Reklama

Reklama

Děs

Trailer

Hlídačce pocuchá nervy pár děsivých událostí a taky návrat biologického otce jejího svěřence, kterého propustili z psychiatrie. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Britský snímek „Fright“ je docela dobrou ukázkou psychologického hororu, kdy vlastně nejde o nic jiného než o to, že se v domě objeví zlo v podobě muže, který to nemá v hlavě v pořádku, vidí něco, respektive někoho, kdo tam vlastně vůbec není, což nakonec vede k tomu, že jsou všichni přítomní v ohrožení. Ale zapadá to do sebe a je to natočeno tak, že z toho nepříjemné pocity mít budete. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

První film, který nepochybně ovlivnil celou řadu filmů o osamocených dětských opatrovatelkách (When a Stranger Calls) v cizích domech. Hlavní hrdinka (Susan George) je naštěstí dostatečně atraktivní na to, aby na své vnady utáhla celý film. Jeden z pracovních názvů filmu dokonce zněl "Night Legs". Úvodní minuty vzbuzují dojem dalšího "haunted house" hororu, ovšem Fright se vyvíjí úplně jiným směrem. Sic předvídatelně, ale to vůbec nevadí. Druhá půlka je totiž pořádný psycho thriller. Trocha strašení se odehrává jenom na začátku. ()

Reklama

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Ultralevná, ale moc příjemná klasika, která vyšlapala cestu spoustě následovníkům. První půlka atmosférický horor - ponurý dům, skřípající zvuky, stíny za oknem, lekačky... Ve druhé pak přijde na řadu napětí, psychický teror, vražda, znásilnění a pláč. Díky krásné Susan George (Straw Dogs) jsem si naivní až hloupou postavu Amandy velice oblíbil, během filmu se o ni strachoval a fandil jí. Takže hlavně za ni dávám 4 hvězdy a odpouštím slabšího záporáka, slabší závěr i občasný scénáristický zádrhel. ()

MacGuffin 

všechny recenze uživatele

Studentka Amanda (Susan George) hlídá dítě Lady Helen (Honor Blackman). Pozdě večer klepe na dveře odlehlého domu bývalý manžel Helen, Brian (Ian Bannen). Amanda jej pustí dovnitř. Osudná chyba! Brian je totiž krvelačný šílenec..., H. - Susan George (Amanda); Honor Blackman (Helen); Ian Bannen (Brian); John Gregson (Dr. Cordell); George Cole (Jim); Dennis Waterman (Chris); Tara Collinson (Tara) ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Velmi slušné. Fright zpočátku naběhne jako horor o strašidelných domech, a i když námětem evokuje například nedávný Dům ďábla (2009), pozvolna se ubere do přízemnějších vod, konkrétně do psychologických. Film není nijak krvavý a už vůbec ne brutální, ale je pěkně natočen, má několik silných momentů a ke konci se zvrhne v šílené drama. Za pozornost stojí hlavně překrásná Susan George v hlavní roli tyranizované chůvy, která v témže roce zazářila po boku Dustina Hoffmana v kultovních Straw Dogs. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama