Reklama

Reklama

Výbušnej koktejl

  • Francie Gunpowder Milkshake (více)
Trailer 1

Sam (Karen Gillanová) bylo pouhých 12 let, když ji její matka Scarlet (Lena Headeyová), elitní vražedkyně, musela opustit. Sam byla vychována nelítostným zločineckým syndikátem, pro který pracovala její matka. O patnáct let později se Sam vydává v matčiných stopách a stává se nemilosrdným, efektivním a loajálním zabijákem. Když se však riskantní zakázka zvrtne, musí volit mezi loajalitou k organizaci a ochranou života nevinné osmileté holčičky Emily (Chloe Colemanová). Po odmítnutí mise má jedinou šanci na přežití: znovu se spojit se svou matkou a jejími nebezpečnými kolegyněmi „Knihovnicemi“ (Angela Bassettová, Michelle Yeohová a Carla Guginová). Tři generace žen spojí své síly v pomstychtivé válce proti těm, kteří by je mohli připravit o všechno. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (101)

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Gunpowder Milf-shake je naprosto skvělej příklad akčního filmu pro feministky na kterej se parádně dívá už jenom díky hereckému obsazení a jednoduchému scénáři, kterej bez servítek směřuje non-stop akcí přímo do finále. Na rozdíl od Kate (která je velikou konkurencí) tady funguje snad skoro všechno, leč klišovitě, ale to vůbec tentokrát nevadí, díky černému humoru a skvělé akci. Parádní příklad toho, že na ČSFD hodnocení smrdutých blbečku není nutno dávat důraz. Celé to připomíná ženskou verzi snímku Nobody se skvělými a kreativní nápady gore elementů. Navot Papushado je pro mne naprosto neznámý režisér a scénárista, kterej mě velmi hezky pohladil po srdci. Všem milovníkům akčních filmu s nezávislou tématikou můžu vřele doporučit. ()

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Ženská verzia Nobody-ho, ktorá trpí presne tými istými mínusmi ale aj štýlovými plusmi. Avšak Nobody mal aspoň hercov, ktorý vedeli nielen hrať ale aj filmovo predať akčné scény. A to je pri týchto akčných jedno hubkách najdôležitejšie. Naozaj som nečakal, že Nebula zo Strážcov Galaxie (tam bola perfektná) bude bez tony make upu, až také herecké ako aj akčné drevo... ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Ja už tomu nebudem furt dávať nadpriemerné hodnotenia, za obľúbenú herečku a soundtrack plný náladoviek, keď to generuje príbeh recyklovanejší než merchová videohra. Už sa to ani netvári, že majú postavy  vývoj, nevytvára to zápornú postavu, emócie už nechcú nikoho dojať.  Bavíš sa,smeješ sa, pozeráš na Karen, počúvaš Joplinku. Len už by sa  radšej mohla vrátiť tá doba, keď sa filmy aspoň snažili mať hĺbku a na premiéry sme museli chodiť do kina. Bolo to pred dvomi rokmi. Ps: A aj keď zato môžu Covid a Netflix, tomuto žánru to v skutočnosti spravil Luc Besson. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Komediální, skoro až naivně pohádková variace na Johna Wicka s ženským obsazením, která co do scénáře je sice zoufale nenápaditá, ale svým stylizovaným vizuálem co nabídnout má - minimálně luxusní závěrečnou akční scénu. Karen Gillan se svým roztomilým kukučem se ale na rozdíl od drsňácké Leny Headey do téhle role moc nehodí. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Docela by mě zajímalo, jak moc do toho Papushadovi kecali producenti, protože pokud vezmu v potaz jeho předchozí psycho-thrillerovou legraci Big Bad Wolves, tak tohle mi k němu moc nesedí. Nicméně zase nemůžu říct, že by to bylo špatné. Tedy pokud jde o akci. Je tu několik výborných erkových rvaček, každá jiná a každá zábavná. Mě se asi nejvíc líbila ta s vysmátými zabijáky. Problémem je mezihra, která se dost často omezuje na uzoufání trapné a klišovité řešení pošramocených vztahů matky s dcerou. Ani trojice knihovnic nemá moc co říct, pokud dámy zrovna nemačkají spoušť nebo se neohánějí kladivem. Herecky to vyšlo tak napůl. Karen Gillen to tady moc nesedlo a to i přesto, že tu po ní nikdo nežádal nějaký procítěný výkon. Nopak Lena pořád umí, ačkoliv přiznávám, že to je možná dáno i tím, že mám pro ní slabost a Chloe Coleman je další z řady talentovaných dětských hereček, která by mohla mít budoucnost. Zbytek, byť se jedná o provařené tváře, nestojí za řeč. Především kvůli akci přivřu oči a vytáhnu to nad průměr, ale případnou dvojku by chtělo pořešit lépe. Zejména co do dialogů. 60% ()

Galerie (102)

Zajímavosti (1)

  • Keď Sam (Karen Gillan) príde s Emily (Chloe Coleman) do nemocnice, vezme odloženú pištoľ (Glock 19) a vyberie zásobník, aby skontrolovala, či je zbraň nabitá. Vôbec však neskontroluje, či je náboj v komore a či je zbraň teda pripravená na streľbu. (ČSFD)

Reklama

Reklama