Reklama

Reklama

V roce 1943 byl ve fašistické Itálii proveden neúspěšný pokus o převrat, do něhož byl zapleten i tehdejší ministr zahraničí Galeazzo Ciano. Ten byl v následném procesu spolu s dalšími aktéry odsouzen a popraven. Příběh je vyprávěn z perspektivy Cianovy manželky Eddy, jež byla dcerou Benita Mussoliniho. (NFA)

Recenze (2)

rt12 

všechny recenze uživatele

Film mě pohltil a nepustil dlouho po jeho shlédnutí. Výborné drama. které doporučuji všem, kteří se zajímají o historii, ale nejen těm. Pokud někdo sežene nebo opatří snímek s cz titulky budu povděčná za tip a upozornění. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

V českém prostředí naprosto neznámý film významného italského režiséra doslova vyráží dech. Dominantou díla je nesporně herecká exhibice Manganové v roli dcery Mussoliniho (která je současně Cianovou manželkou). Propojení vynikající dokumentární práce se silou uměleckého výrazu, úsečnou a přitom plastickou filmovou řečí je jedinečné. I když poučenější divák zná téma filmu a tuší konec Mussoliniho zetě hraběte Ciana, nedýchá napětím. Jedinečnost okamžiků a atmosféry, zachycení neodvratně se blížícího konce války a známky rozkladu obou fašistických režimů (Ciano byl popraven 11. 1. 1944) - italského i německého - jsou zachyceny stejně plasticky a psychologicky pronikavě jako osudy vlastně hlavního hrdiny procesu a filmu. VERONSKÝ PROCES je nesporným šperkem světové kinematografie hraného filmu. ()

Reklama

Galerie (2)

Reklama

Reklama