Reklama

Reklama

Zoolander

Trailer
Komedie / Mysteriózní
USA / Austrálie / Německo, 2001, 85 min

Obsahy(1)

3% tělesného tuku. 1% mozkové aktivity. Vykliďte přistávací plochu pro Dereka Zoolandera (Ben Stiller), trojnásobného držitele ceny model roku hudební televizní VH1. Čelist mu spadne, když mu cenu přebere hippie-model Hansel (Owen Wilson). Podlý módní guru Mugatu (Will Ferrell) uvidí příležitost, jak z Dereka udělat vraždící stroj. Krásně naaranžované spiknutí může jedině s pomocí Hansela a Matildy (Christine Taylor) prokouknout Derek a udělat ze světa bezpečné místo pro všechny modely a modelky. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (654)

imf 

všechny recenze uživatele

Tahle šílená věc vám spraví náladu stejně zaručeně jako orange mocca frapuccino ;) Tedy pokud se podvolíte a budete akceptovat šílený svět Dereka Zoolandera, svět mužských modelů, kde jsou hranice humoru zbořeny každou novou scénou a ve kterém je největší koncentrace hvězd na metr čtvereční filmu... Pro někoho šílenost, pro někoho povinnost... každopádně byste to měli vidět už jen proto, abyste věděli do jaké skupiny patříte... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Zo sveta módy by sa dalo dlho uťahovať a robiť si dookola srandu, ale mnoho vtipov je tu dosť prízemných. Zopár ich vyšlo, ale záchvaty smiechu nehrozia. Ben Stiller dotiahol do filmu skutočne obrovské množstvo filmových hviezd a známych tvárí zo šoubiznisu všeobecne, ale keď im raz nemáš čo ponúknuť...Znudení diváci ich môžu počítať. U mňa slabý priemer. 50%. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Keď film vošiel do kín, ozvali sa fanúšikovia, že sa zápletka až príliš nápadne podobá na Glamoramu Breta Eastona Ellisa. Nakoniec to skončilo mimosúdnym vyrovnaním. Každopádne vtipné na tom je, že Zoolander je lepšie spracovanie, ako by si príliš komplikovaný a prepálený román zaslúžil. Kvantum cameo rolí, dychberúce herecké výkony komplet ansámblu (Jon Voight!), bohovský soundtrack, neskutočne trefná satira a v neposlednom rade niečo, čo môžeme oceniť až teraz: dokonalé zobrazenie genius loci prelomu 90s a 00s. Jedna z najlepších komédií ever. Ben Stiller je génius! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jsem opravdový muž a kdyby o tom chtěl někdo pochybovat, tak se sejdeme na předváděcím molu v Rio de Barcelona dne 31. února kteréhokoli roku. Musí se však jednat úterý a měsíc být v úplňku, protože jinak by nevynikl můj uhrančivý pohled, kterým hravě trhám slipy soupeřů. Kdyby někdo mezitím našel můj mozek, tak mi ho tam doneste, protože ztrácet čas jeho hledáním by mohlo napadnout pouze někoho, kdo není opravdu, opravdu, ale opravdu krásný. A to Derek Zoolander je, i když zárukou skvělé zábavy je spíše mix jeho vyšlapaného sebevědomí s nebezpečně záhadným IQ. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Modeling je pro nezasvěcené, zcela neodhalitelná oblast a když ji Derek Z.(zvl. zn. : výrazová mimika obličeje) a Hansel(zvl. zn. : koloběžka, meditace) nastínili tímto způsobem.. Jaký si udělat obrázek..? Že je to sorta „dementů“ a „imbecilů“, vězících jim v lebce jen vatová prázdnota, vyvážená leda tak vytříbeností pro značkové hadříky a šminky. Rozpozná se sám „model(a zasměje, nebo popř. dožere)“ v této odbourávající satiře? Nejspíš ne, protože mozkové buňky si nedokážou proklestit cestu hromadou zbytečných tretek. Jaké si z toho krom namožené bránice vzít ponaučení.. :-) Že bulimie není tělu nebezpečná(právě naopak) a když zlitá benzínem škrtnu sirkou, není to až taková tragédie…život jde dál. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (61)

  • Keď sa Derek (Ben Stiller) prvýkrát dostane do Janíčkova (Owen Wilson) sídla, v pozadí je obrázok Janíčka, ako drží dve pneumatiky. Ide o kópiu slávnej fotografie od Herba Rittsa z roku 1984 s názvom "Fred with Tyres". (Pat.Ko)
  • Film byl zakázán v Malajsii a Singapuru, protože se v něm fiktivní malajský prezident má stát obětí atentátu. (Matty)

Související novinky

Zemřel herec Jerry Stiller

Zemřel herec Jerry Stiller

11.05.2020

Ve věku 92 let dnes ve Spojených státech zemřel komediální herec Jerry Stiller. Zprávu na svém twitterovém účtu zveřejnil jeho syn, hollywoodský herec a režisér Ben Stiller. Podle příspěvku zemřel… (více)

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

11.01.2016

Nikola Tesla z Dokonalého triku, Pilát Pontský z Posledního pokušení Krista nebo Thomas Jerome Newton z Muže, který spadl na Zemi. Včera nás v 69 letech opustil legendární zpěvák David Bowie a… (více)

Modrá ocel vrací úder

Modrá ocel vrací úder

21.11.2014

O pokračování kultovní komedie Zoolander se mluví už pár let. Až nyní se ale začíná hýbat kupředu, což může i nemusí souviset s úspěchem Návratu blbýho a blbějšího. Jim Carrey a Jeff Daniels ovládli… (více)

Čeká nás Zoolander 2?

Čeká nás Zoolander 2?

13.09.2014

Pamatuje si ještě někdo, čemu se říkalo Frat Pack? Než nastoupila „apatowovská" komediální banda Setha Rogena a Jonaha Hilla, nazývalo se tak uskupení sedmi herců na kariérním vrcholu, kteří se často… (více)

Reklama

Reklama