Reklama

Reklama

Pěsti ve tmě

Drama / Sportovní
Československo, 1986, 98 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Píše se rok 1936. Mladý český boxerský šampión Vilda Jakub (M. Vašut) kvůli nepochopitelnému zásahu svého trenéra Krakowského (J. Vinklář) prohraje v Berlíně zápas s německým mistrem Kurtem Schallerem (J. Nedorost). Světový tisk zpochybní výsledek souboje a Němci, kteří potřebují získat prestiž pro nastupující nacistický stát, jsou nuceni nastoupit k novému zápasu v Praze. Snaží se Jakuba zastrašit i podplatit, využívají dokonce Schallerovu přítelkyni, filmovou hvězdu Emu Gabrielovou (E. Balzerová), aby Vildu odradila od vítězství. Vilda však jde tvrdě za svým cílem uhájit národní a sportovní čest. Důsledky ovšem nedokáže domyslet… Předobrazem boxera Vildy byl několikanásobný mistr Československa a vicemistr světa Vilda Jakš. (Česká televize)

(více)

Recenze (235)

Decker 

všechny recenze uživatele

Cesky Rocky Vilda Jakub pro me v perfektnim podani Marka Vasuta, jasne ukazuje ze Jaroslav Soukup dokud nezacal tocit ty zhovadilosti typu Diskopribeh ci Byl jednou jeden polda, mel presvedcive rysy solidniho rezisera, nebot tento film si drzi slusne tempo a vynika vybornou atmosferou predvalecnych let. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Pod Soukupovými filmy je všeobecně dost nablito, ale Pěsti ve tmě mají stále vysoké hodnocení a jsou považovány za jeho nejlepší film. S tím bych možná i souhlasil, ale pak je třeba i zde zmínit naivitu snímku a hloupé dialogy. Rocky po Česku sice neurazí, ale stavět ho na piedestal jen kvůli tomu, aby zastínil všechny ty Discopříběhy, Kamarády a Maisnery se mi zdá poněkud pozérské. Tedy přesně ve stylu uživatelské elity této databáze. ()

Reklama

Mol 

všechny recenze uživatele

UDĚLÁŠ MI KAFE? Film u kterého jsem měl dost problém s uvěřením atmosféry 30. let. Automobily po ulicích a dobové oblečení mi k tomu jaksi nestačily. Navíc stále dokola se opakující hudební motiv, jako vystřižený z černobílého noiru, mi k tomuto filmu příliš neseděl. Na druhou stranu, Vilda je zde sympaťák a nedá se mu nefandit. A navíc se film jmenuje Pěsti Ve Tmě a to už je nějakej název. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Na název filmu jsem narazil v jedné diskuzi, název mi nic neříkal a tak jsem si to tady musel najít. Překvapilo mě, že jde o český boxerský film a tak jsem se musel podívat. Vašut za mlada je docela bourák a ten jeho sixpack. Dobová atmosféra je pěkný retro. Celkově mě film dost překvapil, nečekal jsem, že máme českou verzi Rockyho. ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Tento film , ako ho volám "český ROCKY"sa mi veľmi páči. Osobne si myslím, že je asi najlepší čo pán režisér Soukup natočil. Film má výbornú atmosféru. Výborná hudba a výprava predvojnovej Prahy. Marek Vašut tu podal pekný výkon. Krásna E.Balzerová je tu naozaj sexi. Naozaj tento film má svoje čaro..80%. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (26)

  • V dnešnej dobe by podľa Jaroslava Soukupa bol vznik takéhoto dobového filmu na české pomery niečo nemysliteľné. Natáčanie, ktoré v tej dobe stálo okolo 12 miliónov československých korún (čo bol vtedy dosť vysoký rozpočet), by sa podľa neho dnes vyšplhalo cez hranicu 100 českých miliónov. (Santino7)
  • Ve scéně, když se Tommy (Pavel Nový) po domluvě s trenérem Kadlecem (Ferdinand Krůta) rozhodne dělat sparingpartnera Jakubovi (Marek Vašut), v místním lokálu hraje píseň Slávy Nováčka a K. M. Walló "Dívka v modrém" v podání Ondřeje Havelky. (ilDivino)
  • V snímke môžeme vidieť automobil Mercedes-Benz 170V, ktorý vo filme riadil predseda Veteran Car Clubu České Budejovice Martin Kordina. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama