Reklama

Reklama

Indiana Jones a Chrám zkázy

  • USA Indiana Jones and the Temple of Doom (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Indiana Jones se svým dětským společníkem Quanem prchají před čínským zločineckým gangem v doprovodu americké zpěvačky ze Šanghaje. K útěku použijí omylem letadlo, které patří právě šéfovi gangu, což se Indianovi a jeho společníkům nevyplatí. Piloti ze stroje vyskočí na padácích, když předtím vypustili z letadla všechno palivo. Hrozí katastrofa v podobě nárazu stroje do okolních hor. Indiana si však poradí. Společně se svými průvodci vyskočí z letadla v gumovém nafukovacím člunu, který je nejenom úspěšně dopraví na zem, ale díky tomu, že dopadne do řeky, je dopraví i do Indie. Indiana by nejraději pokračoval do Dillí a pak domů do Ameriky. Místní vesničané ho však požádají o pomoc v podobě záchrany vesnice. Vyznavači zla z nedalekého paláce ukradli totiž vesnici její kouzelný kámen, který vesničanům poskytoval ochranu a úrodu. Indiana se se svými průvodci do chrámu vypraví a zde brzy zjistí, že se ocitl přímo v hlavním sídle sekty Thuggů. Ti zde nejenom uctívají bohyni smrti Kálí, ale také zde v jakémsi tajném dole hledají poslední kouzelný kámen, který má dát jejich bohyni moc ovládnout celý svět. Indiana se zprvu snaží najít jak kámen nešťastné vesnice, tak zachránit dětské otroky, které Thuggové nutí v dolech rozbíjet kameny a hledat poslední kouzelný kámen. Velmi brzy jsou však Indiana i jeho průvodci Thuggy zajati a ti se z nich snaží udělat oběti své krvelačné bohyni... (TV Prima)

(více)

Diskuze

Rayen1

Rayen1 (hodnocení, recenze)

Koukal jsem na tento díl v řadě celé tetralogie a zpětně si nemůžu pomoct, ale podle mě se jedná o nejslabší díl celé série (lebku nepočítám, i když zase tak špatná nebyla, ten konec... uf uf teda...). Možná to bylo tím dabingem (originál jsem neviděl), ale neuvěřitelně mě rozčilovala ta uřvaná ženská a i ten kluk mi lezl na nervy ("Jonesi! Jonesi! Jonesi! Jonesi!" zavři na chvilku zobák, mladej, ok?). Nejlepší díly jsou prostě Archa a Výprava, to bez debat...

 

Btw, nový Jones ve 2020? To bude Fordovi 78 let? Proboha, to chce dělat vykopávky i o berli při vycházce z domova důchodců? Mám Jonese fakt rád, opravdu moc, ale tohle už je trošičku s ručičkou v červených číslech na tachometru, nemyslíte?

Ripley

Ripley (hodnocení, recenze)

nwx

naprosto souhlasím...apropo zdejší komentáře typu "tohle je nejlepší díl" mě děsí

Uživatel Ripley smazal svůj příspěvek.

Pítrs85

Pítrs85 (hodnocení, recenze)

Můj nejoblíbenější Indy! Nejakčnější, nejvtipnější, prostě nej :-)

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Co se filmu týče, tak spolu s jedničkou je to u mě ten nej Indy - jednička si ho dává hlavně tím, že byla zkrátka první ;-)

Jinak pro nadšené fandy a sběratele, jako jsem třeba já, bych tu měl jeden nice sběratelskej kousek (i když dražší, ale zato luxusní), o které já osobně teď docela dost přemejšlím...
http://www.fategate.com/obchod/i/3106-indiana-jones

Flipper

Flipper (hodnocení, recenze)

Fuj za ten Česky dabing by si niekto zaslužil guľku do hlavy. Aj dve.

Vlking3598

Vlking3598 (hodnocení, recenze)

Tak isto ako 1,3 je to naozaj skvely film a nenechajte si ho ujst budete lutovat. Ja som o tomto filme nechcela ani pocut ale nakoniec ku mojim najoblubenejsim filmom patri tak isto a este sa mi zapacil aj Harrison Ford je to uzastny herec ktory tu do toho dava vsetko ako aj v minulom diely.

Pekisan

Pekisan (hodnocení, recenze)

Traceur: tak ten nafukovaci cln nie je nerealny. Skusali to Borici mytov a fakt to fungovalo...proste ten cln plachtil. Ale osobne by som to neskusal. K filmu: skvely zaciatok a vyborny zaver. Medzi tym trosku nuda. Za Shortyho davam silne 3 hviezdy

Traceur

Traceur (hodnocení, recenze)

Menethor: ono to je v tom, že prvy a tretí Indy mal istu predohru a nešiel zhurta na archeologicke pátranie, zatial čo v jednotke sa pripravil na cestu za archou, v trojke sa pripravil na cestu za kalichom, ale v dvojke mi tato vložka prípravy chýbala a tak sa náhodne dostal do tej situácie, že mu nezostávalo nič iné, len zachrániť deti a tie modlárske kamene. Plus nerealne prvky ako ta nafukovačka, lietajúci vozen mi tam jednoducho nesedli.

