Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úspěšná a divácky oblíbená hořkosladká komedie o životě, v níž hlavní roli hraje láska, odvaha, smích i smrt. Film vznikl podle scénáře Haliny Pawlowské, která tu čerpala inspiraci ze svého vlastního rodinného zázemí. Autorka v něm s humorem a ironií sobě vlastní, ale i s pochopením a soucitem vzpomíná na svého otce a další svérázné a zemité příbuzné, pocházející ze Zakarpatské Ukrajiny, na své mládí a s ním spojené nešťastné lásky a ztracené iluze. Vše na příběhu Olgy, jejích přátel, rodiny a vrstevníků, odehrávajícím se v průběhu dvaceti let, které prožívalo Československo po ruské okupaci. Peripetie hrdinů jsou nahlíženy s ironií a humorným nadhledem. Střídají se zde bouřlivé komediální situace se slzami. Hrdinové této komedie však už ví, že nepodlehnout, nevzdávat se, mít rád a nezapomenout se smát je platné a dobré… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (204)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me mile prekvapilo, opravdu vyborna komedie. I kdyz je to spis takova tragikomedie, tak jsem se skoro po celou dobu filmu fakt skvele bavil. I kdyz Halinu nemam rad, scenar se ji fakt poved a az na par hluchejch mist je to super. Herci predvadi skvely vykony, nema cenu je tu vsechny vyjmenovavat, takze jen toho nejlepsiho a to byl Franciszek Pieczka. Predvadi skutecne vynikajici vykon, ale chvilku jsem si musel zvykat na jeho prizvuk. Chylkova je taky super, ale na skolacku fakt nevypada. Je fajn ze to neni film jen o casti zivota, ale je rozdelenej do jednotlivejch kapitol, kde kazda zahrnuje urcitou cast zivota Olgy. Steindlerovi se fakt poved super film a Ceskyho lva si zaslouzil. ()

Koprska 

všechny recenze uživatele

Styl Haliny Pawlowské prostě můžu... Její styl humoru spojený s tragickou černí mi sedí. Režisér odvedl opravdu dobrou práci a hudba lahodí a pohladí.. :) I když knižní předloha byla lepší a dle mě na to má Chýlková zvlášť ze začátku citelné nevýrazové prvky.. Ale buďiž... Prostě další z těch, které se neokoukají a potěší.. 93%... ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Oj. Tak asi takhle. No když bude 14 - ti letou dívku hrát nepříliš pohledná 30 - ti letá paní, tak to asi většina pozná. Nejenom, že jsem to poznal, ale neuvěřitelně mi to vadilo. Nebylo to však jediné co mi na tomto počinu vadilo. Vadilo mi vlastně, že vůbec vznikl. Nedovedu ho ani pořádně zaškatulkovat. Bezesporu se tváří jako takový ten typ komedií, který každý jako komedii označuje, ale vlastně se nikdo ani nesměje. Za zmínku v tomhle filmu stojí snad svérázný přístup k filmu, kdy film je vlastě podaný jako takové vyprávění se vším všudy a za zmínku stojí ještě role i výkon toho Poláka, jehož jméno si netroufám skloňovat. Zbytek je taková omáčka bez výrazné chuti. Hvězdička maximálně. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

To, že Ivana Chýlková sa radí medzi českú hereckú smotánku asi už vieme,ale aj tak nám svoje umenie znovu dokazuje.Toto ale až tak doslova neplatí o Milanovi Šteindlerovi , ktorý nás milo prekvapil svojim režisérskym citom pre súlad komédie a drámy , resp. komických a dramatických situácií.Pri hrubej analýze filmu čo ale diváka určite najviac pobavilo a v mysli zostalo bol českým okom netknutý herec Franciszek Pieczka. P.S. : veľké prekvapenie. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Kam jdeš ??" - "Do Zanzibaru.." ;) Poetická cesta plná trapnosti do hlubin Halininy duše.. Tady se ještě Banánový rybičky V žitě nepásly.. Další důkaz, že Sklepmistr Šteindler, než se zaprodal, čemu se zprvu vysmíval, filmy opravdu točit uměl.. Navzdory Halině Pawlovské, nemluvím o scénáři, ale zejména o její knize, kterou nelze nazvat jinak než šmírou.. Kdyby psala scénář a onu antinovelu s nějakou logickou či profesně důstojnou posloupností, pak by tenhle biják platil za adaptaci vskutku inspirativní.. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (15)

  • Dáša (Tereza Brodská) má v bytě sovětský televizor Rubin C714D z roku 1976. Jednalo se o jeden z prvních barevných přijímačů v Československu. (sator)
  • Podivín (Radomil Uhlíř) má maďarský kazetový magnetofon BRG MK27 vyráběný v roce 1980. (sator)

Reklama

Reklama