Reklama

Reklama

Bruce Wayne (Ben Affleck) je odhodlaný postarat se o to, aby Supermanova (Henry Cavill) oběť nepřišla nazmar. V Lize spravedlnosti Zacka Snydera spojí síly s Dianou Prince (Gal Gadotová) a společně sestaví tým superhrdinů, jehož posláním je zachránit svět před blížící se hrozbou katastrofických rozměrů. Tento úkol je však mnohem obtížnější, než si Bruce představoval, neboť každý z nováčků čelí vlastním démonům, které musí porazit, aby mohli dát dohromady jedinečnou ligu superhrdinů. Batman (Ben Affleck), Wonder Woman (Gal Gadotová), Aquaman (Jason Momoa), Cyborg (Ray Fisher) a Flash (Ezra Miller) doufají, že na záchranu planety před zloduchy jako jsou Steppenwolf, DeSaad a Darkseid ještě není příliš pozdě. (HBO GO)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (807)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Kde začať. Mohol by som tu písať o tom ako celá táto verzia Ligy vznikla, pretože aj to je určite zaujímavé. Obzvlášť preto, lebo po troch rokoch si vydupať druhú verziu filmu je niečo, čo tu snáď ešte nikdy nebolo. Za zmienku stojí fakt, že si Zack Snyder nezobral ani cent za dokončenie a tak mal úplne voľné ruky a ľahšie si obhájil svoju víziu, ktorá ma neskutočné štyri hodiny! Som strašne rád, že sme sa toho dočkali, pretože považujem Man of Steel a Batman v Superman za kvalitné filmy a aj keď Liga dokončená Whedon ma bavila, nebolo to ono. Zatiaľ čo Justice League s roku 2017 sa prestrihala až úplne na dreň, tu som dostal takmer všetko čo mi pôvodne chýbalo. Aby bolo jasné, nie je to iný film, nemá byť prečo, príbeh je rovnaký, akurát Snyderová verzia ma úplne inú atmosféru, lepšie finále, vyvážený humor, dostávame sa tu viac do hĺbky príbehu, všetko je tu veľkolepejšie, monumentálnejšie a hlavne postavy majú oveľa väčší priestor vyniknúť. Taký Steppenwolf okrem toho, že ma oveľa lepší dizajn, ma aj motiváciu a nie je to iba tupý dobyvateľ svetov. Keď sme ešte na zápornej strane, nakusnem aj najväčšieho zloducha v DC universe Darkseida, ktorý sa tiež ukáže v pár scénach a hlavne jeho prvý príchod na zem je famózny. S väčšej časti sme túto scénu už videli v kino verzii zo Steppenwolfom, ale tu sa pridalo kopec nových scén a práve tieto detaily, robia film oveľa zaujímavejším. Čo sa týka ďalších postáv, tak každý tu má svoj priestor zažiariť, nikto nie je ukrátený, nikto tu nie je na silu a každá postava tu má svoje miesto. Nové scény s Aquamanom hlavne prepoja jeho neskoršiu sólovku. Flash je aj v tejto verzii za šaška, ale nie je to trápne a väčšina jeho pôvodných vtipných scén je tu nahradených inými. Wonder Woman pribudli tiež niektoré veľmi dobre scény, hlavne pátranie po minulosti v chráme, no okrem toho zažiari medzi chlapmi v akcii. Batman je samozrejme aj tu hlavný líder, perfektne sa dopĺňa s Alfredom, ktorý tu ma tiež viac priestoru, no hlavne Knightmare scéna upúta. No a Cyborg ten nafasoval takmer vlastný origin, ktorý bol úplne vynechaný v kino verzii. Jeho postava je ďaleko lepšia, jeho pocity, či vzťah s otcom dokážu miestami aj chytiť za srdce. Film ma síce štyri hodiny, ale plynie ako voda, vôbec nič mi tu neprišlo navyše, príbeh už tiež nie je nudný a priamočiary, je tu hromada nového a zaujímavého materiálu, ktorý prehlbuje svet DC hrdinov. Nechýbajú easter eggy, či cameo roli niektorých hrdinov alebo úplne nového hrdinu, no hlavne sa zlepšila akcia, ktorú výrazne bičuje vpred kompletne nová hudba od Junkieho XL, ktorá pekne zapadá do série. Dúfam, že sa dočkáme aj uzavretia tohto príbehu, pretože by bola veľká škoda nevyužiť to. Rozhodne najlepší film zo série DCEU! Teraz už treba len jedno - #RestoreTheSnyderVerse ! Obľúbený soundtrack: Cyborg Becoming / Human All Too Human, At the Speed of Force, An Eternal Reoccurrence of Change, The Crew at Warpower, The Foundation Theme. 100% - 5* ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Viděli jsme sice Donnerova Supermana 2, ale vypuštění vymodleného Snyder Cutu je situace, která se nikdy nestala a my, fanoušci z toho můžeme jedině profitovat, takže bych se nějakého narušení precedentu neobával. Okolnosti okolo vzniku téhle verze byly už propírané tolikrát, že je patrně s nimi již každý obeznámen, takže se pověnuji filmu samotnému. U skoro 4h filmu je patrné, že rozhodně je kde krátit a ze začátku jsem si vzpomněl na režisérskou verzi prvního Vetřelce, kde si Ridley vyloženě pohrával s dlouhými záběry lodi, podobně jako Snyder se zasněženými horami. Jakožto hrubý sestřih tedy Zack Snyder's Justice League beru jako film a film o filmu bez mluvících hlav zároveň. Osobně jsem si jako velký fanoušek DCEU v rámci možností užil i Whedonův podivně červený kinosestřih, ale pokud by po nějaké době vyšel snesitelnější 3h cut, asi bych si nejčastěji pouštěl ten (černobílý si Zack může strčit za klobouk 🙂). Jak se shodovaly zámořské recenze, i já tvrdím, že tato verze není sama o sobě samospásná a pokud se člověku nelíbily předchozí filmy, nebude ho patrně bavit ani Justice League. Příběh je až na přepracované finále a epilog totožný, ovšem tentokrát je hromada času na prokreslení jednotlivých charakterů a jejich motivací, mytologie známého Arcizáporáka i na obyčejné dialogové vsuvky a postavy, které byly z kinosestřihu vystřiženy. Jedná se zkrátka o snímek, který je na míru určen Snyderovým zarytým fanouškům zpomalovaček a temnoty a je právě tak maximálně velkolepý, jaký jsme si představovali a chtěli jej vidět v Imaxu už před těmi cca 3 lety. A teď je čas začít brečet do polštáře nad zřejmě nikdy nerealizovatelnými sequely dle původní vize. Nedělám si iluze, že se tento krok Warner Max vyplatí, ostatně za 70 mega přinést již jednou natočený materiál při té velké fanouškovské masáži zas takový drahý krok není. Ovšem jestli se tím konečně obhájí kompletní astronomický rozpočet, to je už na hollywoodských účetních...90% ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Byl jsem zvědavý a přál jsem si, aby to dobře dopadlo. Že bych stoprocentně věřil, se asi úplně říct nedá. Jenže výsledek překonal veškerá očekávání, protože Liga spravedlnosti Zacka Snydera je úplně jiný film, mnohem lepší snad v každém směru. Na Batman vs Superman už osudovou atmosférou nenavazuje jen zpočátku, ale daří se mu to celé čtyři hodiny díky spoustě přidané stopáže, která dala mnoha postavám více prostoru a smyslu, i díky spoustě scén (a hlavně špatných dialogů v nich), které zmizely. Opravdu všechno, nad čím jsem se v původním filmu pozastavil, co bylo nelogické, zkratkovité a nevysvětlené, trapné nebo nepatřičné, je teď buď dořečené, přepracované a vysvětlené k spokojenosti, nebo vyhozené. Zmizely ty nejhorší pokusy o pubertální humor, zmizela nevhodná barvičková atmosféra, záporák dostal motivaci, Liga spravedlnosti už není nějaká narychlo svolaná banda, která se dětinsky dohaduje... Krásně patrná je změna na probouzení Supermana, což bylo v původním filmu něco nevyhnutelného, na co jsme čekali od samého začátku (a stejně to pak působilo špatně, o jalových scénách s Lois typu "Hezky voníš." nebo "Svědilo to." ani nemluvím), zatímco tady je to spásný nápad už fungující Ligy, který se zrodí logicky, postupně a jehož uskutečnění a význam vyznívá jinak. Lépe. Všechno to podporuje a umocňuje Holkenborgova hudba, která dává i zachovaným scénám naprosto jiný rozměr (nic proti Dannymu Elfmanovi, protože jeho hudba byla zase jednou z nejlepších složek minule), no a na konci mi bylo nesmírně líto, že je tenhle DC filmový vesmír už bohužel nejspíš odpískaný a že se do něj vrátíme asi už jenom ve Flashově filmu, protože po Lize spravedlnosti Zacka Snydera zůstává velký potenciál a spousta cest, kudy dál. Úžasný biják.___P.S. Úplně jsem nepochopil jen ten obrazový formát 4:3, ale netrvalo dlouho a přestal jsem ho úplně vnímat. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Snyderova ucelená, srozumitelná a ultimátní verze, škoda, že to nešlo hned napoprvé :) Snyderovu temnou vizi, jeho vizuál a formu vyprávění mám opravdu rád, povedlo se mu ten film úspěšně dokončit dle sebe, nebýt úmrtí jeho dcery, možná by takto vypadala původní kinoverze. Je škoda, že se nedočkáme pokračování a nezjistíme jak to vlastně po tomto epilogu dopadne. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi bylo 16, tak bych musel být naprosto nadšený. Je to skutečně rozpohybovaný komiks, kde i všudypřítomný digibordel má své opodstatnění. Ale z hlediska jakýchkoliv filmařských kvalit je to nudný, nenápaditý snímek. Je naprosto fascinující, co s tím materiálem Zack Snyder provedl, což je dobře vidět právě na detailním srovnání s předchozím filmem. Které části filmu vystřihl, kterým dal prostor. Takže - vystřihl hodně mluvení, díky nimž jednotlivé scény lépe plynou, přidal naopak zpomalené záběry plné epického pózování. Fakt mě dokonale irituje ta jeho režie v kombinaci se střihem, takže výsledkem je dílo, které nestaví na příběhu, ale na jednotlivých epických "scénách", vlastně ne scénách, ale jednotlivých záběrech. Ano, chápu, mnoho z těchto záběrů by se dokonale vyjímalo jako jednotlivá políčka v komiksu a zřejmě to byl záměr, natočit rozpohybovaný komiks, jen říkám, že je to otravné. Tohle není komiks, ale film! Jenže tak jako třeba Dan Brown končí každou dvoustránkovou kapitolu nějakým cliffhangerem či punchlinem, což strašně narušuje plynutí příběhu, tak i Zack Snyder má tendenci ukončovat každou scénu nějakou hláškou a ustavující záběr používá vždy až právě na konci scény, takže místo jednolitého děje je tu shluk kratičkých epizod, ve kterých herci nemají co hrát, protože než se nadějí, tak je konec scény, všichni musí hrdinsky zapózovat, a už jsme zase někde jinde. Ugh, to se fakt nedá. Přitom tímhle strašným neduhem "Whedonova" verze netrpí, jednotlivé scény vnitřně mnohem lépe plynou, nejsou tak prvoplánově stavěné na (vizuální) efekt), takže víme stoprocentně, že tohle je čistě Snyderova "zásluha". No tak gratuluju. _______ Přesto je tento film pozoruhodný, a to právě ve svém srovnání s "původní" Ligou spravedlnosti z roku 2017. Kdy jindy má divák možnost tak skvěle nahlédnout pod pokličku fungování hollywoodské mašinérie a zhlédnout dva docela fundamentálně odlišné filmy, které ovšem oba vznikly z jednoho zdrojového materiálu? Všechna čest střihačům, co dokážou za kouzla. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (40)

  • Pro film bylo dotočeno pouze cca 5–10 minut nových záběrů z celé čtyřhodinové délky, muselo se však dodělat více jak 2 000 nových vizuálních efektů. Dotáčky trvaly 3 dny a dotáčely se 2 krátké scény. „Nejsou nijak rozsáhlé, zato jsou důležité. Vidět se s herci a s velkou částí původního štábu bylo super. Pracoval jsem s herci, které dobře znám a mám je rád, takže to byla velká zábava,“ uvedl Zack Snyder. (NiWi)
  • Snímek je natočen ve formátu 4:3, jelikož byl původně určen pro IMAX kina. (EMMY)

Související novinky

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

24.03.2023

Režisér Zack Snyder plánuje pro svoji obří fanouškovskou základnu koncem dubna třídenní speciální událost, na které promítne svoji komiksovou trilogii Muž z oceli, Batman vs. Superman a Liga… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Nový Batman bude rekordně dlouhý

Nový Batman bude rekordně dlouhý

21.01.2022

Těšíte se na chystaný snímek The Batman od režiséra Matta Reevese (Válka o planetu opic)? Pak vás možná potěší zpráva, že si pro vás tvůrce vydupal u studia zatraceně tučný kus stopáže. Snímek totiž… (více)

Reklama

Reklama