Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Doktor Malcolm je pozván do sídla Johna Hammonda, duchovního otce projektu Jurský park. Ještě před samotným setkáním s Hammondem Malcolm narazí na Hammondova bezohledného synovce Petera Ludlowa. S ním má Malcolm spory už kvůli nepovedenému projektu Jurského parku. Vztahy mezi oběma muži jsou na bodu mrazu. Hammond oznámí Malcolmovi, že existuje ještě ostrov Isla Sorna, kde se dinosauři množí bez omezení v divoké přírodě. Dosud o této části projektu Jurský park veřejnost nevěděla. V nedávné době však u pobřeží ostrova přistála loď britského milionáře a posádka na dinosaury narazila. Hammond si představuje, že Malcolm na ostrov odjede s malou výpravou a výprava zmapuje život zdejších dinosaurů. Aby Hammond donutil Malcoma nabídku přijmout, oznámí mu, že na ostrov před třemi dny odjela i Malcolmova snoubenka, dr. Sára Hardingová. Šokovaný Malcom, který se o svou přítelkyni bojí, ihned urychluje odjezd výpravy na ostrov. Výpravu tvoří on, fotograf Nick Van Owen a technický specialista Eddie Carr. Aniž by to Malcolm věděl, do auta se schová i jeho dcera Kelly. Malcolmovi a jeho druhům se velmi rychle díky GPS lokátoru podaří najít Sáru. Ta je nadšená z pozorování býložravých dinosaurů. Záhy však výprava zjistí nejen to, že Malcolmova dcera Kelly je na ostrově, ale také že na ostrov přilétá i mnohem větší výprava Petera Ludlowa. Ludlow se svými lidmi na ostrově zahájí odlov dinosaurů pro jeho nový podnikatelský projekt, velkou dinosauří zoologickou zahradu v San Diegu. Nick, který odlov dinosaurů těžce nese, v noci odchycené exempláře vypustí z jejich klecí. Dinosauři Ludlowově výpravě zdemolují její tábor a zařízení. Sára s Nickem v džungli narazí na mládě tyranosaura, kterému Ludlowovův předák, Roland Tembo, zlomil nohu a svázal ho. Roland mládě použil jako návnadu na jeho rodiče, které hodlá ulovit a proslavit se tak jako nejlepší lovec na světě. Sára s Nickem mládě odvezou na svou základnu a tady mu začnou nohu ošetřovat. Vytvoří jakousi dlahu, která se po čase rozpadne, a mládě se tak má šanci uzdravit. Jenže rodiče mláděte ucítí jeho pach a základnu napadnou. Sáře a Nickovi se sice podaří mládě k rodičům vypustit, ti ale na základnu přesto zaútočí a obytné vozidlo, ve kterém se Nick a Sára schovávají, shodí ze svahu... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (705)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Film by nebyl špatný sám o sobě, ale v kombinaci s prvním Jurským Parkem je to opravdu kravina. Napětí sice funguje, efekty jsou úžasné, a občas potěší odlehčený scénář ( - Tak co chcete? - Lano! - Eště něco? -Jo.. 3 Chesbrurgy s oblohou! -A pro mě bez cibule! ) ale naprostou většinu máme co do činění s naprosto standartní vymíračkou, se spoustou bezejmených postav určených pouze a jedině k likvidci (konzumaci). Příběh je zbytěčně natahován (celá zbytečná pasáž s Velociraptory) a (byť opět do určité míry odlehčené) finále s T-Rexem mnoho nezachrání. Todle si Spielberg opravdu mohl odpustit. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Původní Jurský park dozrál do absolutní klasiky a i mnou původně nenáviděné pokračování nakonec rozkvetlo ve snesitelné dobrodružství. Veškeré zištně-vojenské akce sice pořád nemám rád a finální večírek s Godzillou mi silně vadí, ale o to víc vynikne příjemné, přírodu-milující poselství. Se Ztraceným světem jsem se tak konečně smířil, ale bez jeho existence bych se v klidu obešel. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Má to svoje chvíle, řádění tyranosaura ve městě pobaví a Goldblum párkrát slušně zahláškuje. Scény se dvěma tyranosaury nemají chybu a přítomnost velociraptorů taktéž potěší. Mou nejoblíbenější postavou je Vaughnův ekolog a drsňák lovec Pete Postlethwaitea. Velké plus je, že se tu Hammond skoro neobjevuje. Na můj vkus je to ale příliš přitažené za vlasy a jednání postav je často do očí bíjící svou demencí (z dlouhé seznamu aspoň: ošetřování tyranosauřího mláděte, že Julianne Moore ani nenapadne, že krev na její vestě by mohla přilákat tyranosaury - to by napadlo snad i naprostýho troubu, mexičan se sluchátky na hlavě - kdo by v takové situaci nechtěl radši vědět, co se děje kolem?, kdo zabil lidi na lodi, když tyranosaurus byl zavřený ve skladu a nic jiného nepřeváželi? a takhle bych mohla pokračovat do nekonečna) Navíc je tam skoro pořád tma nebo strašně prší. Čas od času se na tohle ale ráda podívám, asi jako všechny Jurské parky. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s jedničkou je to vážně slabší, ale ne zase tak dramaticky, jak zde někteří prezentují. Ono platí samozřejmě, že nastavovaná kaše bývá často hrozná, nicméně Jurský park 2 ještě není takový propadák a dá se strávit i v rámci hlavního sobotního večerního programu. Minimálně trikově si s jedničkou vůbec v ničem nezadá. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Někdejší úžas je pryč, postavy jsou ještě otravnější (vzdor tomu, že se výrazně obměnily a do popředí se dostal Jeff Goldblum) a chovají se vysloveně idiotsky (vzít s sebou mládě tyrannosaura???) a ani slušná akce s karavanem na útesu netrumfne útok tyrannosaura z jedničky. Zato se povedl závěr v San Diegu. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (54)

  • Dinosauři se z celkové stopáže objevují celkem 22 minut. (Žralok)
  • Během filmu zemře v záběru 13 lidí. 10 na ostrově a 3 v San Diegu. Je to nejvíc úmrtí z původní trilogie. (cariada)
  • V původním románu, podle něhož byl snímek natočen, se objevují také dinosauři ornitholestes a carnotaurus, kteří však ve filmu chybí. (Žralok)

Související novinky

Nový Jurský svět je v přípravách

Nový Jurský svět je v přípravách

23.01.2024

Dinosaurům v kinech rozhodně ještě neodzvonilo. V roce 2015 odstartovaná trilogie Jurský svět sice v létě 2022 oficiálně skončila, ale přestože druhý díl s podtitulem Zánik říše a zejména pak třetí… (více)

Kdo napíše Indiana Jonese 5?

Kdo napíše Indiana Jonese 5?

21.03.2016

U Disneyho konečně pohnuli s Indiana Jonesem. Pátý díl půjde do kin 19. července 2019 a natočí ho Steven Spielberg, samozřejmě s Harrisonem Fordem v hlavní roli. George Lucas by se na pokračování… (více)

Světová premiéra hudby z Jurského světa

Světová premiéra hudby z Jurského světa

25.01.2016

Americký skladatel Michael Giacchino, držitel Oscara za hudbu k filmu Vzhůru do oblak, chystá pro pražské publikum koncert pod názvem „Hudba Hollywoodu: Michael Giacchino in Concert". V neděli 7.… (více)

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

03.01.2011

Výrazný britský herec s neobvyklým jménem v neděli prohrál svůj zápas s rakovinou. Byl králem vedlejších rolí, přesto jsme jej všichni dobře znali, což je vlastně důkaz, jak výjimečný to byl herec.… (více)

Reklama

Reklama