Reklama

Reklama

Pěsti ve tmě

Drama / Sportovní
Československo, 1986, 98 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Píše se rok 1936. Mladý český boxerský šampión Vilda Jakub (M. Vašut) kvůli nepochopitelnému zásahu svého trenéra Krakowského (J. Vinklář) prohraje v Berlíně zápas s německým mistrem Kurtem Schallerem (J. Nedorost). Světový tisk zpochybní výsledek souboje a Němci, kteří potřebují získat prestiž pro nastupující nacistický stát, jsou nuceni nastoupit k novému zápasu v Praze. Snaží se Jakuba zastrašit i podplatit, využívají dokonce Schallerovu přítelkyni, filmovou hvězdu Emu Gabrielovou (E. Balzerová), aby Vildu odradila od vítězství. Vilda však jde tvrdě za svým cílem uhájit národní a sportovní čest. Důsledky ovšem nedokáže domyslet… Předobrazem boxera Vildy byl několikanásobný mistr Československa a vicemistr světa Vilda Jakš. (Česká televize)

(více)

Recenze (235)

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Na svou dobe se jedná určitě o nadstandartní dílo které se věnuje doposud celkem opomíjené tematice.A tou je vrcholový box.Vašutovi třeba vyseknout pochvalu jako hrom!Z obyčejného herce se pro natáčení stal poloprofi boxer s postavou gladiatora.To opravdu smekám v jaké byl kondici a boxerské scénky bylý fakt dost dobrý. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tvůrci Poslední Sezóny si měli sehnat kopii filmového pásu Pěstí Ve Tmě, zasednout do kina, několikrát se podívat, pak pás rozstříhat na políčka, ta zvětšit a dlouze, velmi dlouze se na ně dívat. Pokud by ovšem jejich záměrem bylo vytvořit něco hodnotného, o čemž (zcela bez důkazů) pochybuji. Sportovní drama jaké v naší kinematografii nemá obdoby, jeden z paradoxů kariéry Jaroslava Soukupa a pro změnu nejlepší výkon Marka Vašuta. Film, který snese srovnání s prvním Rockym a mně osobně sedí ještě o trochu lépe. Zcela zasloužených 80%. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem se znovu přesvědčil, že "Pěsti ve tmě" jsou vynikajícím filmem a životní příležitostí nejen Jardy Soukupa, ale především Marka Vašuta. Vilda Jakub je sympaťák, kterému prostě musíte fandit. Atmosféra 30. let se strachem z války za krkem z filmu přímo sálá, výprava je nádherná a dokonce i hudba Zdeňka Bartáka je perfektní (smutná křídlovka). Po letech jsem ani nedoufal. Ale ve chvíli, kdy Vilda v Německu nefér prohraje zápas, rozsvítí se sál a zástupy nácků začnou heilovat, mi opět běhal mráz po zádech. A tak je to v tomto filmu se vším. 100%. ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Nechtěl bych potkat pěsti ve tmě. Zvláště pokud by byl majitelem občan, který je v noci špatně vidět, pač by byl maskován tmavším zabarvením. Co to tady zase plácám, tohle se asi dneska nesmí říkat. Zítra jdu zrovna do drogerie kupovat barvy. Safra jak si mám říct o bledě-modrou barvu??? Je ještě přizpůsobivá, nebo už je nepřízpůsobivá? Jinak Vašut, ač ho jako člověka, kterého jsem trochu poznal, nemusím, je zde opravdu ve vrcholné formě. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Pod Soukupovými filmy je všeobecně dost nablito, ale Pěsti ve tmě mají stále vysoké hodnocení a jsou považovány za jeho nejlepší film. S tím bych možná i souhlasil, ale pak je třeba i zde zmínit naivitu snímku a hloupé dialogy. Rocky po Česku sice neurazí, ale stavět ho na piedestal jen kvůli tomu, aby zastínil všechny ty Discopříběhy, Kamarády a Maisnery se mi zdá poněkud pozérské. Tedy přesně ve stylu uživatelské elity této databáze. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (26)

  • Úvodné zábery z berlínskeho zápasu sa natáčali vo Varšave a v pozícii pozorovateľov sa toho zúčastnilo viacero poľských boxerov. Tí vraj neverili, že Marek Vašut nemá v profi ringu odboxovaný žiaden zápas a je takpovediac "iba" herec. (Santino7)
  • Ve scéně, když se Tommy (Pavel Nový) po domluvě s trenérem Kadlecem (Ferdinand Krůta) rozhodne dělat sparingpartnera Jakubovi (Marek Vašut), v místním lokálu hraje píseň Slávy Nováčka a K. M. Walló "Dívka v modrém" v podání Ondřeje Havelky. (ilDivino)
  • Väčšina záberov sa točila najmä v pražskej Lucerne, v poľskej hale Gwardia vo Varšave a v rôznych pražských exteriéroch. (Santino7)

Reklama

Reklama