Reklama

Reklama

NASA a SpaceX: Cesta do budoucnosti

(TV film)
  • USA NASA & SpaceX: Journey to the Future

Obsahy(1)

Odborníci ze SpaceX a NASA chtějí změnit způsob zkoumání vesmíru a díky přístupu do střediska odhalíme, jak přepraví nejmodernější technologie člověka na Měsíc, Mars a dál. (Discovery Channel)

Recenze (9)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Konečně "druhý zlatý věk letů do vesmíru" se zásadním zapojením komerčních společností. Tady to je sice v podstatě jedno velký SpaceX/ NASA promo video, ale koho vás to zajímá, velmi pěkný přehled dění a testů předcházejících misi Demo-2 s první dopravou lidské posádky. Vděk za Muska - pasovat lidstvo na multiplanetární se mi jeví jako solidní gól a jednoznačná priorita #1. Až nás trefí šutr, nebo si to tady sami dojebeme, budeš rád! ()

Dalfor 

všechny recenze uživatele

Dokument především o lodi Dragon a raketě Falcon 9. Testy, které musely být splněny, aby mohli být astronauti dopravováni do vesmíru a nové technologie, které zde byly vyvinuty. Jsou zde informace o vzniku SpaceX, záběry z továren a komentář od Elona Muska, astronautů z mise Demo-2 a dalších. Už se těším, až se budu koukat na dokument o Starship(starship vs falcon9). =) 9/10 ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Od posledního dokumentu a šílencích, kteří konstruují rakety know - how soukromých vesmírných společností zase pokročilo. Američané vsadili jak jinak na soukromé společnosti při dobývání vesmírů. Jen nevím jestli je dobrý nápad, aby kapitalismus expandoval do vesmíru, když kvůli němu už kolabuje naše planeta. ()

classic 

všechny recenze uživatele

„NASA a SpaceX: Cesta do budúcnosti” , nejde mi totiž do hlavy, ako mohla vôbec táto spoločnosť poslať človeka na Mesiac, keď už v roku 2011 zrušila program kozmických raketoplánov, čiže ak sa chcel ísť "Yankee" pozrieť, trebárs na ISS, musel na to využiť ruský Sojuz !!! Vtedajšia technológia bola zrejme na úrovni dnešných, lepších kalkulačiek, a tak nech mi to ktokoľvek vysvetlí, ako sa im to vlastne podarilo... ? Odvtedy uplynulo už neuveriteľných 50 rokov a stále nie sú schopní zopakovať svoj tzv. úspech. Neustále všetci špekulujú o kolonizovaní Marsu, ale nech najprv idú láskavo poriadne preskúmať Lunu, a až následne potom vizionár Elon Musk zariadi, aby sa i tento sen stal raz skutočnosťou a tých 5 hviezdičiek nie je pre "Národný úrad pre letectvo a kozmonautiku" , ale práve za túto nadčasovú a súkromnú firmu, ktorej veštím priaznivé zajtrajšky ! ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Pre nadšencov dokumentárnych filmov o kozmonautike, lietania do vesmíru, atď. je to určite užitočný dokument. Nevýhodou týchto dokumentov je, že za pár rokov už nebudú aktuálne a pozerať skoro 85 minút polemizovania a riešenie vyriešeného je neatraktívne. Ja osobne som zvedavý ako to bude za 10-20 rokov. Som zvedavý, či sa dožijem, že ľudstvo pristane na marse, či tam budú lietať ľudia na výlet a kam sa stihneme dostať skôr než sa sami zničíme. Vlastne otázka by mala byť postavená tak, či stihneme kolonizovať inú planétu skôr ako si túto nenávtratne na minďár zničíme, že bude prakticky neobývateľná. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama