Reklama

Reklama

Byli tři bratři. Prvnímu se zocelily svaly těžkou prací, druhému to pálilo a třetímu svitnul miliónový nápad se zápasením... Tři italo-američtí bratři Carboniové žijí v poválečném New Yorku roku 1946 každý zcela po svém, ale nikdy na sebe nedají dopustit. Silný, ale ne zcela bystrý Victor (L. Canalito), který se živí roznášením ledu, má svůj dlouholetý sen koupit si hausbót. Lenny (A. Assante) je válečným veteránem a invalidou pracujícím v pohřebním ústavu, co se stále nepřenesl přes rozchod se svou láskou Annie (A. Archerová), o níž usiluje i třetí z bratrů Cosmo (S. Stallone). Ten je výmluvný poflakovač, který se nebojí nic riskovat, i kdyby měl do svých problémů zatáhnout i své bratry. Je už unaven životem ze dne na den a rozhodne se to změnit. Dostane nápad v podniku Rajská ulička, kde může každý vyzvat ostřílené borce na zápas o velké peníze. Sám se však do souboje s Velkým drtičem (F. McRae) nehrne, a proto přesvědčí Victora. Když Victor přece jen zvítězí, Cosmo jej přemluví, aby začal zápasit s tím, že by jej trénoval a Lenny by dělal manažera. Jejich pevné bratrské pouto je ale vzápětí vystaveno otřesům chamtivosti i žárlivosti… Sportovní drama z roku 1978 natočil jako svůj režijní debut Sylvester Stallone podle vlastního scénáře, který začal psát ještě před samotným snímkem Rocky. Po kolosálním triumfu příběhu slavného boxera dostal i projekt Cesta k ráji nakonec zelenou, ale podobného úspěchu se mu bohužel nepodařilo dosáhnout. Vedle režie, scénáře i hlavní role se Stallone zhostil také nazpívání titulní písně "Too Close To Paradise". (Česká televize)

(více)

Recenze (92)

Lima 

všechny recenze uživatele

Slyův režisérský debut a vůbec ne špatný. Teda jestli čekáte Felliniho, tak se samozřejmě obraťte jinam, ale příběh bratrů ve vyhlášené Hell´s Kitchen má dobrou atmosféru, solidní herecké výkony a postrádá tisíckrát omleté klišé. Sice se, vzhledem k Rockymu, Sly trošku opakuje, ale to se dá přežít. Tak mně napadá, Stallone chtěl točit takovéto filmy a teprve kola komerce ho pořádně semlela. Otázka je, jestli to je pro diváka dobře, či špatně. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Za celou svou kariéru nehrál Sly horší postavu než tady. Vůbec ten film je hodně zvláštní je tu celkem dost rvaček, ale Stallone nejede ani v jedný z nich do všech strká svýho brášku. Vůbec nevím, kdo to byl za herce ten kluk. Škoda, že na CSFD už přibývají jenom reklamy a ne další možnosti a informace pro uživatele, protože abych tohle zjistil musím jít na jiný stránky. Docela mě překvapilo, že tenhle čumobraz rejžova Stallone s ohledem na to, že byl teprve na začátku své bohaté a úspěšné kariéry dávám hvězdičku navíc. Samotný film je celkem dost vtipnej, hlavně ze začátku třeba to holubí hovno na Slyovi nemá chybu. Celou dobu jsem si o jednotlivých bratrech myslel své, ale v závěru se situace nečekaně pozmění a s ní i můj názor na bratry. V tomhle filmu bylo cítit, že Sly má pro určitý druh scén se sociálním podtextem docela cit, viz vánoční setkání se stárnoucím wrestlerem. To bylo takový upřimný a následně i správně chlapácký. Film z chudého prostředí NY, který asi Sly dříve velmi dobře znal, protože všechna ta chudoba, vztahy mezi lidma a dialogy působili věrohodně. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Na to, aby se jednalo o dobrý drama, by nesměla po každý vážný scéně následovat nějaká komická vsuvka na odlehčení, na dobrou komedii je tam těch opravdu vtipnejch situací zase moc málo a dobrej sportovní film to neni už vůbec. Zároveň to jako neni úplně nudný, ta atmosféra doby těsně po válce se taky docela povedla, Stallone si evidentně tu svou ukecanou postavu zahrál s velkou chutí, ale jako celek to prostě nějak nefunguje. Možná snad měl Stallone přenechat režii radši někomu jinýmu. 50% ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Neustálé opakování jednoho a toho samého. Ale svůj režijní zářez udělal pěkně hlubokej a my tak můžeme vidět postupný vývoj a vylepšování jeho tvůrčí a hlavně herecké tvorby. Přeci jen z pornoprůmyslu to dotáhnout na uznávaného hollywoodského herce/režiséra se nepoštěstí každému. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá športová dráma so Sylvestrom Stallonom. Má dobrý príbeh odohrávajúci sa v povojnovom období o trojici rozdielnych bratov, veteránovi, ktorý používa hlavne rozum, silákovi, ktorý za seba necháva myslieť ostatných a ambicióznom mužovi túžiacom po veľkých peniazoch a rešpekte a keď sa jeho silnému bratovi podarí vyhrať malý zápas, uvidí v ňom svoju šancu. Ale jeho úspechy každého zmenia. Spracovanie nie je zlé, ale ani ničím výnimočné. Ešte spočiatku ma to moc nezaujalo, takmer po žiadnej stránke nevidno nejaký potenciál, ale časom sa to o niečo vylepší, postavy už získajú tú správnu motiváciu a začne sa na to celkom dobre pozerať, nájde sa niekoľko zaujímavých situácií a zvyšok filmu sa už nesie skôr v športovom duchu, takže sa už je na čo pozerať až do konca, síce samotný príbeh nepôsobí až tak dobre, ale tu sú prvoradé postavy a ich postupné zmeny a to filmu vyšlo. Čo sa týka akcie, tak tu vôbec nie je o čo stáť, ešte zápas v pretláčaní je dobrý, niečo podobné vždy poteší, ale už samotné hlavné zápasy v zápasníckom štýle ma vôbec nezaujali. Ale našťastie ich tu moc nie je. Herecké obsadenie je dobré, Sylvester Stallone, ktorý ma spočiatku kvôli povahe svojej postavy moc nebavil, ale časom sa vylepší, Armand Assante a viacero slušných postáv. Z réžie ešte cítiť neskúsenosť, ale na debutujúceho Stallona na tejto pozícii je to slušná práca a podobne mierne nadpriemerná je aj technická stránka. Tento film som si pozrel v rámci dopĺňania medzier v Stallonovej filmografii, v rámci nej sa určite nejedná o nič výnimočné, ale inak je to celkom dobrý film, no asi len na jedno pozretie. 59% ()

castor 

všechny recenze uživatele

40. léta, italoamerický New York. Trio bratrů svérázně proplouvá chudobou i zpackaným osudem, aby se každý po svém vypořádal s možností slušného výdělku v zápasnické aréně, kam jeden z nich vstoupí.. a vyhraje. Sylvester Stallone neskrývá dva roky po fenomenálně přijatém Rockym ambice a ve svém režijním debutu zkombinoval sportovní retro a sociální drama. Ne vždy se mu to ale daří, v lecčems ho sráží scénář, jindy jeho vlastní neohrabanost. S mírnou dávkou trpělivosti si ale tuhle nadějeplnou a nostalgickou záležitost užijete.. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Postava Cosma Carboniho, Slyovi přesně sedla. Svými nepřáteli nazývaný taky jako "makarón" ,líbí se mi na něm,jak si dokáže udělat srandu i sám ze sebe,italský původ se prostě nezapře. Jeho velkohubej drsňák s citlivou duší se jen pokouší vymanit ze své chudoby a různými praktikami si dopomoci k penězům,což se mu díky jeho bratrům docela začíná dařit.-:) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Stallone jak jej moc neznáme, nehraje zde žádného zápasníka. Postava losera, který se spolu se svými bratry protlouká New Yorkem. Musím uznat, že režíjně to byl celkově povedený film, bohužel zub času již zapracoval a nemyslím si že si Cesta k ráji najde mnoho fanoušků. Ostatně Stallone hrál určitě divácky zajímavější postavy. 55% ()

A_FISH 

všechny recenze uživatele

Nejen bezchybně zvládnutou atmosférou chudinské čtvrti, je Cesta k ráji ne nepodobná Rockymu jedničce. Překvapí i režie, až teď vidím, kdo seděl na sesli. Některé scény (led vs schody, vánoční tah, závěrečný "vodní" zápas) jsou vyloženě dobré. Wrestlera sem neviděl, ale tohle se mi líbilo víc. Kde jinde najdete sázku o opici, Cosmostelouna, Viktora Saláma a začínajícího Toma Waitse... příjemnej film. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Sylvester Stallone a jeho režijní debut vlastního scénáře. Film velice dobře funguje, ústřední postavy jsou sympatické, Sly hraje způsobem typickým pro svoje počátky (jeho grimasy a pohyby jsou jak vystřižené z prvních dvou dílů Rockyho), což mě velmi bavilo. Netvrdím, že Stallone je herecká extratřída, ale v celé řadě svých počinů předvedl, že hrát dokáže, a to je případ i Cesty k ráji. Hudba Billa Contiho si v některých pasážích vyloženě pohrává s motivy z Rockyho, takže občas si může divák pocitově odběhnout ke Slyově ikonické postavě. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Začiatok kariéry Sylvestra Stalloneho nebol vôbec zlý. Okrem toho, že už na začiatku svojej kariéry mal potrebnú charizmu dokázal aj režírovať a zároveň sa podpísať pod scenár. Slyho režijný debut Paradise Alley, je síce tak trochu kopírka slávnejšieho Rockyho, ale koho to vôbec zaujíma. Čo sa týka samotného filmu, tak všetko tam klape úplne v pohode. Herecký je to dobre obsadené, hudba od Billa Contiho tiež nie je zlá, dialógy sú klasický Slyovské (čo ja môžem, ten humor mi sedí) a príbeh je v podstate taká Rockyovská klasika, ktorá stále dokáže zaujať, ale moc toho nového neponúkne. 70% - 3* ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Mladý Sly ako jeden z trojice talianskych bratov, ktorých už nebaví ťahať ľad do piateho poschodia, tak toho "najmenšieho" z trojice ukecajú na voľnoštýlové zápasy. Pohodovka, ktorá neurazí, zápasenie v ringu malo wrestlingový nádych, čo ma dosť potešilo. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Poté co jsem okusil Stalloneho první opusy "Rebel" a "Cesta gladiátorů" jsem podobné "kvality" očekával i u tohoto méně známého filmu. Nakonec jsem byl docela mile překvapen. Slušně vystižená dobová atmosféra, dobře hrající Sly a mírná podobnost s "Rockym", zajistili, že jsem se slušně bavil. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Budem k Slyovi veľmi, veľmi štedrý...pretovšetkým kvôli tomu, že práve v tomto filme vidieť, že ten týpek mal talent! Sám si zrežíroval svoj sympatický a zábavný scenár, ktorý nie je ani z ďaleka "oscarový", ale každým záberom, každým gestom, každou scénou je jasné to nadšenie mladíka, ktorý CHCE! Chce hrať, režírovať, písať... A vôbec nevadí, že scény v upršanom ringu a ich neustále omieľanie sú tak trochu na smiech, že tie autá v pozadí sú na dané obdobie nejaké iné (príbeh sa odohráva v roku 1946, ale Sly akosi ignoroval, že autá na záberoch v pozadí boli súčasné:))) A tak by sa dalo pokračovať....Lenže postavy bratov Carboniovcov a vlastne väčšina, sú tak sympatické, že človek s nimi musí sympatizovať. Podobne to bolo pred tým v Rockym-tak isto príbeh o malých nenápadných hrdinoch, ktorý ale nič podstatné nerieši. Potešilo aj množstvo citlivých detailov, ktoré v kontexte s ďalšou Stalloneho tvorbou sú až prekvapujúce a človek sa pýta, kam sa podel ten cit, ktorý neskôr nahradili svaly a všetky tie hrdinské machovské postavy (za všetky spomeniem napr. postavu Victora a jeho túžba po chaplinovských kreáciách- pekné). Paradise Alley má kopec chýb a od dokonalého filmu má na svetelné míle ďaleko. To podstatné je v tomto prípade to, že ten film má SRDCE... a poriadne to cítiť. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Miluju perly moudrosti od prostoduchých lidiček. "Já mám city!" (Cosmo) "Skočím do řeky. Protože jsem šťastnej." (Big Glory) "Miluju Tě Cosmo(Slyi)!" (Susan) ()

Pepy 

všechny recenze uživatele

Chyběl mi tu Stallonovo důraz, který má v každém filmu. Film je docela o ničem, je to jenom sportovní žánr, jako byl Rocky, ovšem ten se mu povedl více. 50% kvůli Silvestrovi, ale hraje tu nesympatickou roli, která mi nepadla do oka. ()

Reklama

Reklama