Reklama

Reklama

Invaze obřích pavouků

  • USA The Giant Spider Invasion (více)
Trailer

Jeden z nejslavnějších pavoučích hororů všech dob! Teror pavouků nezastavíš. Před obřími pavouky není úniku! Poklidný život na farmě v Severním Wisconsinu naruší pád obřího meteoritu. Na místě dopadu nalezne farmář se svou ženou množství úlomků, obsahujících pravé diamanty. Radost z úžasného nálezu však kalí fakt, že meteorit také otevřel obří černou díru, kterou na naši planetu přišli obří patnáctimetroví pavouci. Ti začnou terorizovat celé město a je jen na odbornících z NASA, Dr. Vancem a Dr. Langové, aby zasáhli a pokusili se zabránit totální zkáze při invazi obřích pavouků. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (63)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"The Giant Spider Invasion" - "Invázia obrích pavúkov". Podľa názvu som usúdil, že to môže byť celkom zábavný americký horror o vraždiacích pavúkoch. No keď som si ho pozrel, ostal som sklamaný. Je to starý, krátky, nízkorozpočtový film v ktorom sa skoro nič nedeje. Čakal som desivú inváziu gigantických pavúkov, čo budú ľudí trhať na kusy. No zhliadol som len nudný snímok s príšerne primitívnou, neohrabanou, plyšovou atrapou pavúka, ktorého pomaly posúvali na koliečkách. Nezvyknem kritizovať lacné efekty v béčkových horroroch, ale toto bolo už naozaj priveľa. * ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Jů, pavoučci :-) Tak tomuhle říkám extrémně zábavný béčko. Smál jsem se od začátku do konce. Rozhodně musím vyzdvihnout hudbu. Díky ní byla Invaze obřích pavouků občas i docela psycho a člověk se pak cítil jak při sledování jižanskýho buranskýho hororu :-) Po pročtení zdejších komentářů mě překvapilo, že pavouci byli uděláni na takovej brak překvapivě dobře a byli i zajímavě nasnímáni. Nejgeniálnější je ale rozhodně příběh. Ten je tak absurdně nesmyslnej a překombinovanej, že jsem ho místy naprosto nestíhal a jen jsem s otevřenou pusou žasnul. Viděl jsem už hodně šíleností, ale tomuhle se vyrovná máloco. To samý platí i pro neméně geniální dialogy postav. Ty hlavní působí buď naprosto tupě nebo tak nějak vševědoucně. Když pronášely odborný hlášky a jejich zběsilý teorie, který neměly z čeho vyvodit, tak jsem smíchy málem spadnul pod stůl :-D ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Guilty pleasure záležitost. Triky jak někdy z třicátých let a pokus o strašně vážně míněný animal horor, který však v dnešní době vyznívá nechtěně směšně i když ten buranov plný lidských karikatur kam spadne meteorit s pavouky opravdu pobaví, tak dojem z filmu kazí celkem nesympatický ústřední duo vědátorů kteří si jak už tu někdo napsal cucají z palce neskutečný teorie, ale už neřeknou jak k nim vlastně dospěli. Původně jsem dal 3*, ale pokud to porovnám s Královstvím pavouků který bylo o třídu lepší musím zaokrouhlit níž.45% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Od Američanů jsem měl možnost již vidět několik zvířecích filmů (i s pavouky) a musím říct, že už jsem se tak dlouho nenasmál jako při sledování tohoto filmu. Efekty jsou i na tehdejší dobu velice podprůměrné. Padání meteoritu k Zemi bylo ještě v mezích, protože chápu nedostatek financí a speciálních efektů. Bylo to sice hodně slabé, ale dá se to tolerovat. Co už však přesahovalo všechny meze byli samotní pavouci. Dokud šlo jen o maličké tvory, tak ti byli skuteční (asi sklípkani, nebo tarantule), ale jakmile povyrostli, šla na první pohled poznat jejich umělost. Producenti si řekli, že plyšoví pavouci tu ještě nebyli, a tak si jich hned několik koupili v obchodech. Co se týká toho patnáctimetrového pavouka na kolečkách, tak ten byl asi nejroztomilejší. Docela obdivuji ty lidi, kteří s nimi museli hýbat a tlačit ho po polích. Jinak šlo ovšem taktéž o katastrofu, která vás nevyleká ani kdybyste měli arachnofobii. ()

Cimr odpad!

všechny recenze uživatele

15 let po Psychu, 7 let po Rosemary má děťátko a Noci oživlých mrtvol, 2 roky po Vymítači ďábla a rok po Texaském masakru motorovou pilou si tvůrci tohoto opusu mysleli, že se toho někdo bude bát?! Tak to mi hlava nebere! Obrovský podivně se klátící plyšák mi vážně strach nenahnal a to mám z pavouků respekt. Vypadá to, jako by to natočila parta amatérů jako video pro pobavení rodinných příslušníků. Kromě toho, že to není ani trochu strašidelné to navíc nemá ani žádne jiné kvality. Scénář je hrozný, herci rovněž a ani tu není nic byť jen vzdáleně podobného pointě. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Ten obří pavouk byl automobil Volkswagen pokrytý kožešinou, zadní část vozu je přední část monstra a oči jsou zadní koncová světla auta. (Terva)
  • Na začátku filmu hlásí pilot letadla, že vidí obřího pavouka. Hlas patřil skutečnému pilotovi Air Wisconsin-Guard Davidu Hoffovi. (Terva)
  • Film je natočen jako pocta snímkům padesátých let. (Terva)

Reklama

Reklama