Reklama

Reklama

Mein Kampf - My Crimes

  • Velká Británie After Mein Kampf (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Směs dokumentárních záběrů, které se soustřeďují na příběh vzestupu Adolfa Hitlera k moci, přeměnu Německa na nacistické a hlavně na nebezpečí těchto dvou faktorů pro Evropu i celý svět. (Terva)

Recenze (5)

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Britský propagandistický materiál o nacistickom impériu, ktorý v sebe skĺbil reálne dokumentárne zábery (pár aj z vtedajšieho Československa) a nahrané scény (viac menej citové výlevy), aby sa dostatočne uspokojilo propagandistické nutkanie aj na druhej strane. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Dokument obsahuje spoustu názorů, které už dnes moc neladí z naším pojetím světa a záběrů, které jsou již ztraceny v dějinách. ()

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Dokumentárny film slúžil ako britská propaganda a popisuje obdobie ukončenia 1. svetovej vojny a vznik postavy samotného Hitlera a jeho nástupu k moci. Podrobnejšie poukazuje na zrod, vývoj a šírenie nacizmu v Nemecku, ktorý vznikol spojením koncepcie štátu a rasistických teórii o nadradenosti árijskej rasy. Tento britský dokument ale nie z roku 1940, tak ako je uvedené v popisných titulkoch, ale z roku 1941. V opačnom prípade by nemohlo byť v tomto dokumente zdokumentovaný Hessov prelet nad Škótskom (10.5.1941), respektíve prepadnutie Sovietskeho zväzu (22.6.1941). Britskí dokumentaristi sa potrebovali maximálne zavďačiť Američanom za materiálnu, vojenskú ale aj ľudskú pomoc, tak ako to je vyjadrené v závere dokumentu. V dokumente sú použité zábery z amerického seriálu „Prečo bojujeme“ a striedajú sa s autentickými rekonštrukciami a film dáva zvláštny a jedinečný pohľad na vzostup nacistickej moci a prečo Hitler nenávidel Židov. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Film názorně předvádí, že propaganda je vždy propagandou, ať už ji vede kdokoli a s jakkoli ušlechtilými cíly. 1) Melodramatické dotáčky vzbuzují bezděčný úsměv. Nesmíme zapomínat, že snímek vznikl v době, kdy Spojené království bylo jedinou velmocí, která tehdy proti Hitlerovi stála._____ 2) Svět ještě neví, jaký běs se skrývá v koncentračních táborech. Film ukazuje sto mrtvých lidí v Dachau za první měsíc existence. Vrcholná fáze holocaustu je zatím jen v hlavách nacistických zločinců._____ 3) Zmínky o napadení SSSR a o americké válečné účasti dokazují, že do snímku bylo zasahováno i po roce jeho vzniku. ()

FireTight 

všechny recenze uživatele

Sledovat dobové dokumenty z dílny ať už jedné, či druhé strany mne vždycky nesmírně bavilo a jsem rád, že můj děda dostal ke knížce "Hitler v roli vojevůdce" také DVDčko s dokumentem "After Mein Kampf". V něm sledujeme vzestup Adolfa Hitlera a události v poválečném (samozřejmě tím myslím První světovou válku) Německu, od převzetí moci v samotné zemi přes anšlus Rakouska a Československa až po první tři roky války. Dokument jako takový určitě nebyl špatný, občas se v něm sice mihne trošku té propagandistické omáčky, ale minimálně díky sestříhaným dobovým záběrům je velmi cenným. Až na ty hrané vsuvky, ty byly občas (pořád)... docela trapný. :D ()

Reklama

Reklama