Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rocky Balboa doprovází svého přítele Apolla Creeda do ringu při zápasu proti ruskému boxerovi Ivanu Dragovi. Drago je na Creeda příliš silný a bohužel ho v zápase zabije. Balboa se viní z Creedovy smrti a je odhodlán Draga porazit. S pomocí Creedova bývalého manažera Dukea odcestuje do Sovětského svazu, aby se s Dragem utkal. (Filmbox)

(více)

Recenze (857)

POMO 

všechny recenze uživatele

Pozrieť si tento film s niekoľkoročným odstupom je zážitok, na aký sa nezabúda. Rocky IV je stelesnením všetkého, prečo sme milovali akčné filmy osemdesiatych rokov. Dobrý oceľový muž vs. zlý oceľový muž, dobrá Amerika vs. zlé Rusko, a keď chcete, tak aj sila čistého ducha prírody vs. sila modernej techniky. Máme tu pomstu zabitého kamaráta, tvrdý tréning i finálny zápas, ktorý oplýva takým energickým nábojom, že sa vám chce vstať a rozdať si to s kvetináčom. Všetkým týmto sa vo svojej dobe mohli pochváliť desiatky filmov, ale iba niekoľko z nich to všetko dokázalo naservírovať s takým nadhľadom a šoumenstvom, a v tak dynamickom videoklipovom balení ako Rocky IV. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Celou tuto sérii beru s velkým nadhledem a pasáží, které mě v jednotlivých dílech ještě před x lety přišly dost husté a teď naopak směšné, přibývá. Nicméně čtyřku mám dost ráda, i když v momentě, kdy Sly sedí za volantem a zatímco jde střihaný klip z předešlých dílů, do hudby je přeříkáván český text (z keců, u kterých snad musí dnes trpět i sám autor) písničky, se o mě pokoušejí mdloby. Na druhé straně mě tahle pohádka o poctivém houževnatém sportovci, který se postaví reprezentantu nepřátelské země, protože "když já jsem se moh změnit, tak vy se můžete taky změnit", dostává. Rocky zároveň potvrzuje mou teorii, že k svalům není třeba drahých posilovacích přístrojů, stačí naštípat pár kubíků dříví a...... třeba mě nosit na rukou :-)). ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Nostalgie je mrcha :o)) Jo, tak na tomhle jsem jako malej taky ujížděl. Neodolatelně naivní dozvuk studené války. To ani nejde, aby jste nefandili američanovi, kterému musí ke tréninku stačit zvedat kládu a běhat po zasněžené krajině, na rozdíl od rusáka, který je opečováván týmem fyzioterapeutů ve špičkových podmínkách. Skoro jsem měl chuť vytáhnout americkou zástavu a fandit Slyovi na plné hlasivky :o) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Rusko - americký souboj století! Ivan Drago vs. Rocky Balboa. Co Drago udeří, to zabije, aneb moje rozloučení s Rockym (až do natočení Rockyho Balboy, of course). Pátý díl totiž nestojí za nic...zato ten čtvrtý kromě jistého politického podtextu obsahuje i pokus o poselství o vítězství přírody nad technikou, jestli se to tak dá říct. A i tento Rocky má výborný soundtrack. Výsledkem je něco, co je možno pokládat za esenci akčně videoklipového stylu osmdesátých let - a překvapivě i něco, co neuráží divákův vkus a inteligenci...pokud tedy nejste Aki Kaurismäki;) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ze všeho nejradši mám ty protáhlý komoušský ksichty když tam ten jejich rusáček od Rockyho fasuje jednu za druhou. Tady není co řešit, cokoli co je proti komoušům je neskutečně romantická záležitost ze který je mně příjemně na těle i duchu. Tenhle Rocky má v sobě neskutečnou energii, špičkovej osmdesátkovej popíček , treninkový dávky co by sundali i vola a hlavně pokoření komoušů. Bejt stylovej a mít tu možnost, dám 50 bílejch pěticípejch hvězdiček, ale máme jich tady jen pět a ještě ke všemu rudejch. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší díl celé série. Esence Rockyho. Ivan Drago neortodoxní, zlej, přísnej. Atmosféra krásně dobová, osmdesátková. Soundtrack geniální, co skladba, to hit jako blázen. Navíc je to celé hrozně jednoduché, jednoznačné a děj i z toho mála těží maximum, tedy má zásadní vliv na další díly. Tento díl jsem si hodně užíval. „Když umřel, tak umřel“ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nový dech do zničených plic Slye a celé série o Rockym. Bohužel poslední vydechnutí v podobě nejlepšího dílu série. At žije ideologie :) kdyby to bylo takto jednoduché... ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Sylvester Stallone .. Znovu se nenarodíš, můžeš se jen změnit... Sylvester Stallone se ovšem nemění, i když stárne. A Rocky IV je podařený film, kterým ve své filmové "boxerské" kariéře opět zabodoval - téměř tak, že se vyrovnal výborné první části. Odložená je citlivost naopak je snímek silně ideově podbarvený, horká hlava v úvodu, chladná pomsta v závěru. Přímočará jízda zaujme tréningem v nehostinné přírodě či přesně volenou energickou hudbou. Jen nepotěší agitačním koncem. 70%. ()

Radek99 odpad!

všechny recenze uživatele

Přenesením studené války do boxerského ringu vznikla jedna z nejstupidnějších propagand, která se kdy ocitla na filmovém pásu... Je to až s podivem, že tenhle film byl natočen v osmdesátých letech, dýchá z něj totiž atmosféra let padesátých. Není to produkt entertainmentu či filmové zábavy, ale spíše ideologie a studené války... Oslava stupidity, naprostý odpad. Ultrazábava manipulovaných... ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Nejlepší díl ! :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Vince DiCola: 1. Burning Heart - Survivor [3:51] ,2. Heart's On Fire - John Cafferty [4:06] ,3. Double Or Nothing - Kenny Loggins/Gladys Knight [3:42] ,4. Eye Of The Tiger - Survivor [3:46] ,5. Training Montage - Vince DiCola [3:40] ,6. War - Vince DiCola [5:54] ,7. Living In America - James Brown [4:42] ,8. No Easy Way Out - Robert Tepper [4:21] ,9. One Way Street - Go West [4:37] ,10. The Sweetest Victory - Touch [4:25] ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale já mám tenhle díl úplně nejvíc ráda.. celá série i nejnovější Rocky Balboa se mi líbí.. jsem zasažena Rockyho syndromem... ale Rocky Balboa versus Ivan Drago.. podívaná za všechny prachy.. hlavně příprava na zápas v Rusku :) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Při vzpomínce na zápas v SSSR nebo i jen při přečtení některých zdejších komentářů citujících hlášky přímo z filmu mi přeběhne mráz po zádech a je správná chvíle zapomenout slova jako "propaganda". Dlouhý vzpomínkový flashback při jízdě autem, trénink ve sněhu, Drago ničící zařízení v posilovně a někde vzadu v hlavě hlas, který mi říká, že takhle fandit bych měl fandit možná tak ve dvanácti, nikoli po třicítce. Nejbombastičtější a po zásluze nejlepší díl série. ()

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Rocky se dočká dalšího spin-offu

Rocky se dočká dalšího spin-offu

29.07.2022

Boxerská franšíza kolem Rockyho se rozroste. Po Creedovi se totiž vlastního filmu oficiálně dočká také Rockyho nemesis Drago. Scénář ke snímku od studia MGM chystá Robert Lawton (Crave), který mimo… (více)

Creeda 2 natočí Stallone

Creeda 2 natočí Stallone

10.10.2017

Boxerská sága o Rockym se před dvěma lety dočkala spin-offu se synem Apolla Creeda. Film za 35 milionů dolarů vydělal 173 milionů a dovedl Stalloneho ke Zlatému glóbu a nominaci na Oscara, takže není… (více)

Comeback osmdesátkových borců

Comeback osmdesátkových borců

26.11.2008

Dobrá, není to tak úplně comeback, protože hoši vlastně nikam neodešli. Celá ta léta nám zůstali věrní. Jean-Claude, Steven, Dolph. Pořád natáčejí filmy jak na běžícím pásu, ale většina z nich se… (více)

Reklama

Reklama