Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve velkoměstech nejspíš není nikdy dostatek volných bytů. Ve Washingtonu, v době války, kde Connie Milliganová nabízí k pronájmu jeden ze svých pokojů, to platí dvojnásobně. Dlouhou frontu zájemců, kteří přišli na její inzerát v novinách důmyslně překoná stárnoucí rentiér Benjamin Dingle. V části pronajatého bytu, v němž potřebuje zůstat jen několik dní, se rychle zabydlí. Pečlivě propracovaný dívčin plán na jejich společné ranní využívání pokojů a příslušenství zkomplikuje tím, že tajně sám přijme ještě dalšího podnájemníka... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

Flego 

všechny recenze uživatele

Začalo to úplne báječne a malo to rozbehnuté na skvelú komédiu. Lenže od polovice sa všetko začalo zadrhávať, humor sa postupne vytrácal. Charles Coburn ma stále presviedča, že bol výborný herec. ()

Chegi 

všechny recenze uživatele

Paradoxně (lehounce) slabší než budoucí remake s Cary Grantem, ale i tak naprosto úžasná komedie, které vévodí Jean Arthur v roli spořádané a velmi, velmi prakticky založené ženy, která udělá osudovou chybu, když si nechá do bytu nastěhovat pana Dinglea, "Full steam ahead!". To vede k sérii geniálně vypointovaný scének odehrávajících se víceméně na rozloze jednoho bytu. Rozhodně nadprůmerná komedie 40. let, zvláště po scénáristické stránce!! ()

Reklama

Houdini 

všechny recenze uživatele

Oscar 1 : Herec VR - Charles Coburn + 5 nominací: Nejlepší film, Režie, Herečka HR - Jean Arthur, Scénář, Námět ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Film obsahuje pár neuvěřitelných zápletek a pokud jde o zábavu víceméně suchý humor, u kterého se člověk prvoplánově nezasměje, ale ve skrytu mysli si uvědomuije, že ho baví. Začátek je absurdní - kvůli nedostatku bytů mladá žena pronajme půlu vlastního bytu a ne tak někomu, přes protesty se k ní nakvartýruje postarší baculatý muž, který má drzost polovinu své poloviny pronajmout mladému muži. Onen stařík se projevuje jako lidumil, který chce dát mladé lidi dohromady, by%ť trochu neortodoxně. Zkraje komedie se mění v romanci, místy vážnou, místy zábavnou, a to je asi její největší originalita - člověk občas už neví, co je vážné a co vtip. Přesto je příběh, i s pár zvraty, dost přímočarý s místy jde proti logice. # [viděno: monitor, sluchátka, no sub] # příběh 6 | hudba 7 | humor 3 | akce 0 | napětí 1 | pustil bych si znovu 6 ()

antober 

všechny recenze uživatele

(3.5 hviezdičky) Vydarená a kvalitná komédia režiséra Georgea Stevensa, ktorý neskôr natočil "Miesto na výslní" s Montgomery Cliftom a Liz Taylor a western "Shane". Za vojny bol vo Washingtone nedostatok bytov a preto sa nemôžeme čudovať nezadanej Connie (v podaní skvelej Jean Arthur), že je zlostná, že jej spolubývajúci pán Dingle (Charles Coburn v oscarovej vedľajšej úlohe) u nej ubytuje aj Joea (Joel McCrea). Ten je však mladý a sympatický... Ak máte radi inteligengné romantické komédie, ste na správnom mieste. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama