Reklama

Reklama

Chystá se odveta století. Rocky Balboa se znovu utkává s Apollo Creedem v pokračování jednoho z nejuznávanějších filmů v dějinách. Rocky Balboa (Sylvester Stallone) obstál v zápase se šampiónem těžké váhy a fanoušci volají po odvetě. Ale Rocky utrpěl v souboji těžká zranění a ohlásil odchod na odpočinek. Snaží se začít nový život, ale zjišťuje, že svému skutečnému poslání stejně neunikne. Ring ho láká a Rocky se musí připravit na zápas svého života. (HBO Europe)

(více)

Recenze (499)

POMO 

všechny recenze uživatele

Menej psychológie, viacej povrchných emócií. Sylvester Stallone stavia na pevných základoch, ktoré položil v jednotke, a prechádza do šablóny čistokrvnej žánrovky. Silnejšie tlačenie na pílu v emóciách Rockyho milostného vzťahu, silnejšie tlačenie na pílu v rivalskom vzťahu k protivníkovi v ringu. Boxerské finále efektnejšie nakrútené i emocionálnejšie než v jedničke (ktorá si ale na ňom toľko nezakladala). Solídny sequel so zachovaným dotykom autora. Ale tak silnú stopu ako originál nezanechá. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Příběh přímo navazující na jedničku, druhý duel Hřebce Z Philadelphie s Apollo Creedem (pořádný soupeř byla vždy velká deviza této série;) Zdravíme Dolpha Lundgrena:)). A i když na Oscarovou jedničku to nemá, pořád jde o skvělý box. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Byl pozdní dubnový večer, počasí ponuré, výrazně deštivé. Navíc neměnící se v příštích 24 hodinách. Volba pro zvednutí nálady padla na sérii Rockyho. Navíc druhý díl je takový melancholicky smutný kousek, takže pěkně podkreslil tu náladu. Rocky Balboa tu působí jako hroznej pitomec. Dělá ze sebe strašnýho chudáka, život si s ním po prvním díle nemazlí, dělá co může, je skromný, pokorný – prostě náš frajer Rocky. A pak po úvodní nakládačce od Apolla přichází odveta, která je stejně tak brutální a vy víte, že tohle je prostě ten Rocky, kterého máte tak rádi. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Druhý díl sice hodně pokulhává za jedničkou, ale nabízí alespoň nadprůměrnou boxerskou podívanou bez zbytečného amerického patosu. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Sice je to takový o něco horší klon jedničky, ale stále je na co koukat. Velice dobrá dvojka. Sylvester Stallone není vůbec špatný režisér a herecky Rockyho zvládá prostě bravurně. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Bill Conti: 1. Redemption (Theme from Rocky II) [2:34] ,2. Gonna Fly Now [2:35] ,3. Conquest [4:43] ,4. Vigil [6:32] ,5. All of My Life - DeEtta Little/Nelson Pigford [4:00] ,6. Overture [8:38] ,7. Street Scat/Two Kinds of Love [2:37] ,8. All of My Life (Instrumental) [2:27] ()

tron 

všechny recenze uživatele

Dvojka sa ešte relatívne pridŕža rukavíc jednotky. Je stále viac o Rockym a ľuďoch z jeho okolia, než o tom, kto komu v ringu čo rozbije (ako to bolo v trojke a najmä šialenej sovietskej štvorke). Dokonca by som povedal, že boxerské scény tejto série nikdy neboli jej vrcholom; tým sa stali postavy, vzťahy, dialógy. Dvojka je malá, v dobrom sivá, psychologická dráma. Lenže jej predsa len chýba údernosť jednotky. Postavy poznáme, dokonca i ústredný "záporák" zostal ten istý (!). Všetko sa točí v jednom kruhu a nič nové neprichádza. Ale inak fajn. Dvojka bola krásna krasojazda. Rozpočet sa síce oproti jednotke zvýšil "až" na 7 miliónov, ale to i celosvetová tržba (na fajnových 2OO). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak druhej dil presne navazuje tam, kde prvni skoncil, pricemz jeste zopakne zaver zapasu z minula, takze by se mohlo zdat, ze to je proste navazani na puvodni dej a rozvinuti osudu jednotlivejch postav. Coz sice jo, ale vicemene to je podruhy to samy a drobet hur, jelikoz uz to je proste podruhy a nektery herci uz do toho tolik nedavaj. Na druhou stranu se dost zlepsily zapasy (teda ten jeden), uz to vetsinou vypada, ze rana fakt dopadla, navic solidne ozvuceny a vsude caka pot, sliny a sem tam krev. Na jednicku to sice ani omylem nema, ale ze by to bylo nak vyrazne horsi se rict neda, takze slabsich 5*. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Dvojka má pár dobrých míst a silný tréningo-boxérský finiš (s legendárním odpočtem), ale jinak je to blah blah celkem nuda. Zabít Adrianu. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Rocky podruhé. Tempo je mírně vláčné a některé scény možná trochu zdlouhavé. Středobodem filmu je pro mě Adrianina neočekávaná podpora manžela, těch několik slov je neuvěřitelně motivačních a energii budících. Počínaje tímto okamžikem se druhý Rocky vrací do zajetých dynamických kolejí prvního dílu, následuje tréninková montáž zvýrazněná Mickovými originálními metodami, pokračováním jest Rockyho běh ulicemi a opětovný výběh po schodech k místnímu muzeu umění. Není však již sám, stojí za ním celá Philadelphie. Závěrečný zápas je větší než ten předchozí, je však očividně příliš nahraný. Hudba samozřejmě lahodí uším stejně jako minule. Film je zahrán opět velice dobře, více prostoru dostal Weathers i Meredith. Za posledními slovy Rockyho směřujícími k Adrianě již nabíhají titulky, oblékám si tepláky a děravé tričko, proplížím se dírou v plotě k sousedovi do kurníku, kde mu ukradnu spící kuře. Vzápětí ho pokládám na trávník u nás na zahradě a dávám mu tři vteřiny náskok... 70% 200 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Ani druhý díl mě nezklamal. Sice nedosahuje kvalit jedničky, ale i tak se mi to líbilo. Sylvester pro mě nikdy nebude špičkový herec, ale do role Rockyho se vyloženě hodí a navíc to zvládl i z režisérské židličky. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"On mi doporučil, abych už neboxoval a já jsem si doporučil, že budu." Odveta Rockyho s Creedem se mi líbila, ale to, co tomu předcházelo, mě nedonutilo oprášit boxerský rukavice. Rockyho finanční negramotnost sice byla roztomilá, stejně tak shánění intelektuálskýho zaměstnání, ale já jsem prostě celou dobu jenom čekal na to, až Rocky pochopí, že slovo NEMŮŽU neexistuje. A pak už přišel očekávanej trénink, motivace, běhání, hymna, porod, box a pro mě poměrně dost zábavy. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Překvapuje mě, jak málo zaostává druhý díl za prvním. Na pokles jsem byl připravený. O to víc mě překvapilo, že nebyl zas tak znatelný. Příběh se příjemně rozvinul a Stallone zahrál hloupého burana, který se "náhodou" dostal ke štěstí, skvěle. Vadil mi přes míru přidaný patos (scénu, kdy za Rockym běží dav čítající stovku dětí, jsem nepochopil), ale jinak jde o překvapivě dobrou podívanou. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

pro mě osobně MNOHEM lepší než první díl. A´t se snažím sebevíc, nenacházím jedinou věc, kterou bych druhému boxerskému opusu mohl vytknout. Především: Stallone je jako scénárista výborný! Ve filmu není jediná zbytečná scéna. Děj se neustále sune dopředu, ani na chvíli nenudí, což byl hlavní problom, který jsem měl s prvním dílem. Stallonovi se podařilo velmi důvěryhodně a neokázale znázornit Rockyho, jako chlapa, který ví, že není dvakrát chytrý ale dělá, co umí. Zároveňje s podivem, že se mu podařilo vyvarovat se všeho patosu a s žánrovými klišé pracuje velmi umě. Stallone zároveň dokazuje, že UMÍ hrát (nejmarkantnější je to opět ve scénách s Adriane. Chemie mezi ním a Talii Shire je přímo unikátní. Stallone zároveň obstál jako režisér a celá tréninková montáž je prostě výborná, stejně jako závěrečný souboj. Zpomalené záběry mě dostaly!! Takovýhle Rocky se mi líbí! Ne ten první.. Ten druhý by si býval zasloužil Oscara. Zcela bez legrace.! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Pořád slušnej film z boxerskýho prostředí, ale na jedničku to nemá. Poprvé je prostě poprvé a krom toho sem ve filmu zlaslech Václava Tittelbacha jako komentátora v TV a to bylo na mě trochu moc ()

choze 

všechny recenze uživatele

Rocky s celou původní partou, schématem (výzva, pochyby, tréniková montáž, finální zápas), úžasnou hudbou, napínavou a drtivou závěrečnou bitvou i s naivními průpovídkami je zpět a Sly - tentokrát i z režijní stoličky - skrz něj ventiluje svoje vyrovnávání se s čerstvě nabytou slávou. Slušné pokračování, kterému díky navýšenému rozpočtu chybí syrovost jedničky a taky scénář předepisuje Rockymu trochu moc smůly (dyslexii, hrozbu, že v ringu oslepne, manželku v kómatu). A tygr v zoo i na bundě jako by předjímal třetí díl, kde fanfárovitou hudbu doplní pecka Eye of the tiger. ()

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama