Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vynikajícího hasiče a pilota Peta všichni považují za lehkomyslného blázna, protože při hašení požárů příliš riskuje. S Dorindou se neustále hádají o jeho nechuti usadit se a žít poklidným rodinným životem cvičného pilota. Protože však Dorindu miluje, souhlasí nakonec, že riskantní práce zanechá. Čeká ho ještě poslední akce, hašení velkého lesního požáru. Když se jeho přítel Al dostane při akci do nesnází, Pete ho zachrání, bohužel za cenu vlastního života. Zjeví se mu ale anděl v podobě bíle oděné ženy jménem Hap, která ho posílá zpátky na Zem, aby zbavil smutku svou lásku Dorindu. Romantická sci-fi fantasy Stevena Spielberga. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

Falko 

všechny recenze uživatele

Richard Dreyfuss - (Pete Sandich) +++ Holly Hunter - (Dorinda Durston) +++ Brad Johnson - (Ted Baker) +++ John Goodman - (Al Yackey) +++ Audrey Hepburn - (Hap) +++ Roberts Blossom - (Dave) +++ Marg Helgenberger - (Rachel) +++ Produkcia: Steven Spielberg, Kathleen Kennedy, Frank Marshall +++ ()

classic 

všechny recenze uživatele

„Navždy by mohlo byť takým predskokanom nasledujúceho Ducha” ? Kľudne. Vlastne, prečo aj nie, keď sú obaja s takou úctou spracovaní. Síce svojou témou sú si trochu rozdielni, ale v podstate pojednávajú totálne o tom istom. V centre diania je tentokrát americký hasič Pete Sandich, ktorý hasí predovšetkým prírodné požiare, a to najmä z vtáčej perspektívy, kedy sa zvyčajne vrhá do extrémne nebezpečných situácií, kde mu hrozí vážna zrážka so štipľavým ohňom. Sympatickej Dorinde Durstonovej, t. j. jeho atraktívnej priateľke, pohybujúcej sa v rovnakej brandži, ale bezpečne zo zeme, v riadiacom stredisku, prekáža, vadí jej skrátka to, že sa ľahko môže stať tragická nehoda, kedy vlezie priamo do náruče hroziacej sa smrti. Bohužiaľ, Pete zahynie počas výkonu svojho zamestnania, kedy sa jej zrúti doslova celý svet. Našťastie ešte stále zostáva medzi živými, ktorí ho už akosi prestali absolútne vnímať, no i napriek tomu koná mnoho užitočných skutkov, keď do deja vstupuje ďalšia, dôležitá postava, ktorej je Pete neustále v „pätách” . Najprv sa ho ujíma anjel s tvárou Audrey Hepburn, aby odvtedy išlo všetko, ako po masle. _ ALWAYS je de-facto zúplna posledným filmom Štefana Spielberga, ktorý som doteraz nikdy nevidel, čiže tým pádom mám naprosto skompletizovanú celú jeho režisérsku tvorbu, ktorej našťastie ani teraz nechýbala dostatočná atraktivita spojená so zaujímavými hereckými výkonmi Dicka Dreyfussa (3. spolupráca s Pištom) a Holly Hunter. Určite ma taktiež zaujali mladí John Goodman a Ben Johnson. Pozoruhodnými sa mi javili aj vizuálne efekty, ktoré iba podtrhovali tieto strhujúce sekvencie, zamerané na filmovú akciu, a la Hrdinovia ohňa. PS: Ghost z roku 1990 sa stal kasovým trhákom, bohužiaľ, Navždy sa to nepodarilo, no nezúfam, skôr dúfam, že osloví ešte veľa divákov, ktorí mu dajú šancu. ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

Spielbergův "odpočinkový" film se sympatickým hereckým obsazením (Richard Dreyfuss mě velmi mile překvapil), netypickým dějem a hlubším smyslem. Nemějte však pocit, že by to byl méně hodnotný film. Možná právě naopak, protože tady nejde o efekty, hudbu, skvělé herce ani kameru. Tady jde hlavně o poselství, které se snaží film ozřejmit. A myslím, že téměř každý bude mít jasno, o čem mluvím. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Já budu zcela úplně a vyjímečně za romantičku -je jasný, že je to nadlouho dopředu:-) mě se film líbil a pár scén je nezapomenutelných a Richard Dreyfuss a Holly Hunter byli vážně tím skvělým párem, co se k sobě tak hodil. Jenže -hasiči holt to mají těžké a ti, co jsou k tomu při hašení i piloti, tak ti dvojnásob.... ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že na tenhle film mě navedli rodiče. Ti z něj byli úplně unešeni. No, já jejich nadšení zcela nesdílím, ale přiznávám, že něco má do sebe. Spielberg natočil spoustu skvělých filmů a je jasné, že všechna jeho díla nebudou vystavena ve filmové síni slávy. No a tohle tam tedy určitě vystaveno nebude. Ale přesto je to roztomilý, trochu smutný, trochu veselý snímek pro všechny, kdo mají rádi romantiku. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (14)

  • Audrey Hepburn za svou roli obdržela honorář ve výši jednoho milionu amerických dolarů. Celý jej darovala fondu UNICEF. (HellFire)
  • Pete (Richard Dreyfuss) a Dorinda (Holly Hunter) létají na bombardérech typu Douglas A-26, jež používala americké armáda ve druhé světové válce a ve válce proti Korei a Vietnamu. Al (John Goodman) létá s typem PBY Catalina, které sloužilo za druhé světové války k záchraně z moře a pro přepravu. (HellFire)
  • Píseň, kterou si Pete (Richard Dreyfuss) píská, když je nervózní, je popěvek zvaný "Garry Owen". Jedná se o oficiální píseň Sedmé kavalerie Americké armády – kavalérie generála Custera. (HellFire)

Reklama

Reklama