Svět valčíků

Swing Time

Komedie / Muzikál / Romantický

USA, 1936, 103 min

George Stevens

NFR 2004, Oscar 1 : Píseň - "The Way You Look Tonight" + 1 nominace: Choreografie - "Bojangles of Harlem"(31.3.2004)

Tančení s radostí a pro radost. Úžasné nápady, nádherná choreografie, skvělé písně. Jenom mluvit se tolik nemuselo. 85%(5.9.2011)

Trapně humorné, naivně romantické, okázale mainstreamové, dokonale zchoreografované, s pěknými tanečními čísly...zkrátka čistokrevný produkt z Továrny na sny... V podstatě se to ale neliší od špičkové československé produkce těch let...jen Fred Astaire je lepší tanečník... (Oldřich Nový ale zas lepší milovník a Vlasta Burian lepší komik) Byly to krásné černobílé časy...žádný nostalgický orgasmus u toho však nezažívám...(30.11.2008)

Rozpočet $886,000(27.3.2010)

Asi nejromantičtější astairovka vůbec, s duem nezapomenutelných písní A Fine Romance a Never Gonna Dance.(24.2.2008)

Nejlepším – protože nejlépe režírovaným – muzikálem s Fredem Astairem a Ginger Rodgersovou je SWING TIME George Stevense.(5.3.2007)

No, proč ne !?(30.5.2009)

"A fine romance, my friend, this is... ". Nádherné. A asi nej film s Ginger a Fredem...(30.11.2008)

Tentoraz mám s hodnotením trochu problém, pretože mi Swing Time prišiel narozdiel od ostatných filmov s Fredom a Ginger trošku nudný a málo vtipný. Ale kedže tanečné čísla boli vynikajúce( a hlavne o ne tu predsa ide, nie?), tak dávam slabšie 4 *.(30.11.2008)

Nejkouzelnejsi byl moment, kdy se odehraje dialog: "Jezdila jsem tam jeste pred valkou." "A kterou valkou?" Vzhledem k tomu, v jakem roce se film natocil, jsem se hrozne rozesmala a musela cely Svet valciku pauznout :)(4.12.2008)

Svěží romantická komedie v okouzlujícím rytmu stepu a podmanivé melodii valčíků se skvěle tančícími Fredem Astairem a Ginger Rogers. Naleštěný předobraz Hříšného tance a Horečky sobotní noci, podobně jako byl např. Oldřich Nový uhlazeným předchůdcem pozdějších drsných filmových hrdinů. Dnes už se takové okouzlující filmy netočí - a je to škoda. (Stačí se podívat na plakát k filmu.) Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=uNOMw2W-o8o(28.5.2009)

Tentokrát se víc zpívalo, než tančilo. Ale nějaká taneční čísla tu zůstala, a pěkně nápaditá. Základní historka je značně švihlá, ale scenáristům se na ni aspoň povedlo navěšet dostatek humoru a ještě více romantiky.(15.6.2009)

Když se tančilo, bylo to super, zpěv už tak dobrý nebyl, sem tam to bylo i humorné. Sečteno podtrženo, lehký nadprůměr, u kterého se člověk nenudí, ale ani nijak nejásá.(31.1.2009)

• Revanx

Jeden z 1001 filmů, které musíte vidět, než umřete.(21.1.2009)

Oproti jiným astairovkám mě paradoxně ta nejslavnější lehce zklamala,Svět valčíků zvlášť ve druhé půlce dost postrádá tempo a jeho romantická zápletka se postupně rozpadá na jednotlivá více či méně efektní taneční či pěvecká čísla.Pořád to ale má ono naivní kouzlo a hlavně úžasnou píseň Never gonna dance,což jsou nezanedbatelné faktory,díky kterým se přeci jen dopracuju k té čtvrté hvězdičce.Ale tentokrát o fous,možná na mě přeci jen tyhle filmy postupem času přestávají působit. 75 %(23.5.2011)

• Hejtmy

{96/1001} Vznikly spousty muzikálů lepších než tento, ale lepší muzikálovo-romantickou dvojici než Ginger a Fred neznám. Celý film opět stojí na jejich výkonu a jejich společných nebbo sólových tanečně-pěveckých vystoupeních. Těch ale mělo být víc, protože všechna ta vycpávka okolo, která jednotlivá čísla doplňuje, je tentokrát docela špatná. 50%(17.11.2010)

Fred Astaire a Ginger Rogers - báječní tanečníci, jejichž první film byl zároveň tím nejlepším, navzdory jednoduchému, ba až triviálnímu příběhu, který lze vzhledem k datu výroby odpustit. Krásné písně, skvělí tanečníci a láska jako trám.(30.5.2009)

Jsem velký fanoušek Freda Astaira a filmy s Ginger jsou klasika. Viděla jsem všechny a je těžké vybrat si nejoblíbenější, nejvíc se mi však asi líbil Swing Time George Stevense. Nádherné, nezapomenutelné písně jako The way you look tonight, Never gonna dance nebo A fine romance, humor a jedinečná taneční čísla, která mě v jejich filmech pokaždé baví a nepřestávám je obdivovat. Skvělá hollywoodská 30. léta!(25.6.2010)

Pěkné písně, úžasná choreografie, opět výborní Astaire s Rogersovou a režie dobrá. Tentokrát více muzikálové a méně komediální - horších 5*.(30.11.2008)

Jeden z nejlepších revuálních filmů dvojice Rogers-Astair s melodiemi Jerome Kerna. Báječná filmová třicátá léta.(20.4.2007)

<< předchozí 1 2