Reklama

Reklama

Bad Girls

(seriál)
všechny plakáty
Velká Británie, 1999, 107x54 min

Hrají:

Kika Mirylees, Victoria Alcock, Helen Fraser, Jack Ellis, Tracey Wilkinson, Victoria Bush, Alicya Eyo, Claire King, Amanda Barrie, Joe Shaw, Kellie Bright (více)
(další profese)

Recenze (3)

Katullka odpad!

všechny recenze uživatele

Aby se i v třetím dílu nic nerozjelo, tak to znuděně vypnu i já. Lesby jsou asi stornované, jinak si to logicky nedokážu vysvětlit. ()

luciasce 

všechny recenze uživatele

Tohle je srdcovka, byl to můj první překladatelský pokus a ve finále to celé pohořelo na tom, že nebyla anglická psaná předloha a z odposlechu to šlo těžce, ted jsem s angličtinou na daleko lepší úrovni a mým snem je se k tomu vrátit a dopřeložit to celé. Co se týče zpracování a děje, tak to působí hodně realistickým dojmem, je to ponuré, temné a kruté, nikdo se tam s nikým nemaže, neuvidíte tam modelky typu amerického OITNB nebo australského Wentworthu. Celý příběh je syrový a drsný. Díky mé známé, která dělala v UK bachařku, ale vím, že je to pořád jen fikce a hodně přikrášlená. A když tohle víte, docela vás vlastně děsí, jak šílená musí být ta realita. Kdo do toho jde s tím, že se tam budou oblizovat lesby co pět minut, bude zklamanej, kdo do toho jde s tím, že se koukne na odlehčené žánrové prison drama, tak bude taky zklamanej. Kdo nebude čekat, že každej díl v seriálu dostane pořádnou emoční tafku, bude dost překvapenej. Podle mě skvěle natočeno, někteří herci podali skvělé výkony a děj byl velice obsáhlý. Kdo nerozumí anglicky, britskému humoru a vězenskému britskému slangu, přijde o spoustu vtipů a narážek... No jo, ty titule by si to fakt zasloužilo dotáhnout, pokusím se. ()

Enid 

všechny recenze uživatele

Po první sérii ****. Seriál jsem znala a čekala jsem dlouho, než někdo vytvoří české titulky (tímto děkuji www.badgirls.cz), protože angličtina ve formě zde uplatňované je pro mě přibližně stejně srozumitelná jako maďarština, a teď konečně chápu kultovní status tohoto seriálu. Počet serií (cca 8) ve mně sice důvěru nevzbuzuje, ale doufám, že ještě tak 1 - 2 série zústane vše přibližně ve výšce nastavené laťky kvality. Mimochodem, od té doby, co jsem slyšela, že stanice FX připravuje US verzi seriálu, tak jsem se moc těšila...než jsem viděla originál - teď mě ta představa naopak dost děsí. Bad girls působí realisticky, tedy do té míry do jaké to můžu posoudit, a na škodu není ani to, že po obsazení hlavních dvou rolí evidentně došly ve Velké Británii hezké herečky, protože vetšina bad girls aspoň vypadá jako někdo, koho můžete potkat na ulici (včetně hodnoty IQ). Btw. pokud by se ale někdo věci neznalý domníval, že Bad girls jsou jenom o Nikki a Helen, tak ho musím vyvést z omylu, protože "zatím se skoro nic nestalo" :-) ()

Reklama

Reklama