Menethor

Menethor (hodnocení, recenze)

Tenhle dil neni muj salek kavy. Kate Capshaw mi k Indymu nesedne, navic v porad pisti (alespon v dabingu, original sem nevidel), coz mi taky neprislo zrovna idealni. Dej je naproti prvnimu a tretimu, takovy ponekud zvlastni. Prvni par minut je primo uzasnych. Ty se mi opravdu libi. Kdyz se dostane do Indie, tak se to zacne vlect a navic zapletka neni nejak moc promyslena. Na druhou stranu jsou tam vtipne "vlozky", ktere mam na Indym rad. A svuj styl si tak skoro celou dobu drzi. Jen by mohl byt vice archeolog nez akcni hrdina. Srovnavat ho z prvnim a tretim dilem nelze. Ty jsou urovni prece jen o dost vyse.

Driscoll

Driscoll (hodnocení, recenze)

nwx: Co ty seš vlastně zač? Máš snad mindrák z toho, žes neudělal testy, tak se musíš navážet do těch, kterým se to povedlo?

Traceur

Traceur (hodnocení, recenze)

Tento diel Indyho nebol síce až tak vynikajuci ako Dobyvatelia stratenej Archy, ale mal tiez osobite kuzlo, ktore sa zaraduje medzi klasiku. Aj ked bolo tam vela nerealnych prvkov, co naopak v jednotke absentovalo.

Spinosaurus

Spinosaurus (hodnocení, recenze)

Ten dabing na DVD je trestný čin. Je to jeden z nejhorších dabingů co jsem kdy slyšel a po technické stránce úplně nejhorší. Do dabingu vůbec nezasahují okolní ruchy a někdy dokonce ani hudba!!!!

InJo

InJo (hodnocení, recenze)

nwx: hlavně, že ty si takovej odborník... Já si třeba nemyslím, že ten film je kravina - podle mě je to prostě (krásná) pohádka (o nic lepší nebo horší než 1 a 3), která má naprosto dokonalé zpracování. Já osobně si neumím představit, že bych tomuhle filmu nedal nejvyšší hodnocení - pro mě je to jeden z nejzábavnějších a nejvíce strhujících filmů. A fakt miluju moralisty jako jsi ty, kteří se snaží ostatním vnutit svůj subjektivní pohled (nejen) na film a způsob hodnocení - každý ať si hodnotí tak, jak je to podle jeho názoru nejadekvátnější. Hodnoť si jak chceš a nenadávej ostatním, že tvůj názor nesdílí (většina z nich proto má pravděpodobně svůj důvod).

nwx

nwx (hodnocení, recenze)

Úděsná blbina. Ale aspoň je vidět úroveň zdejších "uznaných" recenzentů. Většina jich píše něco jako "je to sice kravina, ale je to Indy, proto dávám max. počet". Možná by se autoři recenzentských zkoušek zde na CSFD, měli zamyslet a testy nějak přepracovat. Protože tím jejich sítem prochází samí blbouni, bez citu pro kvalitu filmu. Ovlivnitelní davovým názorem a přihlížející spíše k intelektuální úrovni filmu, než k jeho primární schopnosti zaujmout, pobavit. Ano, máte pravdu v tom, že tento film je kravina, ale kravině patří adekvátní hodnocení! Nemůžete jednou větou tvrdit, že to je kravina a druhou větou udílet vysoká hodnocení!!! Takoví recenzenti by tu neměli co dělat. Vám by stačil Indiana Jones sedící nehnutě 2 hodiny na jednom místě daly byste 5 hvězdiček, protože to je prostě Indy??? Pomóóóc! Ano, Indiana Jones 1 a 3, to je špička. Špičkové filmy mají špičková hodnocení. Ale vžení, Indy 2 je kravina a je dobře, že se za něj Spielberg stydí. Ostatně navezl ho do tohoto příběhu George Lucas, Spileberg to takto nechtěl. Vy zdejší recenzenti (většina z vás) byste se měli stadět také! Nerozumíte filmu ani za mák.

na příspěvěk reagoval Ripley, Ripley

kwoky

kwoky (hodnocení, recenze)

Zatimco v ostatnich Indyho filmech jsem objevoval nelogicnosti na kazdem kroku, tady jsou jen dve a navrch OBROVSKY kopec vynikajici zabavy. Nektere zapichy jsou az smrtelne vtipne... :)

jamess

jamess (hodnocení, recenze)

Toto je můj nejoblíbenější díl,zvláště díky té půlhodinové honičce v podzemí,dobrému herci atd proto dávám pět hvězdiček.

Související novinky

Seznamte se: paní Jonesová!

Seznamte se: paní Jonesová!

18.03.2007

Pro obdivovatele sofistikované krásy a výjimečného hereckého talentu Cate Blanchett je tu senzační zpráva: držitelka Oscara za Letce právě podepsala smlouvu na účinkování ve čtvrtém Indiana Jonesovi!… (více)

Reklama

Reklama