Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Společně se zapsali do dějin argentinské kriminalistiky. Dva muži, dva milenci, dva zločinci. Společně s komplicem přepadali a vykrádali banky po celé zemi. Byli nepolapitelní a zůstávala za nimi temně rudá krvavá stopa. Nakonec však i oni narazili. Během akce dojde k divoké přestřelce, v níž je jeden z lupičů zraněn. Poslední šance spočívá v útěku do Uruguaye. Na cestě však potkají prostitutku Giselle a ta jim zlomí vaz. Svoboda je příliš daleko. Snímek byl natočen podle skutečných událostí, jež se odehrály v Argentině v roce 1965. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

FrodoF 

všechny recenze uživatele

Celkem originální lupičský film o dvou zlodějích homosexuálech, který by byl spíš na 4*, kdyby nebyl často dost zdlouhavý, to především v pasáži se skrýváním (ta by chtěla zkrátit tak o 15 minut), která je ale podle mě dost autenticky natočená. Ale konec je fakt skvělý, takový trochu leonovský, osudový a hlavně silný. ()

Rybizek 

všechny recenze uživatele

První 3/4 filmu byly opravdu úmorné, až posledních několik minut trvající velmi akční přestřelka stojí za shlédnutí. Ale vzhledem k tomu, že je to natočeno podle skutečné události a jedná se o poněkud choulostivější téma (trochu mi to připomínalo Almodóvara :), které velmi okázale převedl na plátno, tak si to ode mě těch 39% zaslouží. ()

Reklama

fredisek 

všechny recenze uživatele

Maravillosa! Někoho milujete a možná právě proto ho podvádíte. Honí se za vámi policie ze dvou států a vy stále věříte, že uniknete. Slibujete si lepší život a zatím se hrabete v marastu a zjišťujete, že sůl nad zlato. Příběh zajímavě protíná vztahy hlavních postav s klasickou gangsterskou zápletkou. S latinskoamerickým temperamentem doslova vyřvává otázku o tom, co vlastně ve svém životě řešíte? Sami sebe, nebo svoje problémy, nebo obojí? A co když se to všechno prolne? Pak přijde epické finále, které vám nedává dvacet minut dýchat (jak aktérům, tak divákům). Stylové a přitom civilní drama, které ukazuje, že vztahy jsou vždycky potíž, ať jste pacifista, nebo grázl. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Gangsterka podle skutečné události z 60.let mi většinou připadala jako záminka k ukazování lidské zvrhlosti a vztahu dvou lupičů-sodomitů. Tento formálně dobře natočený film v závěru vyznívá jako rafinované podobenství současné revoluce, která probíhá v euro-americkém světě. Prachy - sex - sodomie! Dvě hvězdičky je třeba dát za umění, Marcelo Piñeyro má bezpochyby veliký talent, (nicméně stopáž by se jistě dala zkrátit na 2/3), bohužel obsahové kvality film nemá, ba naopak, jde o závažné zápory. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Argentinská gay macho gangsterská balada. 1) Šedesátá léta minulého století. Stále živý peronismus i příchod nových osvobozujících ideí, jež symbolizuje dobová pop music. Ricardo Piglia píše svou novelu Plata Quemada v roce 1997, novelu reflektující skutečné události, které se odehrály v průběhu šesti týdnů v Buenos Aires a skončily v sobotu 6. listopadu 1965 v Montevideu._____ 2) Film ovšem není pouhá gangsterka. V druhém plánu se rozehrává fascinující vášnivý gayovský vztah, jemuž kriminální charakter filmu a mravní relativismus hrdinů tvoří jenom nutný kontrapunkt. Film není ani o gangsterech ani o homosexuálech. Je o vášni, kterou hrdinové nezvládají, se kterou si nevědí rady, kterou se nechávají zmítat. Chování všech tří hlavních postav (nejen schizofrenika Angela) je nevypočitatelné, všichni neustále lavírují na hranici života a smrti, cti a zrady, lásky a nenávisti._____ 3) Výborná hudba, zajímavý střih, výborní herci (los mellizos jsou skutečně chvílemi nerozeznatelní), výborná atmosféra snímku. Nejenom homosexuálům garantuji výborný filmový zážitek. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama