Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(39)

Recenze (7)

Diego 

všechny recenze uživatele

Jediné, co si z tohoto serialu pamatuju bylo to, že patřil k mým oblibeným, spolu s Tátou sekáčem..nj..bylo mi tak sedm osm = ) ()

Opsha 

všechny recenze uživatele

Jo, jo tohle dávali na Primě (tehdy ještě Premiéře) když mi bylo asi pět. Dějovou linku bych asi z paměti nedal, zato si moc dobře pamatuju démona v podobě oblaku s okem a jeden díl s netradičním výkladem Perníkové Chaloupky.Tuším, že to bylo místy horrorové a docela drsné - když to viděla máma, lekla se a vyhnala mě od televize. ()

Reklama

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Seriál o mladé dívce žijící kolem roku 1920, jež je upoutána na vozík. Jednoho dne zjistí, že se ji pokouší zabít zlý démon. Naštěsí jí pomáhá tajemná žena Hemera... Francouzská variace na japonské anime (hlavně ty Miyazakiho s mladou ženskou hrdinkou) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Celých 39 epizod čítá tahle surrealistická záležitost pro plus mínus desetiletá děvčata ze společné dílny Francie a Japonska. Myslím, že jsem tehdy při sledování na Premiéře byla ještě o kousek mladší, ale opravdu jsem tomu propadla. Dnes chápu proč, ty magické snové výlety z 20. let do minulosti i do pohádek. Výlety po celém světě, kde ve skutečném životě děvče na vozíku mohlo chodit… Fascinující i po těch letech. Běžně se dá seriál shlédnout v originále, s češtinou je to horší. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Děj tohoto animovaného seriálu se odehrává kolem roku 1925 v malém francouzském městečku Villacoublay. Jedná se o poněkud surrealistický seriál, v mnohých ohledech napodobující japonské Anime. Ve snech ochrnuté Klementýnky přibližuje divákům různá historická období, ale i známé literární hrdiny a pohádkové bytosti. Do toho přimíchaná trocha napětí a zápasu dobra se zlem v podobě bohyně Hemery a ohnivého démona Malmotha. Klementýnku na jejich dobrodružných výpravách doprovází mluvící a létající kočka Vrtule, která často perlí hláškami. Ve výsledku jde o poměrně kvalitní, ničím neurážející dílo. Epizody z 2. série, odehrávající se v reálném světě se mi ale líbí o něco víc, zvlášť mé oblíbené jsou ty z Afghánistánu (33. Malmothova snoubenka), Číny (34. Drak v oblacích) a Ruska (35. Blázen). Celkový dojem trochu snižuje odfláknutý český dabing s minimálním počtem dabérů, na druhou stranu ale vznikl roku 1994 v samém začátku stanice Premiéra TV, tudíž se tento nedostatek dá odpustit. 80% ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama