Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Soukromé očko Mike Hammer se už pěkných pár let utápí v alkoholové lítosti z toho, že jeho snoubenka Velda kdysi záhadně zmizela. Teď ho z bahna ulice vytáhl Pat Chambers, policejní kapitán a bývalý kamarád, který potřebuje, aby Mike vyslechl umírajícího informátora Richie Colea, jenž odmítl vypovídat komukoliv jinému než právě Hammerovi. Cole detektivovi svěří okolnosti několik let staré vraždy amerického senátora, ale Hammer si informace nechá pro sebe a na vlastní pěst se pustí do pátrání, které ho zavede až k Lauře Knapp, vdově po senátorovi. Od policie ví, že senátora i Richie Colea zabila stejná zbraň. Proti němu stojí The Dragon, zabiják s vazbami sahajícími až za železnou oponu. (dopitak)

(více)

Recenze (2)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Britský pokus přiblížit se co nejvíc klasice film-noir přelomu 40´s-50´s, na kterém mě nejvíce štvalo, že jsem dialogům pořádně nerozuměl. Co příběh nevydal na začátku (a v poměrně dlouhé nudné střední části), to trochu vylepšil opravdu dobrým koncem (cirkulárka a hlavně lahůdková pojistka Hammerova, ale to už prozradit nemůžu). Moc nerozumím tomu, proč Britové točili film typicky americkým stylem a ještě k tomu s dějem odehrávajícím se za mořem (v NYC). ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Spillane hrá Hammera! Celkom cool, navyše nie je veľa autorov, ktorí by si zahrali svoje vlastné postavy! Neskorší britský noir si plne uvedomuje noirovú ikonografiu a je jej verný: Hammer sa pohráva so žalúziami, za oknami interiérov často bliká vonkajšie osvetlenie, máme tu baloniaky s fedorami či časté zábery na panorámu nočného mesta. Škoda len, snímka ma nezaujímavý dej, ktorý v strednej tretine úplne stagnuje. Snímku zachraňuje dobrý úvod a záverečná 10-minútovka so skvelým, sadistickým finále (cirkulárka, brokovnica). Pre noiristov povinnosť. 3,5* ()

Reklama

Reklama