Reklama

Reklama

Boxer Rocky Balboa si užívá bohatství, které jako mistr světa získal. Bojuje pouze proti snadným protivníkům. Pak je ale vyzván arogantním Clubberem Langem. Rocky výzvu přijímá, aby ještě jednou dokázal, že je jen jeden mistr. Jenže se stane nečekané: Lang vyhraje a stane se novým mistrem. V Rockyho už nikdo nevěří, kromě jednoho člověka: někdejšího mistra světa Apollo Creeda. A právě on se pokusí povzbudit Rockyho bojovného ducha a dostat jej zpět do vrcholné formy… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (480)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Nejkratší a taky nejpodceňovanější díl Rockyho série. Jednoduchost a polopatická přímočarost je věc, která vadit může i nemusí, každopádně film přinesl nesmrtelná a ne tak "hvězdná" témata, jež jsou nedílnou součástí sportu: ztrátu sebedůvěry, uměle vytvořené tituly, spojenectví někdejších rivalů. Mr. T je navíc naprosto ikonický soupeř, byť mu černobílé ztvárnění jeho "hladového" charakteru trochu škodí. Jako bonus Hogan a poprvé "eye of the tiger, man". MNOHEM lepší film, než ta populární cold war sračka, která přišla po něm. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle já říkám nápad idiota - třetí pokračování jen ždíme. Clubber Land v podání Mr.T (to jsou jména) se však doslova překonává a to i přesto, že Hulk Hogan by zasloužil nakopat a je jedno kam. Scénář už nepřináší nic nového, proto se začíná vkrádat neodbytná nuda. Je jasné proč vznikaly stále další díly - Diváci chtěli vidět Rockyho. Že uškodí celkové úrovni jim asi nedošlo. Naštěstí Stallone je docela zručný režisér. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Já vlastně výtky, že "je to potřetí totéž", trochu chápu, protože Rocky stejně jako jiné série opravdu opakuje jednu oblíbenou šablonu, jenomže bylo by nefér nevidět, jak důmyslně tu šablonu obměňuje. Hlavní hrdina se od minulého dílu změnil - během neustálého vítězení se stal celebritou, zbohatl, usadil se a trochu zpohodlněl, aniž by o tom věděl (a taky se naučil točit reklamy). Takže přijde rána (vlastně spíš lavina ran) a on se musí zase rvát, probudit to, co usnulo, a tak dále, znáte to. Rocky je typický hrdina a divákům bělají palce, jak mu je drží. Stallone opět napsal, natočil a zahrál to, co lidé i on sám chtěli vidět, a opět mu to vyšlo. Navíc, pravděpodobně aby odlehčil brutalitu Mr. T., tentokrát do scénáře zapracoval i humor (zápas s Hulkem Hoganem je úžasně vtipný a Burges Meredith a Burt Young také perlí), a závěr, to je přímo óda na přátelství. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný díl Rockyho, který trochu vybruslil ze starých kolejí - Rocky už není prezentovaný jako chudý nesmělý ňouma, ale jako boháč, který ví, co chce. Někomu ta změna může vadit, mně naopak tenhle díl sedl mnohem líp než dvojka. Apollo se navíc na roli trenéra skvěle hodí; po boku Rockyho ho vidím mnohem radši než jako toho tvrďáka, co proti němu stojí v ringu. No a konečně nesmím zapomenout na tu krásnou stylovou písničku Eye of Tiger, bez které si dnes Rockyho jaksi ani nedokážu představit... ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Ne, ne a ne. Úroveň ságy v této části prudce klesá. Pryč je Sylvestrův výkon. S ním zmizelo i to kouzlo neznámého boxera, Rocky je na špici, má všechno a už to zkrátka není ono, vše, včetně režie a hlavně zápasů, které už vypadají opravdu vykonstruovaně chybou kamery, mi přišlo velmi odfláknuté, tohoto dílu se mohl Stallone vyvarovat. Jediným plusem zůstává nový soundtrack Eye of the tiger. 40% ()

Galerie (99)

Zajímavosti (99)

  • Podľa Sylvestra Stalloneho Mr. T a Carl Weathers spolu nevychádzali a pri mnohých príležitostiach sa hádali. Toto je evidentné počas scény, kde sa Apollo (Carl Weathers) blíži k Langovmu (Mr. T) rohu a chce mu potriasť rukou - Lang mu odoprie podať ruku a začne naňho slovne útočiť, bolo to chvíľu po tom, čo sa pár pred natáčaním scény spolu pohádali. (Pat.Ko)
  • Stalloneův (Rocky) mladší bratr Frank Stallone nazpíval písně „Pushin“ a „Take You Back“. Hudbu k písni „Pushin“ složil Bill Conti. Při zpěvu písně „Pushin“ je Frank na malý okamžik vidět na rohu boxerského ringu. (Rominator)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama