Reklama

Reklama

Byli tři bratři. Prvnímu se zocelily svaly těžkou prací, druhému to pálilo a třetímu svitnul miliónový nápad se zápasením... Tři italo-američtí bratři Carboniové žijí v poválečném New Yorku roku 1946 každý zcela po svém, ale nikdy na sebe nedají dopustit. Silný, ale ne zcela bystrý Victor (L. Canalito), který se živí roznášením ledu, má svůj dlouholetý sen koupit si hausbót. Lenny (A. Assante) je válečným veteránem a invalidou pracujícím v pohřebním ústavu, co se stále nepřenesl přes rozchod se svou láskou Annie (A. Archerová), o níž usiluje i třetí z bratrů Cosmo (S. Stallone). Ten je výmluvný poflakovač, který se nebojí nic riskovat, i kdyby měl do svých problémů zatáhnout i své bratry. Je už unaven životem ze dne na den a rozhodne se to změnit. Dostane nápad v podniku Rajská ulička, kde může každý vyzvat ostřílené borce na zápas o velké peníze. Sám se však do souboje s Velkým drtičem (F. McRae) nehrne, a proto přesvědčí Victora. Když Victor přece jen zvítězí, Cosmo jej přemluví, aby začal zápasit s tím, že by jej trénoval a Lenny by dělal manažera. Jejich pevné bratrské pouto je ale vzápětí vystaveno otřesům chamtivosti i žárlivosti… Sportovní drama z roku 1978 natočil jako svůj režijní debut Sylvester Stallone podle vlastního scénáře, který začal psát ještě před samotným snímkem Rocky. Po kolosálním triumfu příběhu slavného boxera dostal i projekt Cesta k ráji nakonec zelenou, ale podobného úspěchu se mu bohužel nepodařilo dosáhnout. Vedle režie, scénáře i hlavní role se Stallone zhostil také nazpívání titulní písně "Too Close To Paradise". (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

Ravi 

všechny recenze uživatele

Svázaná opice ve špajzu? Tak tenhle film dokáže mile překvapit. Navodí neopakovatelnou atmosféru, ukáže divákům těžkosti protloukání se životem amerických přistěhovalců a zároveň dokáže vyprávět i zajímavý příběh. Nečekal jsem nic, dostal jsem mnoho. Stallone měl režijní talent odjakživa. Řekl bych, taková předehra k dalšímu Rockymu. Pan Salami vítězí opět a zase! 75% = 4/5 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Stallone jak jej moc neznáme, nehraje zde žádného zápasníka. Postava losera, který se spolu se svými bratry protlouká New Yorkem. Musím uznat, že režíjně to byl celkově povedený film, bohužel zub času již zapracoval a nemyslím si že si Cesta k ráji najde mnoho fanoušků. Ostatně Stallone hrál určitě divácky zajímavější postavy. 55% ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Dělám s tebou jenom kvůli prachům." ----- "To ty vždycky." ----- Rocky naruby ... Tentokrát to není Sly, kdo je tím správným, přímým a udatným bojovníkem - v ringu ani mimo něj. Sylvester Stallone si s gustem a ve vlastní režii zahrál roli chlápka, který sice rád provokuje a uvádí věci do pohybu - ale přitom stojí nenápadně v pozadí. Nemusí vám být v každém ohledu sympatický, ale určitě vás dokáže zaujmout. Vyprávění je chvílemi trochu neobratné, ale přinese vám zajímavý příběh tří diametrálně odlišných bratrů, kteří si rozhodně nežijí nad poměry. Spolu s nadějí na lepší zítřky dojde k zajímavým proměnám v jejich vzájemných vztazích - a drtivé finále odbourá všechny větší nedostatky ... 3,5* ()

Ilhan 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, jako by Stallone od Avildsena v prvním Rockym leccos odkoukal a než se pustil do druhého dílu své královské série, tak jako svůj režijní debut natočil Cestu k ráji, podobný film zasazený do New Yorku 40. let. Taková menší generálka. Která jako režijní debut obstojí, ale je zde jasně cítit, že se Stallone co se týče režírování teprve rozjížděl a sbíral zkušenosti. Ale rozjel se pěkně. ()

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[5/10] Nato že je to prvý film kde Sly napísal scenár, zahral si hlavnú úlohu a sám režíroval, to nieje zlé. Ale oproti jeho dalším filmom je to slabšie. Taký slabší priemer. Akože príbeh je dobrý, no väčšine času mi bolo jedno čo sa deje na obrazovke, film sa dosť vlečie, nič zaujímavé a záživné sa nedeje. Výnimkou sú wrestlingové zápasy. Naštastie sa Stallone snaží hrať tak aj on to celkom zachranuje, čo sa nedá povedať o druhých postavách pretože tí ma nebavili. Plus je aj hudba od Billa Contiho. Takže priemer, dá sa to pozrieť ale naozaj tu nieje nič kvôli čomu si to mám pozrieť opäť. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (8)

  • Pracovní název filmu byl Hell's Kitchen. (JORDY)
  • V čase 01:23:00, když Cosmo (Sylvester Stallone) s kamarádem narazí do budovy s nákladním autem, tak jim v záběru s nárazem upadne celý nákladní prostor. Když poté odtamtud odjíždějí, auto je opět v celku. (Lariiakqt)
  • Píseň "Too Close to Paradise" nazpíval bratr Sylvestera Frank Jr. Stallone, kterého Sly v tomto filmu obsadil do malé role kabaretního zpěváka. (Expendable2)

Reklama

Reklama