu rád. Působí jako verze Přátel pro Angličany, ale má v sobě i těžko popsatelné kouzlo, které ho neumožňuje ocejchovat jako kopii. Narozdíl od výše zmíněného seriálu mnohem více ze života, kromě usmání se člověk občas dostával i do situace, kdy postavám toužil pomoct vyřešit nějaký problém. A navíc tam hrají mí oblíbenci James Nesbitt a Helen Baxendale, takže proč hodnotit jinak než za 100%? ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Dlouhá léta se Šest v tom tyčilo na stupni vítězů v soutěži seriálů o mou přízeň. Časem je sesadilo Odpočívej v pokoji, ale to příběhům sexteta hrdinů, potýkajících se s ubíhajícími léty, prací, láskou, sexem, manželstvím, dětmi a dalšími pohromami, nic neubírá na cti ani na kvalitě. Mým osobním favoritem se stal Nesbitt, což samozřejmě neznamená, že jsem si nezamilovala ostatní. ()

Reklama

Vanguard77 

všechny recenze uživatele

Na tenhle seriál jsem se díval jako malý (no, těch 12-13 let ještě není moc) spolu s rodiči. Vzpomínám si, že jsem se u seriálu dobře bavil, ale pravděpodobně mi tenkrát uniklo spousta skrytých narážek a významu některých pasáží, které prostě dítě tak dobře nestráví. I tak to byla kvalitní zábava na několik večerů, ale pamatuju si, že mě mrzelo, jak se osudy jednotlivých postav nakonec zamotaly a "took a downward spin". Svět dospěláků není holt jen krásná pohádka. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Říct, že mě v době své české premiéry, tedy na podzim roku 2001, seriál příliš neuchvátil, by bylo nepřesné. On mě pouze zaskočil nepřipraveného v době, kdy ke mně vztahová a životní dramata víc mluvila z jiných subžánrů, ať už nadpřirozených nebo teenagerovských. A do toho tehdy skočila britská nonšalantnost, suchý humor, parta elegantně i živočišně zahraných holek a fotbal obdivujících chlapíků. Nějakou dobu mi to trvalo, ale i v době vlastní nevyzpytatelné puberty jsem mezi nimi tušil životní pravdy, zdrcující zvraty hned od prvních epizod mi nedávaly spát a jakkoli jsem měl ze zúčastněných nejraději Adama, fascinovala mě ta dynamika zdánlivě nesourodé party, která je nejsilnější právě v těžkých chvílích. Jakkoli to bude znít suchopárně, čím jsem starší, tím mi seriál přijde opravdovější a lepší, takže jsem měl o to větší radost, když se i přes původní (jakkoli tíživou) uzavřenost vrátil po třinácti letech na britské obrazovky. Ve vlně nezvaných revivalů měl takový návrat smysl, protože zatímco na přelomu tisíciletí byla ústřední šestice v partnerských rozhodnutích razantnější, na prahu padesátky jsou klidnější, přemýšlivější a mají znatelně odžito. A snad právě protože jsem ve věku, ve kterém hlavní postavy byly v původních sériích, přijde mi, jak kdyby mi šly ze svých pozic zase pár let naproti. Vzhledem k tomu, že se tichý a nečekaný comeback dočkal diváckého úspěchu a s tím pak i čtyř sezón, došlo dokonce k nezvyklému úkazu, kdy se dění od šesté do deváté řady rovná téměř samostatnému seriálu, jakkoli je se vzpomínkami na staré časy samozřejmě mnohem silnější. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když jsem před pár lety viděl českou verzi (Přešlapy), tak jsem s ní byl spokojen a hrdě jsem prohlašoval, že originál nikdy vidět nechci. Jenže pak jsem se přestěhoval do Anglie a začal koukat víc na britský seriály a rodina, která nás ubytovala měla doma kompletní edici na dvd. Takže jsme se do ní pustili a rozhodně nelituju. Tahle šestice z Manchesteru je sympatická, vtipná (jako fanoušek United jsem si užíval jejich občasné narážky) a velmi snadno oblíbitelná. Jejich příběhy, které se postupně mění z těch vtipných až po ty vážně, mě bavily a rád jsem se na ně díval. Samozřejmě jsem měl nejradši pár Rachel a Adam, ale i ostatní postavy se mi líbily. Jediná věc, co mi vadila na tom, že jsem viděl českou verzi, je to, že mi to prozradilo úplný závěr. I kvůli tomu to na mě nemělo takový emocionální dopad jako by to mělo v případě, že bych to nečekal. 2016: Návrat seriálu se kterým jsem nepočítal a byl jsem jím neskutečně potěšen. Je to už nějaký ten pátek, co jsem Cold Feet opustil a spokojeně žil dojmem, že příběh je uzavřený. Jenže pokračování dávalo hlavu a patu, vážně bavilo a vydrželo další skvělé čtyři roky. Na Cold Feet si mi líbí, jak skuteční jsou a že se nebojí představit postavy, které když nemají co nabídnout, tak prostě odejdou. Stejně jako v životě, lidi přichází a odchází. A teď bych chtěl další pokračování nebo alespoň důstojnou náhradu. Třeba se za pár let zase dočkám... ()

Galerie (28)

Zajímavosti (8)

  • Když si Adam (James Nesbitt) a Sarah (Amy Huberman) povídají v kávovém koutku ve své kanceláři, hraje v pozadí skladba Going Backwards (2017) od britské hudební kapely Depeche Mode z jejich čtrnáctého studiového alba „Spirit“, které vyšlo v roce 2017. (Trajektt)

Reklama

Reklama